Annons

Odds på Crystal Palace - Premier League 2022/23

Övergången från Hodgson till Vieira som huvudtränare blev inte så smärtsam som många till en början hade befarat då de var en av favoriterna att vara med i bottenskiktet. Främst på hemmaplan var de svårslagna under 2021/22. Det fick storklubbar som Manchester United, Arsenal och Spurs erfara på Selhurst Park då alla lämnade med noll poäng. Det blev slutligen en tolfteplats där det största minuset var alla kryss, 15 oavgjorda blev det. Om klubben ska sluta högre Premier League 2022/23 måste de förvandla kryssen till vinster.

Odds på Crystal Palace i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Crystal Palace i Premier League säsongen 2022/23. 

Crystal Palace: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Crystal Palace: Att sluta topp 10 Premier League 2,75
Crystal Palace: Att bli nedflyttade 15,00

Information & Statistik: Crystal Palace

Styrkor

Johnstone (29), som har varit med i landslaget, hämtas gratis och bör ersätta Guaita (35). Klar uppgradering. Mittförsvaret är mycket bra, men truppen är tunn på den punkten, även om det finns talanger på väg. Tyrell Mitchell är okej men inte mer. På mittfältet är Gallagher borta, men med Doucouré har de ersatt bra. Wilfried Zaha är fortfarande deras starkaste offensiva tillång. Det saknas dock en 9:a. Högerkanten borde gå till Oliseh.

Jag hoppas verkligen att Jordan Ayew inte får för mycket tid där, han har inte övertygat under försäsongen. Rak-Sakyi har som sagt varit bra, men med tanke på Palace inledande spelschema kanske Patrick Vieira överväger att skjuta upp introduktionen till efter jul.

Svagheter

Senast Palace deltog i en liknande försäsongsturné som i somras var 2017/18. Det var när de anställde Frank de Boer och inledde med att förlora sju raka matcher. Men förutsättningarna är såklart annorlunda denna gången. Det som kommer bli tufft dock är det inledande spelschemat med Arsenal (h), Liverpool (b), Aston Villa (h), City (b). I match sju är det Man Utd (h) och i omgång nio är det Chelsea (h). Däremellan kommer de stora kanonerna Newcastle (b).

Ledningen och Vieira är såklart förberedda på detta och går det riktigt illa kan det bli tufft för Vieira att sitta kvar. Detta kommer att bli ett test för den franske tränaren och Palace. Tippar dock att ledningen är strategiskt stark och Vieira är iskall. Men en inledning med få poäng kan sänka självförtroendet.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från de södra delarna av London och stadsdelen Croydon. De har aldrig vunnit den engelska högstaligan, men nådde säsongen 1990/91 sin bästa placering någonsin när de slutade på tredjeplats. 1990 spelade de finalen av FA-cupen mot Manchester United som de förlorade. De var även en av de klubbar som var med om bildandet av Premier League 1992. 2016 nådde de för andra gången finalen av FA-cupen där de återigen ställdes mot Manchester United och förlorade även denna gång.

Deras största rivaler är Brighton, Millwall och Charlton.

Historik

Bildandet av den professionella klubben Crystal Palace skedde 1905, men redan 1861 uppstod amatörklubben Crystal Palace. Vissa menar att det är världens genom tiderna äldsta fotbollsklubb. Det starkaste argumentet för detta är att både amatörklubben som den professionella hade samma ägare och därmed att de med den kopplingen är det första laget i historien.

Kommentarer

Feedback