Reklam

Odds på Liverpool - Premier League 2021/22

Titeln som ligamästare skulle försvaras och de var även tippade före City att sluta i topp för andra året i rad när säsongen 2020/21 drog igång. Det blev inte så. Istället blev det en säsong som handlade om ifall de skulle ta sig vidare till Champions League eller inte där slaget en lång bit in på vårkanten såg ut att vara förlorat, men i de sista omgångarna fick de med sig resultaten och kunde rädda säsongen något genom att sluta trea.

Odds på Liverpool i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Liverpool i Premier League säsongen 2021/22. 

Liverpool Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 6,50
Topp 2 2,50

Information & Statistik: Liverpool

Styrkor

Virgil Van Dijk är lagets främsta styrka. Det märktes så väl förra säsongen, självklart hjälpte det inte till att även mittbacken Joe Gomez skadade sig. Men frånvaron av Van Dijk påverkade hela laget eftersom att han var såpass delaktig i spelet över hela planen. Nu när han återigen är tillbaka ökar deras chanser för att vara med och slåss om titeln 2021/22.

  • Mohamed Salah står för majoriteten av målproduktionen och utan honom skulle förra säsongen blivit oerhört tung. Han slutade på andraplats i skytteligan bakom Harry Kane med ett mindre gjort mål och det var ett jämnt race hela vägen in i slutomgången. Är tillsammans med Van Dijk och Alisson lagets viktigaste spelare.
  • En annan styrka är på sättet de reste sig i slutet av förra säsongen från att ha varit helt uträknade från att ta en plats i Champions League. Detta efter att de spelade uruselt från december fram till mars-april hemma på Anfield.

Svagheter

Jämfört med de engelska ligamästarna Manchester City har Liverpool inte alls samma bredd i sin trupp. Jürgen Klopp förlitar sig på att ha i princip samma elva säsongen igenom. Därför är det ett stort avbräck om deras viktigaste spelare som Salah, Van Dijk eller Alisson går och blir skadade under säsongen. De är ett lag som kan vara en titelutmanare Premier League säsongen 2021/22 men de är oerhört beroende av att den nämnda trion håller sig skadefri.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från staden Liverpool och spelar sina hemmamatcher på Anfield. Efter ett par år nere i andradivisionen under mitten av 50-talet till början av 60-talet började de under då nyanställde Bill Shankly ta sig tillbaka till högstaligan. Där har de spelat sedan 1962. Bara två år senare vann de Premier League och klubben gick in i en storhetsperiod där de tog flertalet titlar, både i ligan, inhemska cuperna och ute i Europa som varade fram till när de tog ligatiteln säsongen 1989-90. Klubben nådde även stora cupframgångar ute i Europa och i England under tränarna Houllier och Benitez under tidiga 2000-talet.

Deras största rivaler är Manchester United och Everton FC

Historik

1892 bildades klubben under namnet Liverpool FC. Laget har tagit 19 titlar som engelska ligamästare, 15 Charity Shields, 15 titlar i de inhemska cuperna varav 7 i FA-cupen och 8 i ligacupen. Ute i Europa har de tagit fler titlar än något annat engelskt lag med 6 Champions League, tre Europa League och fyra supercupvinster. Säsongen 2018/19 var senaste gången de vann Champions League och senaste titeln som mästare i Premier League tog de 2019/20.

Kommentarer

Feedback