Reklam

Odds på Burnley - Premier League 2021/22

Klubbens mångårige manager Sean Dyche har med små medel gjort ett bra jobb i klubben de senaste åren. Men förra spelåret var de under större delen av säsongen indragna i bottenstriden, de lyckades slutligen att undvika nedflyttning och de nya ägarna har lovat Dyche ett större kapital för att ta in nyförvärv och därtill försöka undvika ännu en säsong i botten av tabellen.

Odds på Burnley i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Burnley i Premier League säsongen 2021/22. 

Burnley Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 350,00
Blir nedflyttade 3,50

Information & Statistik: Burnley

Styrkor

Sean Dyche gör sin tionde säsong som tränare i klubben. Han har ett stort förtroendekapital hos ägarna och är oerhört viktig för hela klubbens identitet. I honom har spelarna en trygg ledare som naturligt har evolverat med klubben och trots att de blev nedflyttade till Championship 2014/15 behöll de honom som tränare.

  • Stjärnan i laget är den rutinerade nyzeeländske anfallaren Chris Wood. Han stod för 12 mål förra säsongen och kommer fortsatt vara lagets viktigaste spelare detta spelår.
  • Jämfört med förra säsongen har de genom att de blivit uppköpta av ALK Capital fått mer kapital att röra sig med och därmed chansen att investera i spelartruppen.

Svagheter

Truppen är undermålig och behöver förstärkas om de ska vara med och slåss om platser högre upp i tabellen. Det som saknades främst förra säsongen var målen framåt. Allt hängde mer eller mindre på att det var Chris Wood som skulle producera, vilket han även gjorde. Problemet är om han blir skadad, därmed är det oerhört viktigt att förstärka denna lagdel.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Klubbens största framgångar är två titlar som ligavinnare. Första gången de vann den engelska högstaligan var 1920-21 och andra gången, 1959-60. Dessutom har de en titel i FA-cupen då de vann den 1913-14 samt två titlar i Charity Shield, 1960 och 1973. Har varit ett Premier League lag sedan säsongen 2015-16. Bästa placeringen i ligatabellen under 2010-talet nådde laget 2017-18 när de slutade på en sjundeplats.

Deras största rivaler är Blackburn Rovers

Historik

Är en av tolv ursprungsklubbar till Football League(dagens Premier League)som uppstod 1888-89. Men laget bildades redan 1882 och blev professionella året efter. Blev kända för sin scoutingverksamhet och sin utveckling av talanger under åren 1950 till 1970-talet och var en av de första klubbarna att ha en arena endast avsedd för träningar.

Kommentarer

Feedback