Annons

Odds på Manchester City - Premier League 2022/23

Oddsfavoriter att för tredje gången i rad bli engelska ligamästare är Manchester City. Något som de aldrig tidigare lyckats med och om de tar hem det skulle det vara en bragd i sig, men främsta målet är att vinna Champions League och med köpet av Haaland ska den sista pusselbiten vara på plats för att kunna gå hela vägen ute i Europa, men klarar de av att slåss på två fronter samtidigt och även vinna Premier League 2022/23?

Odds på Manchester City i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Manchester City i Premier League säsongen 2022/23. 

Manchester City: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Manchester City: Att vinna Premier League 1,38
Erling Haaland: Att vinna skytteligan 2,50

Information & Statistik: Manchester City

Styrkor

Kevin De Bruyne är ligans bästa spelare och lagets främsta offensiva styrka och kommer fortsatt vara det även spelåret 2022/23. Med värvningen av Haaland har vi ligans farligaste offensiva duo då norrmannen står för målgaranti och är enligt oddsen favoriten att vinna skytteligan. Citys breda trupp är såklart en enorm styrka det med, för även om de sålt flera spelare under sommaren är det spelare Guardiola ändå inte har någon användning för längre. De har dessutom värvat smart där förutom nämnde Haaland även Julián Álvarez och Kalvin Phillips ska bli intressanta att följa.

Svagheter

Det var bara ett lag Manchester City förlorade båda ligamötena mot under 2021/22 och det var Tottenham Hotspur. Ett lag Pep Guardiola historiskt har haft problem med under sin tid i Manchester. En annan svaghet är cupspelet. De tog inte en enda titel förutom ligan föregående säsong.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från östra delen av staden Manchester och spelar sina hemmamatcher på arenan Etihad Stadium. De första stora framgångarna hade klubben under 1960 och 70-talet med ligatitel, vinnare av FA och ligacupen, Charity Shield och europeiska cupvinnarcupen. Efter det var det mer eller mindre titeltorka fram tills att klubben blev uppköpt av Abu Dhabi Group 2008. Det betydde att klubben hade en helt annan finansiell backning än tidigare. Laget började byggas om helt och sen dess har Manchester City gått in i sin andra storhetsperiod där de flertalet gånger tagit titlar i ligan och de inhemska cuperna.

Deras största rivaler är Manchester United och på senare år har det växt fram en rivalitet mellan dem och Liverpool. Fansen räknar även Bolton Wanderers som en av klubbens rivaler.

Historik

1880 uppstod klubben under namnet St. Mark´s och 1887 ändrades namnet till Ardwick Association Football Club. 1894 döptes laget om till Manchester City. De har vunnit engelska högstaligan 7 gånger, FA-cupen 6 gånger, ligacupen 8, Charity Shield 6 och cupvinnarcupen 1 gång. 2018 vann de ligan på 100 poäng och blev den första klubben att uppnå det i Premier Leagues historia. 2019 vann de fyra titlar och blev det första herrlaget i engelsk fotboll att uppnå detta.

Kommentarer

Feedback