Annons

Odds på Arsenal - Premier League 2022/23

Fjärde säsongen för Arteta som huvudtränare i Gunners. Saker och ting börjar se bättre ut under hans ledarskap. Ut med de överbetalda veteranerna och in med spelare från de egna leden istället, blandat med nyförvärv i form av etablerade Premier League-spelare och yngre förmågor från Europas toppligor. Fjolåret blev slutligen en besvikelse då de långt in i de sista omgångarna hade säkrat fjärdeplatsen, men när det verkligen gällde höll inte lagbygget hela vägen in i mål och deras värste rival i norra London, Tottenham Hotspur gick om dem på sista matchdagen. Kan energin från nyförvärven få dem att klättra högre?

Odds på Arsenal i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Arsenal i Premier League säsongen 2022/23. 

Arsenal Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 30,00
Arsenal: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Bäst i London 5,00

Information & Statistik: Arsenal

Arsenals Styrkor

Får se Arsenals förra säsong som en framgång då de placerade sig väsentligt högre upp än 2020/21, men å andra sidan med tanke på att de inte deltog i något cupspel i Europa hade allt annat varit ett stort misslyckande. Nu inför årets upplaga av den engelska högstaligan har det förstärkts på samtliga positioner och spelare som Saka-Smith Rowe-Ödegaard har blivit ett år äldre. De ska vara rustade för att slåss på alla fronter. En annan styrka är att ägarna inte gjort sig av med Arteta trots en del tunga perioder. Spelarna och tränaren är väl sammansvetsade.

Svagheter

Thomas Parteys skadefrånvaro var något som märktes förra säsongen då laget presterade betydligt sämre utan honom i laget och det råder fortfarande frågetecken kring honom inför Premier League 2022/23. Arteta har fått de förstärkningar han velat. Nu måste han få laget att prestera.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Arsenal kommer från stadsdelen Islington i norra London. De har vid 13 tillfällen vunnit den engelska högstaligan. Dessutom har de vunnit ligacupen två gånger, FA-cupen 14, Community Shield 16, Cupvinnarcupen 1 och föregångaren till dagens Europa League som då hette Inter-Cities Fair Cup även den 1 gång. Deras hemmaarena heter Emirates Stadium.

Historik

Klubben Arsenal bildades i oktober 1886 som Dial Square i Woolwich, men flyttade 1913 till norra London och bytte namn till Arsenal. Laget har sedan dess spelat i den engelska högstaligan förutom vid ett tillfälle när de blev nedflyttade, 1913.

Kommentarer

Feedback