Annons

Odds på AFC Bournemouth - Premier League 2022/23

Slutade på andraplats i Championship bakom Fulham förra säsongen. Nu väntar en helt annan verklighet med bortaresor mot lag som Manchester City och Liverpool i lagets första omgångar av Premier League 2022/23. Laget åkte ner från den engelska högstaligan 2019/20, men repade sig snabbt genom att komma sexa 2020/21 och ta en direktplats 2021/22. Lagets anfallare Dominic Solanke har med sina mål varit högst delaktig när klubben harvat i andraligan och nu måste han bevisa att han håller även på den högsta nivån om det ska finnas en chans för Bournemouth att hänga kvar.

Odds på Bournemouth i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Bournemouth i Premier League säsongen 2022/23

Bournemouth Premier League 2022/23  Högsta odds Spelbolag
Bournemouth: Bästa uppflyttade lag 4,00
Bournemouth: Att sluta sist 2,85

Information & Statistik: Bournemouth

Bournemouths styrkor

Dominic Solanke. Han slog aldrig igenom i Liverpool och kunde inte rädda Bournemouth från nedflyttning. Men nu kan den 24-årige anfallaren vara redo att visa Premier League vilken talang som finns där. Det blev 29 mål och sju assist förra säsongen, håll även ett öga på målvakten Mark Travers (23), som fick förtroendet av Parker inför förra säsongen och blev lagets förstekeeper. Blev utsedd till årets spelare i Bournemouth och fick dessutom speltid för Irland. Självklart ska även Scott Parker nämnas som en av lagets styrkor. Detta är andra klubben han tar upp från Championship till Premier League som tränare.

Svagheter

Bournemouth har den smalaste truppen med kanske minst toppkvalitet (även om Solanke sticker ut). Bortsett från mittförsvaret är alternativen på backpositionerna inte imponerande – Fredericks fick knappt speltid i West Ham och känns oprövad på den här nivån. På mittfältet hänger det kvar spelare från laget som degraderades senast. Till exempel, Lerma och Billing. Christie på högerkanten fick väldigt begränsad tid i skotska landslaget under EM när det verkligen gällde. 27-årige Rothwell kan dock bli en tillgång. Frågan är förstås om det fungerar även i Premier League?

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

AFC Bournemouth är baserad i Kings Park, Boscombe, en förort till Bournemouth, Dorset i England. De har vid ett tillfälle vunnit Championship, 2014/15, men aldrig högstaligan. Deras klubblagsfärger är inspirerade av det italienska Serie A-laget AC Milan. 

Historik

AFC Bournemouth bildades år 1899 som Boscombe och har spelat i Premier League vid fem tillfällen tidigare då under tränaren Eddie Howe. Detta är sjätte gången de deltar högst upp i det engelska seriesystemet, denna gång under tränaren Scott Parker.

Kommentarer

Feedback