Reklam

Odds på Brighton & Hove Albion - Premier League 2021/22

Brighton var förra spelåret det lag som skapade flest chanser av alla lag i ligan, men kunde inte förvalta dem då deras anfall var för svagt på att producera. På grund av detta var de under hela säsongen inblandade i bottenstriden och slogs för överlevnad, vilket de även lyckades med. Noterbart är att de bara släppte in 46 mål vilket är riktigt bra sett till resten av de flesta lagen i de nedre regionerna av tabellen. Med en bra målvakt och ett välfungerande försvar måste Graham Potter förstärka offensivt om de ska få bättre utdelning detta spelår.

Odds på Brighton & Hove Albion i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen Brighton & Hove Albion i Premier League säsongen 2021/22

 Brighton & Hove Albion Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 200,00
Klarar sig från nedflyttning 1,12

Information & Statistik: Brigthon & Hove Albion

Styrkor

Lagets främsta styrka är dess tränare, Graham Potter, trots ett återhållsamt spelarmaterial har han fått ut max av det. Samtidigt som han har spelat en offensiv publiktillfredställande fotboll. Är en av ligans främsta managers sett till materialet han har att jobba med och de resultaten han får ut.

  • Lagets defensiv. Lewis Dunk och Adam Webster som mittbackspar blir fortsatt viktiga denna säsong.
  • Om de hittar en bättre anfallare kan de mycket väl sluta högre i tabellen. De har redan rätt tränare för uppdraget.

Svagheter

Nu när de förlorat sin så viktige mittback Ben White till Arsenal kan det bli svårt att hitta en ersättare. En annan svaghet är att de har stora problem att få in bollen i nät, men lyckas de scouta och köpa rätt spelare för anfallet kan det bli riktigt bra.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från kuststaden Brighton & Hove som ligger längst ner i södra England. Mellan åren 1979-83 hade klubben sin storhetstid när de spelade i First Division(dagens Premier League)och tog sig hela vägen till FA-cupfinalen 1983 som de förlorade mot Manchester United. De åkte sedan senare samma säsong ur högstaligan. Men sedan 2017/18 har de varit ett lag i Premier League.

Deras största rivaler är Crystal Palace.

Historik

Klubben uppstod 1901 och kallas för “Seagulls” eller “Albion”. De började att spela professionell fotboll i Southern League, men blev 1920 inröstade i det engelska seriesystemet och Football League.

Kommentarer

Feedback