Reklam

Odds på Everton - Premier League 2021/22

En och en halv säsong blev det för Carlo Ancelotti som tränare i Everton. Förväntningarna på honom från fansen var höga. Något som i efterhand får ses som en ok prestation eftersom att det inte blev bättre än en tiondeplats. Han tog dem aldrig till toppen av ligan, men han ledde dem till en efterlängtad seger mot värste konkurrenten Liverpool på Anfield i februari 2021 som slutade 0-2 till Everton. En derbyseger de hade väntat på i över tio år. Nu är det upp till nye tränaren Rafa Benitez att leda laget till högre placeringar den kommande säsongen.

Odds på Everton i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Everton i Premier League säsongen 2021/22. 

Everton Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 100,00
Topp 6 5,00

Information & Statistik: Everton

Styrkor

Med anställningen av Rafa Benitez får de en tränare som sedan tidigare är van att jobba i motvind med ett sämre spelarmaterial där han allt som oftast lyckas att få ut det mesta möjliga. Denna gång har han ett desto bättre lag på pappret jämförelsevis det han hade att jobba med i Newcastle. Ska bli intressant att se vad han kan göra med spelare som Dominic Calvert-Lewin och Richarlison.

  • Richarlison och Calvert-Lewin är tillsammans ett av ligans mest intressanta anfallspar. Det började lovande för de båda förra säsongen när det producerades massor framåt. Målskyttet tappade sedan fart desto längre säsongen led. Något för Benitez att jobba med.
  • Möter ingen av toppklubbarna förrän i den sjunde omgången av Premier League 2021/22. Med en lite lättare start finns chansen att samla ihop tillräckligt med poäng för att etablera sig i toppen tidigt.

Svagheter

Rafa Benitez historik i de Premier League-klubbar han varit tränare i har alltid börjat med att han förlorat åtminstone de tre första matcherna, så om starten blir svag gäller det för ledningen och fansen att ha tålamod innan resultaten kommer.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från staden Liverpool, deras hemmaarena, Goodison Park ligger 15 minuters promenad från Liverpool FC hemmaplan, Anfield. De har spelat i den engelska högstaligan 118 säsonger och spelat i divisionen under endast vid fyra tillfällen, 1930/31, 1951/52, 1952/53 och 1953/54. Nio gånger har de blivit engelska ligamästare, fem gånger har de vunnit FA-cupen, en gång har de vunnit cupvinnarcupen och nio gånger Charity Shield.

Deras största rivaler är Liverpool.

Historik

Klubben Everton bildades 1878 och vann sin första ligatitel 1890/91. Framtill att andra världskriget bröt ut tog de fyra ligatitlar och vann FA-cupen två gånger. Åren efter andra världskriget gick de in i en svacka där de mellan åren 1951 till 1954 spelade i divisionen under högstaligan. Men i början av 60-talet var de återigen tillbaka högst upp i seriesystemet och vann ligan två gånger(1962/63 och 1969/70. Senast de kunde titulera sig ligamästare var säsongen 1986/87. 1995 vann klubben FA-cupen och det var den senaste titeln Everton tog.

Kommentarer

Feedback