Reklam

Odds på Manchester City - Premier League 2021/22

De regerande ligamästarna går även detta spelår in som de största favoriterna att vinna Premier League. Förra säsongen startade aningen trögt med en del ojämna resultat i början, men när de väl kom igång var de nästintill ostoppbara. Tyngsta nederlaget klubben råkade ut för under 2020/21 var finalförlusten mot Chelsea i Champions League. Rykteskarusellen kring vilka spelare laget ska ta in innan transferfönstret stänger har mest handlat om Harry Kane. Det återstår att se om de börjar spelåret 2021/22 med honom i laget?

Odds på Manchester City i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Manchester City i Premier League säsongen 2021/22. 

Manchester City Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 1,70
Bästa Northwest klubb 1,40

Information & Statistik: Manchester City

Styrkor

Den breda truppen är lagets främsta styrka. De har såpass många kvalitetsspelare att de i princip kan ställa två elvor på planen som är likvärdiga. Det finns ingen position på planen där kvalitén är sämre. De har ligans mest kompletta trupp. Värvningen av Jack Grealish är den dyraste i Premier Leagues historia och kommer att bli en förstärkning oavsett på vilken position Pep Guardiola väljer att spela honom då han stundtals var ligans bästa spelare 2020/21.

  • Pep Guardiola och hur han anpassade sitt spelsystem under den gångna säsongen. De kan pressa högt och vinna bollen högt upp, men är inte låsta till ett spelsystem. Guardiola har visat att han ändra på laget om det inte går vägen genom att spela mer cyniskt.
  • John Stones som under tidigare säsonger varit petad till förmån för Laporte på mittbacksplatsen blev återigen en startspelare förra spelåret och har stärkt sina aktier för 2021/22 efter sina insatser under sommarens EM.

Svagheter

Det kan bli lite väl mycket justeringar i truppen från Guardiola ibland. Det är inte alltid lönt att skruva och fixa med sin trupp för mycket. Ingenting som försvagade dem i ligan direkt, men det blev mer eller mindre deras fall i både FA-cupen och finalen av Champions League.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från östra delen av staden Manchester och spelar sina hemmamatcher på arenan Etihad Stadium. De första stora framgångarna hade klubben under 1960 och 70-talet med ligatitel, vinnare av FA och ligacupen, Charity Shield och europeiska cupvinnarcupen. Efter det var det mer eller mindre titeltorka fram tills att klubben blev uppköpt av Abu Dhabi Group 2008. Det betydde att klubben hade en helt annan finansiell backning än tidigare. Laget började byggas om helt och sen dess har Manchester City gått in i sin andra storhetsperiod där de flertalet gånger tagit titlar i ligan och de inhemska cuperna.

Deras största rivaler är Manchester United och på senare år har det växt fram en rivalitet mellan dem och Liverpool. Fansen räknar även Bolton Wanderers som en av klubbens rivaler.

Historik

1880 uppstod klubben under namnet St. Mark´s och 1887 ändrades namnet till Ardwick Association Football Club. 1894 döptes laget om till Manchester City. De har vunnit engelska högstaligan 7 gånger, FA-cupen 6 gånger, ligacupen 8, Charity Shield 6 och cupvinnarcupen 1 gång. 2018 vann de ligan på 100 poäng och blev den första klubben att uppnå det i Premier Leagues historia. 2019 vann de fyra titlar och blev det första herrlaget i engelsk fotboll att uppnå detta.

Kommentarer

Feedback