Annons

Odds på Brighton & Hove Albion - Premier League 2022/23

Efter att förra säsongen ha lett laget till deras historiskt sett bästa ligaplacering någonsin (9), kommer Potter kunna fortsätta tillföra samma magi även i Premier League 2022/23 trots att de tappat flera av sina bästa spelare? Humöret och förväntningarna är på topp från hemmafansen när vi går in i det nya spelåret då förtroendet hos tränaren är enormt efter att han visat tidigare att han är kapabel till att leda laget trots ett undermåligt spelarmaterial till framgångar. Det ska bli intressant att se om de denna säsong klättrar ännu högre upp i tabellen.  

Odds på Brighton & Hove Albion i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen Brighton & Hove Albion i Premier League säsongen 2022/23

Brighton: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Brighton: Att sluta topp 6 6,50
Brighton: Att sluta bland de tio bästa 1,80

Information & Statistik: Brigthon & Hove Albion

Styrkor

Precis som förra säsongen är Graham Potter klubbens främsta styrka. För trots att de gör sig av med stjärnor på löpande band fortsätter han ta vinster mot förväntade topplag. Två intressanta spelare vi tippar att Potter kommer att använda sig mer av 2022/23 är:

  • Deniz Undav. Han köptes förra säsongen men stannade i Belgien, där den 26-årige turken gjorde 26 mål på 39 matcher. Med Maupay & Co:s förmåga att bränna målchanser borde Undav användas mer.
  • Jeremy Sarmiento. Den 20-årige anfallaren var med på försäsongen förra året och hade en match mot West Ham i ligan där han skadade sig allvarligt, vilket förstörde säsongen. Nu är han redo att gå i in i denna säsong.

Svagheter

Som alltid finns det en stor tilltro till Potters magi. Förra säsongen började det klicka på allvar och Brighton fick sin bästa placering på länge. Men detta är inte en klubb som investerar i dyra spelare, så varje gång de säljer guld måste de förlita sig på akademin. Med Bissouma och Cucurella sålda är Brighton försvagade. Lägg därtill att rivalerna runtomkring rustar, vilket innebär att Potter verkligen måste trolla för att upprepa förra säsongens niondeplats. Eller så får de bara hoppas att Leicester imploderar, att West Ham får för mycket att göra i Europa eller att Gerrard misslyckas.

Det verkar dock harmoniskt i klubben på sydkusten.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från kuststaden Brighton & Hove som ligger längst ner i södra England. Mellan åren 1979-83 hade klubben sin storhetstid när de spelade i First Division(dagens Premier League)och tog sig hela vägen till FA-cupfinalen 1983 som de förlorade mot Manchester United. De åkte sedan senare samma säsong ur högstaligan. Men sedan 2017/18 har de varit ett lag i Premier League.

Deras största rivaler är Crystal Palace.

Historik

Klubben uppstod 1901 och kallas för “Seagulls” eller “Albion”. De började att spela professionell fotboll i Southern League, men blev 1920 inröstade i det engelska seriesystemet och Football League.

Kommentarer

Feedback