Reklam

Odds på Chelsea - Premier League 2021/22

Uppgiften blev Chelseas tränare Frank Lampard övermäktig när han efter en sommar av stora nyförvärv skulle leverera resultat. Det gick bra inledningsvis, men sedan blev resultaten för svaga och det slutade med att han fick lämna uppdraget. In kom istället den meriterade tyske tränaren Tomas Tuchel som direkt fick ordning på laget och Chelsea började återigen att klättra i tabellen. Det slutade med en fjärdeplats. Men den stora triumfen kom inte från deras ligaspel. Det var när de vann Champions League.

Chelsea Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 5,75
Topp 2 2,50

Information & Statistik: Chelsea

Styrkor

Lagets defensiv. Sedan Tuchel kom in i klubben och ändrade om till en trebackslinje har antalet insläppta mål minskat med stor marginal jämfört med när Lampard tränade laget. Spelare som Rüdiger har fått nytt liv och var en stor anledning till att laget gick så bra under andra halvan av förra säsongen. Men det är inte bara försvararna som är lagets styrka. De sitter på ett riktigt fint mittfält med spelare som Kanté-Jorginho-Kovacic.

  • Kai Havertz var ett dyrt nyförvärv för klubben förra säsongen och det gick till en början inte alls vägen för honom, men allt släppte i slutet av spelåret. Det var han som genom att göra mål på Manchester City i Champions League-finalen såg till att bucklan hamnade i London. Dessutom stod han för en riktigt fin insats under EM-slutspelet i somras.
  • Med några till nyförvärv under sommaren har de chansen att redan från start vara med och på allvar slåss om ligatiteln denna säsong.

Svagheter

Det stora problemet förra Premier League säsongen både för Tuchel och Lampard var att de inte kunde få igång på Timo Werner i anfallet trots att de gav honom chansen under större delen av säsongen. Nu har de en såpass stark trupp att de producerar ändå, men den där riktiga spetsen längst fram i anfallet saknas för att laget ska bli komplett.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Klubben kommer från de västra delarna av London, stadsdelen Fulham. Är ett av de lagen i Premier League som har vunnit flest titlar med över 30 st totalt. Sex gånger har de vunnit ligan och sju gånger har de vunnit Europacupspel varav två gånger som Champions League mästare.

Deras största rivaler är Tottenham Hotspur, Arsenal och Leeds

Historik

1905 bildades klubben Chelsea FC. Året efter gick de upp till första divisionen i det engelska seriesystemet och åren som följde därefter pendlade de mellan första och andra divisionen. Den första stora framgången för laget var när de 1915 gick till finalen av FA-cupen som de förlorade mot Sheffield United. Efter bildandet nådde klubben 1920 sin högsta placering i ligaspelet när de slutade på en tredjeplats i högstaligan. Under hela 30-talet spelade laget i högstaligan. Säsongen 1954-55 vann de den engelska högstaligan för första gången.

Kommentarer

Feedback