Reklam

Odds på Crystal Palace - Premier League 2021/22

Efter en lång och succéfylld era under Roy Hodgson som tränare för Londonlaget är det nu dags för Patrick Vieira att ta över. Ingen lätt uppgift då laget sitter på ligans äldsta trupp. Det är ett spelarmaterial som Hodgson fick ut det mesta möjliga av. Så det är ingen lätt uppgift som väntar den franske tränaren. Förutom att det är ett ålderstiget lag är det flera av spelarna som sitter på utgående kontrakt. Men trots den korta tiden på tränarposten för Vieira har han redan hunnit signa två unga spelare från Championship, Michael Olise och Marc Guehi.

Odds på Crystal Palace i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Crystal Palace i Premier League säsongen 2021/22. 

Crystal Palace Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 250,00
Bästa London klubb 150,00

Information & Statistik: Crystal Palace

Styrkor

Wilfried Zaha hade 2020/21 sin målrikaste säsong någonsin i Premier League med 11 gjorda mål och det är han som det hänger på offensivt. För att laget skulle bli mer framtungt förra spelåret värvades Eberechi Eze in. Det slutade med att han gjorde flest assist och det är dessa två kantspelare tillsammans med Benteke som är lagets styrka.

  • Vieira är en tränare som förespråkar attackfotboll. Något som kommer att gynna den ovanför nämnda anfallstrion.
  • Nybyggandet av truppen som väntar Vieira är ett slitsamt jobb, men det måste göras och genom att föryngringen redan har börjat med Marc Guehi och Michael Olise ska det bli spännande att följa utvecklingen.

Svagheter

De får starta säsongen utan succévärvningen från förra säsongen, Eberechi Eze. Han är skadad och beräknas tidigast vara tillbaka 2022.

En annan svaghet är lagets defensiv. De släppte in tredje mest mål av alla klubbar i Premier League under 2020/21 med 66 st. Vieira har sett till att försöka åtgärda problemet genom att värva in den unga lovande danske mittbacken Joachim Andersen.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från de södra delarna av London och stadsdelen Croydon. De har aldrig vunnit den engelska högstaligan, men nådde säsongen 1990/91 sin bästa placering någonsin när de slutade på tredjeplats. 1990 spelade de finalen av FA-cupen mot Manchester United som de förlorade. De var även en av de klubbar som var med om bildandet av Premier League 1992. 2016 nådde de för andra gången finalen av FA-cupen där de återigen ställdes mot Manchester United och förlorade även denna gång.

Deras största rivaler är Brighton, Millwall och Charlton.

Historik

Bildandet av den professionella klubben Crystal Palace skedde 1905, men redan 1861 uppstod amatörklubben Crystal Palace. Vissa menar att det är världens genom tiderna äldsta fotbollsklubb. Det starkaste argumentet för detta är att både amatörklubben som den professionella hade samma ägare och därmed att de med den kopplingen är det första laget i historien.

Kommentarer

Feedback