Annons

Odds på Chelsea - Premier League 2022/23

Det blev som bekant ägarbyte för Chelsea precis innan sommarens transferfönster skulle dra igång då amerikanen Todd Boehly tog över Londonklubben. Det har visat sig varit en svår uppgift då han mer eller mindre fått sköta förhandlingar om spelarköp själv, vilket har resulterat i att det blev aningen hektiskt med nyförvärven eftersom att det sprack i förhandlingarna med flertalet spelare. Klubben har hämtat in Koulibaly för att förstärka backlinjen och Raheem Sterling som en offensiv förstärkning. Inte helt omöjligt att det tillkommer fler namn innan fönstret stänger. Upp till Tuchel att få ordning på laget i Premier League 2022/23.

Chelsea: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Chelsea: Att vinna Premier League 19,00
Chelsea: Att sluta topp 2 4,50

Information & Statistik: Chelsea

Styrkor

Trots att det råder såpass mycket oklarheter runt laget och de på förhand är uträknade av de flesta är det samtidigt Chelsea styrka. De har trots allt ett lag fullt av spelare i världsklass och en av världens bästa tränare. Kaotiskt är det runt ägarbytet där b.la alla de högsta positionerna i organisationen måste ersättas, men Boehly har varit framgångsrik tidigare i de lag han är ägare i och det är inte helt omöjligt att det blir succé för honom även med Londonklubben. Spännande tid väntar Chelsea framledes.

Svagheter

Tuchel har ett överflöd av anfallsspelare, men en försvagad defensiv, Koulibaly (31 år) är en bra spelare, men inte bättre än Rüdiger, så det är en nedgradering. Silva är 37 år gammal. Vem får de egentligen in och när?  Offensivt finns plats för två spelare bakom Kai Havertz. Det är ett annat problem. Havertz hade några bra matcher, men var inte en framstående spelare förra säsongen. Jag blir inte superimponerad av Tuchel när han inte kunde använda Lukaku rätt. Många oklarheter råder när vi går in i det nya spelåret.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Klubben kommer från de västra delarna av London, stadsdelen Fulham. Är ett av de lagen i Premier League som har vunnit flest titlar med över 30 st totalt. Sex gånger har de vunnit ligan och sju gånger har de vunnit Europacupspel varav två gånger som Champions League mästare.

Deras största rivaler är Tottenham Hotspur, Arsenal och Leeds

Historik

1905 bildades klubben Chelsea FC. Året efter gick de upp till första divisionen i det engelska seriesystemet och åren som följde därefter pendlade de mellan första och andra divisionen. Den första stora framgången för laget var när de 1915 gick till finalen av FA-cupen som de förlorade mot Sheffield United. Efter bildandet nådde klubben 1920 sin högsta placering i ligaspelet när de slutade på en tredjeplats i högstaligan. Under hela 30-talet spelade laget i högstaligan. Säsongen 1954-55 vann de den engelska högstaligan för första gången.

Kommentarer

Feedback