Annons

Manchester City - Premier League odds 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Manchester City

Hela spelschemat

Oddsfavoriter att för fjärde gången i rad att bli engelska ligamästare är Manchester City när vi kollar odds vinnare Premier League. Inte direkt oväntat med tanke på vilken fantastisk säsong laget hade ifjol när trippeln kammades hem. Har man nu nått sin peak eller kommer det fortsätta skördas titlar? Något som är säkert är iallafall att ingenting varar för evigt där lagen bakom nu gör sig redo på allvar för att ta ner Guardiolas gäng på jorden igen. Fortsätter Erling Haalands sjuka målsnitt hålla i sig är också en relevant fråga.

Odds på Manchester City i Premier League 2023/24

Nedan ser du oddsen på Manchester City i Premier League säsongen 2023/24. 

Man City Premier League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 1,80
Haaland vinner skytteligan 1,72

Betta på Premier League hos Expekt!

Information & Statistik: Manchester City

Styrkor

Kevin De Bruyne är ligans bästa spelare och lagets främsta offensiva styrka och kommer fortsatt vara det även spelåret 2023/24. Med  Haaland har vi ligans farligaste anfallare då norrmannen står för målgaranti och är enligt oddsen favoriten att vinna skytteligan. Citys breda trupp är såklart en enorm styrka det med, för även om de sålt flera spelare under sommaren är det spelare Guardiola ändå inte har någon användning för längre. De har dessutom värvat smart där förutom nämnde Haaland även Julián Álvarez och Kalvin Phillips ska bli intressanta att följa.

Svagheter

Ilkay Gundogan har efter lång och trogen tjänst lämnat för spel i Barcelona. Tysken hade en helt fantastisk säsong i fjol och var en av de stora anledningarna till att trippeln hämtades hem. Nu lär den luckan kunna täckas med bravur, men ska vi hitta någon svaghet i detta lag så är det isåfall Gundogans farväl.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från östra delen av staden Manchester och spelar sina hemmamatcher på arenan Etihad Stadium. De första stora framgångarna hade klubben under 1960 och 70-talet med ligatitel, vinnare av FA och ligacupen, Charity Shield och europeiska cupvinnarcupen. Efter det var det mer eller mindre titeltorka fram tills att klubben blev uppköpt av Abu Dhabi Group 2008. Det betydde att klubben hade en helt annan finansiell backning än tidigare. Laget började byggas om helt och sen dess har Manchester City gått in i sin andra storhetsperiod där de flertalet gånger tagit titlar i ligan och de inhemska cuperna.

Deras största rivaler är Manchester United och på senare år har det växt fram en rivalitet mellan dem och Liverpool. Fansen räknar även Bolton Wanderers som en av klubbens rivaler.

Historik

1880 uppstod klubben under namnet St. Mark´s och 1887 ändrades namnet till Ardwick Association Football Club. 1894 döptes laget om till Manchester City. De har vunnit engelska högstaligan 7 gånger, FA-cupen 6 gånger, ligacupen 8, Charity Shield 6 och cupvinnarcupen 1 gång. 2018 vann de ligan på 100 poäng och blev den första klubben att uppnå det i Premier Leagues historia. 2019 vann de fyra titlar och blev det första herrlaget i engelsk fotboll att uppnå detta.

Spelschema, Manchester City

Spelschema, Premier League odds 2023/24

Kommentarer

Feedback