Annons

Odds på Newcastle - Premier League 2022/23

Newcastle var ett lag i förfall när förra årets säsong drog igång. Deras dåvarande ägare Mike Ashley gjorde minsta möjliga investering på spelarköp för att laget skulle klara sig kvar i högstaligan. Men i och med uppköpet i oktober av de sauidiska ägarna började saker ljusna. I januarifönstret hämtade de in stora namn som Kieran Trippier, Bruno Guimarães och tränaren Eddie Howe. Från att ha legat sist i tabellen slutade de på plats 11. Fler spelare har tillkommit under sommaren och det ser ut att bli en rolig säsong för fansen i Premier League 2022/23.

Odds på Newcastle i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Newcastle i Premier League säsongen 2021/22. 

Newcastle United: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Newcastle United: Att sluta bland de 6 bästa 3,20
Newcastle United: Att vinna Premier League 100,00

Information & Statistik: Newcastle

Styrkor

Jag tycker Howe har gjort ett smart drag genom att först och främst förstärka defensiven. I januari hämtade de in Dan Burn, Kieran Trippier och Matt Targett. Under sommaren har Sven Botman och Nick Pope tillkommit. Det är en riktigt fin mix av erfarenhet och spelare för framtiden. Utvecklingskurvan för den defensiva mittfältaren Bruno Guimarães som var lagets bästa spelare sedan han värvades till klubben i januari kommer fortsätta peka uppåt.

Svagheter

Det saknas först och främst tillräckligt med kvalitativa spelare längst fram i banan. Joelinton glimrar till ibland, men är alldeles för ojämn för att han ska producera kontinuerligt. Allan Saint-Maximin är en av ligans mest underhållande spelare att se på en fotbollsplan, men ibland blir det lite för många dribblingar utan att det händer något. Ryan Fraser som var en av ligans bästa poängspelare för bara några säsonger sedan har inte fått det att lyfta sedan ankomsten till St James´. Callum Wilson är skadebenägen och Chris Wood producerar inte tillräckligt. Det finns utrymme för förbättringar här om de ska nå topp 6.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Klubben Newcastle United FC kommer från staden Newcastle upon Tyne och spelar sina hemmamatcher på St. James´ Park. Sedan Premier League uppstod 1992 är det bara under tre säsonger de har missat att spela i högstaligan. De har vunnit 4 ligatitlar, 6 FA-cuper, 1 Charity Shield, 1 Inter-Cities Fairs Cup och Intertoto-cupen 1 gång.

Deras största rivaler är Sunderland

Historik

Laget bildades 1892 och gick med i Football League 1893. Klubben hade sin bästa period mellan 1904 och 1910 då de under dessa år tog tre ligatitlar och vann FA-cupen en gång. Klubbens ägare sedan oktober 2021 är Saudi Arabia's Public Investment Fund.

Kommentarer

Feedback