Reklam

Odds på West Ham - Premier League 2021/22

Från att säsongen 2019/20 vara nära att åka ur Premier League med en sextondeplacering till att sluta sexa 2020/21 och en plats ut i Europa har David Moyes gjort underverk med laget från östra London. För att kunna uppnå detta såg han till att göra sig av med lagets stjärnor som Sebastian Haller och Felipe Anderson och istället satsa på de lite mer okända namnen. I januari lånades Jesse Lingard in från Manchester United, ett lån som ingen på förhand kunde se hur bra det skulle bli då det blev en stor succé. En spelare West Ham kommer sakna under 2021/22.

Odds på West Ham i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på West Ham i Premier League säsongen 2021/22. 

West Ham Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 150,00
Topp 6 6,00

Information & Statistik: West Ham

Styrkor

David Moyes gör ett imponerande jobb med den tunna truppen han har att jobba med. I hans lagbygge finns det inte plats för några stora stjärnor utan istället vill han satsa på hårt arbetande lagspelare för att bygga ett hållbart kollektiv. Ett recept som fungerade bra förra säsongen.

  • Tjecken Tomáš Souček är en av ligans bästa mittfältare och en stor bidragande orsak till att West Ham gick så bra förra säsongen. Hans spel på defensiv planhalva är utmärkt. Inte roligt för motståndarna att möta då han är stenhård i närkamperna, men även effektiv offensivt på fasta situationer.
  • Declan Rice som bildar defensivt mittfältslås tillsammans med den ovannämnde Souček är även han en av lagets bästa och mest effektiva spelare. Då han bara är 22 år och redan såpass bra är det många klubbar som är ute efter att värva honom. Det har mest ryktats om att det är Chelsea som pushar hårdast för att köpa honom. En spelare klubben måste göra allt i sin makt att behålla.
  • Anfallaren Michail Antonio är med sin tyngd och buffliga attityd en svårstoppad anfallare för de flesta backar i ligan. Enda problemet med honom är att han är skadebenägen och därmed missar en del av säsongen. 2020/21 spelade han 24 matcher och på dessa blev det 10 mål och 5 assist. Det är hans poängmässigt bästa säsong för klubben någonsin.

Svagheter

Den största svagheten är den tunna truppen som David Moyes har att arbeta med. Under 2021/22 kommer det vara desto mindre till hans fördel när de även ska spela ute i Europa League. Det återstår därmed att se om de klarar av att prestera bra resultat i både ligan och Europa. Hittills har det inte vidtagits alltför stora åtgärder för att fylla ut truppen. De spelare som kommit in är Alphonse Areola och Craig Dawson. Något som skulle underlätta är om de lyckades värva Jesse Lingard från United.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

West Ham United FC kommer från området Stratford i östra London och spelar sina hemmamatcher på London Stadium. Lagets smeknamn är “The Hammers”. Tre gånger har klubben vunnit FA-cupen, 1 gång cupvinnarcupen och 1 gång Intertotocupen. 1985/86 nådde de sin hittills bästa ligaplacering i den första divisionen(dagens Premier League)någonsin när de slutade trea.

Deras största rivaler är Tottenham Hotspur, Chelsea, Sheffield United och Millwall.

Historik

1895 uppstod fotbollsklubben Thames Ironworks som 1900 bytte namn till West Ham United. 1919 gick de med i Football League och spelade för första gången någonsin i den högsta divisionen 1923. Samma år förlorade de finalen i FA-cupen. Cupen som de senare skulle komma att vinna 1964, 1975 och 1980. Titeln i cupvinnarcupen tog de 1965 och Intertoto vann de 1999.

Klubben hade under åren 1961 till 1975 sina mest framgångsrika säsonger då de tog majoriteten av sina titlar under tränaren Ron Greenwood. Under denna period kom det fram tre spelare ur den egna akademin, Bobby Moore, Geoff Hurst och Martin Peters som alla var högst inblandade i lagets framgångar. Dessa tre spelare var uttagna i det engelska landslaget som vann VM 1966. För sina insatser under världsmästerskapet har de förärats med en staty.

Kommentarer

Feedback