Reklam

Odds på Manchester United - Premier League 2021/22

De röda djävlarna har sedan Alex Fergusons slutade som tränare varit nummer 2 i Manchester. Dessutom har de halkat efter i rivaliteten med Liverpool. Under Ole Gunnar Solskjaer har det hittills inte blivit några titlar, men i de viktiga Manchesterderbyna har han lett laget till segrar flera gånger. 2020/21 blev det en andraplats i ligan. Men med sommarens nyförvärv, Jadon Sancho och Raphaël Varane har den norske tränaren visat att målsättningen är att gå för titeln denna säsong.

Odds på Manchester United i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Manchester United i Premier League säsongen 2021/22. 

Manchester United Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 8,00
Bäst i Nordväst 5,00

Information & Statistik: Manchester United

Styrkor

Förra säsongens andraplats är det bästa klubben uppnått poängmässigt(74 p)sedan de tog titeln 2012/13. Klubben börjar sakta forma sig efter Ole Gunnar Solskjaer och trots att de flera säsonger i rad gått titellösa har de något stort på gång. Laget har en bra mix av unga spelare som Sancho, Rashford och äldre mer erfarna matchvinnare som Cavani.

  • Bruno Fernandes har varit klubbens poängmässigt bästa spelare sedan han anlände i januarifönstret 2020. En av de bästa värvningarna i Premier League någonsin om inte till och med den bästa. Kommer fortsatt bli viktig denna säsong om de ska gå för ligatiteln.
  • Även om Varane inte är testad i Premier League ännu får de en av världens bästa mittbackar när de värvar honom. Tillsammans med Harry Maguire har de ett av ligans bästa mittbackspar.

Svagheter

Bruno Fernandes riskerar att falla bort i de stora matcherna allt som oftast. Han är inte alls lika dominant som mot de lite sämre lagen. En annan svaghet är att Solskjaer har problem att leda sitt lag när det verkligen gäller. Finalförlusten i Europa League efter straffsparksläggningen mot Villareal svider fortfarande.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Klubben Manchester United kommer från den sydvästra delen av Manchester och området Old Trafford där även deras kända arena med samma namn som området ligger. De är det mest framgångsrika laget i den engelska fotbollen genom tiderna. De har vunnit ligan 20 gånger, FA-cupen 12, ligacupen 5, Charity Shield 21, Champions League 3, Europa League 1, cupvinnarcupen 1, UEFA Super Cup 1, Interkontinentala cupen 1 och VM för klubblag 1. 1998/99 blev de den första klubben från England att vinna den europeiska trippeln, ligan, Champions League och FA-cupen.

Deras största rivaler är Arsenal, Leeds United, Manchester City och Liverpool.

Historik

Namnet på laget var från början Newton Heath LYR Football Club när den bildades 1878. Men bytte 1902 namn till Manchester United. 1968 blev de den första engelska klubben att vinna Champions League och klubben tränades då av klubblegendaren Matt Busby. Men störst framgång hade laget under tränaren Sir Alex Ferguson då han vann 38 titlar med Manchester United mellan 1986 och 2013.

Kommentarer

Feedback