Annons

Odds på West Ham - Premier League 2022/23

Siktet inför Premier League 2022/23 är att slå sig in bland topp 4. Precis som förra säsongen är det med en tunn trupp detta ska uppnås samtidigt som de ska spela i Europa Conference League. Tränaren David Moyes har dock fått backning av klubbledningen för att hämta in nya spelare under sommarens transferfönster. Trots det saknas det fortfarande alternativ, främst i de defensiva leden. I det något prekära läget laget befinner sig i har Moyes visat sig vara en mästare på att få ut mesta möjliga av sina spelare och gjort underverk med klubben som var nära nedflyttning 2019/20.

Odds på West Ham i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på West Ham i Premier League säsongen 2022/23. 

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
West Ham: Att sluta topp 4 26,00
West Ham: Att sluta topp 6 5,00

Information & Statistik: West Ham

Styrkor

Sett till vad David Moyes har gjort med en klubb som var i kris för drygt tre säsonger sedan är det imponerande. West Ham är numer tack vare honom ett av de lagen som kan blanda sig in i slaget om topp 6, slåss om Europacupspel, vilket har resulterat i att de är mer attraktiva på transfermarknaden. Han har även sett till att de spelar en roligare fotboll samtidigt som han gett de tidigare skeptiska fansen framtidstro. Han har växt som coach i takt med laget.

Michail Antonio var i 18 månader lagets enda centrala anfallsalternativ, vilket har varit ett stort problem tidigare eftersom att han ofta skadar sig. Under sommaren värvades Gianluca Scamacca in för att bredda. Den italienske anfallaren slutade på 16 mål för Sassoulo i Serie A 2021/22 och har även slagit sig in i det italienska landslaget.

Lagets motor på mittfältet och överläget viktigaste spelare är Declan Rice. Han är den enda i spelartruppen som håller världsklass.

Svagheter

Som nämnt i inledningen är det fortfarande oroväckande att truppen fortfarande är tunn med tanke på ambitionerna klubben har. I och med det känns det som att Hammers hamnar på efterkälken jämfört med konkurrenterna i toppen som bygger ut sina lag med kvalitetsspelare i varje fönster det är något de måste komma tillrätta med för att fortsätta utvecklas.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

West Ham United FC kommer från området Stratford i östra London och spelar sina hemmamatcher på London Stadium. Lagets smeknamn är “The Hammers”. Tre gånger har klubben vunnit FA-cupen, 1 gång cupvinnarcupen och 1 gång Intertotocupen. 1985/86 nådde de sin hittills bästa ligaplacering i den första divisionen(dagens Premier League)någonsin när de slutade trea.

Deras största rivaler är Tottenham Hotspur, Chelsea, Sheffield United och Millwall.

Historik

1895 uppstod fotbollsklubben Thames Ironworks som 1900 bytte namn till West Ham United. 1919 gick de med i Football League och spelade för första gången någonsin i den högsta divisionen 1923. Samma år förlorade de finalen i FA-cupen. Cupen som de senare skulle komma att vinna 1964, 1975 och 1980. Titeln i cupvinnarcupen tog de 1965 och Intertoto vann de 1999.

Klubben hade under åren 1961 till 1975 sina mest framgångsrika säsonger då de tog majoriteten av sina titlar under tränaren Ron Greenwood. Under denna period kom det fram tre spelare ur den egna akademin, Bobby Moore, Geoff Hurst och Martin Peters som alla var högst inblandade i lagets framgångar. Dessa tre spelare var uttagna i det engelska landslaget som vann VM 1966. För sina insatser under världsmästerskapet har de förärats med en staty.

Kommentarer

Feedback