Annons

Odds på Nottingham - Premier League 2022/23

En euforifylld sommar har det varit för både fans och spelare i Nottingham Forest efter att de besegrade Huddersfield Town i playoff-finalen den 29 maj 2022 som innebar att de tog den sista platsen upp till Premier League 2022/23. Senast de spelade i den engelska högstaligan var 1998/99. Detta är en av de mest klassiska klubbarna som finns i hela fotbollsvärlden. Det har varit en aktiv sommar för laget på transfermarknaden då de hämtat in spelare som Jesse Lingard, Nico Williams och Dean Henderson. Av samtliga nykomlingar ser de bäst förberedda ut.

Odds på Nottingham i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Nottingham i Premier League säsongen 2022/23. 

Nottingham Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Nottingham: Bästa uppflyttade lag 2,60
Nottingham: Att sluta sist 4,00

Information & Statistik: Nottingham

Nottinghams styrkor

Taiwo Awoniyi. Den 24-årige nigerianska landslagsmannen gjorde 15 mål för Union Berlin förra säsongen när de slutade femma. Som ryktades till Dortmund, men svårt att konkurrera med Premier League även om man är ett topplag i Bundesliga. Det kan visa sig vara en smart värvning av nykomlingen. Mycket i offensiven kommer annars att handla om förre United-spelaren Jesse Lingard som valde att skriva på under sommaren. En annan spelare med United-kopplingar är inlånade målvakten Dean Henderson. Klubben sitter på en hel del kvalitë och om det faller ut väl kan det hålla dem borta från bottenskiktet av tabellen.

Svagheter

Stora omställningar i klubben under sommarens transferfönster. Ett antal inlånade spelare har lämnat, men å andra sidan har de förstärkt med kvalité – relativt snabbt. Några bitar saknas, fortfarande. Det nästintill helt nya försvaret tillsammans med Henderson ser spännande ut. Forest har förutsättningarna för att kunna bli en överraskning, men det kan såklart bli ett stort misslyckande då de sitter på en tunn trupp– speciellt på mittfältet. En annan svaghet är att de inte lyckades förlänga lånet med Djed Spence då han var en viktig del av laget när de tog sig upp.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Nottingham Forest FC är baserad i West Bridgford, Nottinghamshire i England. Laget är en av fyra engelska klubbar som vid mer än två tillfällen har vunnit den europeiska cupen (dagens Champions League) och dessutom en av två engelska lag som vunnit den två år i rad, vilket de gjorde 1979 och 1980. Stjärnorna på klubbmärket symboliserar dessa två titlar. Förutom att de blivit europeiska klubblagsmästare vid två tillfällen har de även vunnit den engelska högstaligan 1977/78. Av de inhemska cuperna har de tagit två FA och fyra ligacup-titlar samt en Charity Shield. De vann den europeiska supercupen 1979.

Historik

Nottingham Forest FC bildades år 1865 och har sedan dess spelat i de två högsta divisionerna av det engelska ligasystemet förutom vid fem tillfällen. Lagets mest framgångsrika år var under tränaren Brian Clough och Peter Taylor där den förstnämnde var tränare i klubben i 18 år.  Lagets värste rival är Derby County. 

Kommentarer

Feedback