Annons

Odds på Liverpool - Premier League 2022/23

Liverpool var förra säsongen nära att ta hem kvadrupeln, men tappade ligatiteln i den sista omgången och förlorade drygt en vecka senare Champions League-finalen mot Real Madrid. De blev inte titellösa eftersom att de bärgade de två inhemska cuptitlarna. Dessutom vann de Community Shield mot Manchester City helgen innan Premier League 2022/23 drog igång. De är inför detta spelår tippade att sluta tvåa bakom Manchester City, men om Van Dijk, Salah och Alisson levererar på högsta nivå kan de mycket väl sluta som ligamästare.

Odds på Liverpool i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Liverpool i Premier League säsongen 2022/23. 

Liverpool: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Liverpool: Att vinna Premier League 6,00
Mohamed Salah: Att vinna skytteligan 5,50

Information & Statistik: Liverpool

Styrkor

Liverpool är idag tillsammans med Manchester City världens mest välskötta och bästa fotbollsklubb. Jürgen Klopp är en mästare på att uppgradera sin förstaelva så att den säsong efter säsong håller absolut världsklass utan att maskineriet tappar i fart. I somras sålde de Sadio Mané till Bayern München för att ersätta honom med Darwin Núñez plus att de förlängde med Mohamed Salah. Bakom dessa två har de en plats ledig i anfallet där Firmino, Jota, Diaz, Carvalho och Elliot kommer att fightas om, så bredden i offensiven är enorm.

Svagheter

Sadio Mané kommer att saknas i laget den här säsongen. Om inte ersättaren Darwin Núñez levererar från start kan det bli kostsamt för Liverpool eftersom att de riskerar att tappa viktiga poäng när uruguayanen behöver tid på sig att anpassa sig till ligan. Mittfältet börjar bli aningen ålderstiget. Thiago, Milner och Henderson är alla över 30. Dessutom är risken för skador alltid överhängande. Det ska dock nämnas att det inte är lätt att hitta svagheter hos Klopp och co eftersom att de nästintill är ett komplett fotbollslag. 

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från staden Liverpool och spelar sina hemmamatcher på Anfield. Efter ett par år nere i andradivisionen under mitten av 50-talet till början av 60-talet började de under då nyanställde Bill Shankly ta sig tillbaka till högstaligan. Där har de spelat sedan 1962. Bara två år senare vann de Premier League och klubben gick in i en storhetsperiod där de tog flertalet titlar, både i ligan, inhemska cuperna och ute i Europa som varade fram till när de tog ligatiteln säsongen 1989-90. Klubben nådde även stora cupframgångar ute i Europa och i England under tränarna Houllier och Benitez under tidiga 2000-talet.

Deras största rivaler är Manchester United och Everton FC

Historik

1892 bildades klubben under namnet Liverpool FC. Laget har tagit 19 titlar som engelska ligamästare, 16 Charity Shields, 17 titlar i de inhemska cuperna varav 8 i FA-cupen och 9 i ligacupen. Ute i Europa har de tagit fler titlar än något annat engelskt lag med 6 Champions League, tre Europa League och fyra supercupvinster. Säsongen 2018/19 var senaste gången de vann Champions League och senaste titeln som mästare i Premier League tog de 2019/20.

Kommentarer

Feedback