Annons

Odds på Aston Villa - Premier League 2022/23

Aston Villa storsatsar och har ambitioner att placera sig högt upp i tabellen Premier League 2022/23. Namn som Diego Carlos, Boubacar Kamara har hämtats in för att förstärka defensivt och dessutom har man signat Coutinho permanent. Laget har nu en bredd som ingen annan klubb utanför top-6 kan mäta sig med. Eftersom att de inte deltar i något Europacupspel måste de placera sig bättre än föregående spelårets fjortondeplats. Något de måste förbättra är spelet på hemmaplan där det endast blev sex vinster 2021/22. Klubben storsatsar på Gerrard och nu måste han leda laget i rätt riktning.

Odds på Aston Villa i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Aston Villa i Premier League 2022/23

Aston Villa: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Aston Villa: Att vinna Premier League 250,00
Aston Villa: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Aston Villa: Att sluta topp 6 6,00

Information & Statistik: Aston Villa

Aston Villas Styrkor

Kamara. Tänkt att bli den defensiva pjäs på mittfältet som Kanté är för Chelsea. Kamara kan ha halkat under radarn för vissa. Det var betydligt större klubbar som försökte värva in honom, men slutligen var det Gerrard som lockade den 22-årige fransmannen till Villa. Klubben har letat efter just den här spelartypen länge. Det är mycket väl den här sista pusselbiten som kan få hela laget att klicka.

Aston Villa en av landets bästa ungdomsakademier – kanske den bästa, utanför Big 6. Cameron Archer (20) i anfallet kan mycket väl få speltid, men håll även ett öga på Keinan Davis (24), Jaden Philogene-Bidace på kanten (20), Aaron Ramsay och Tim Iroegbunam (båda 19, mittfältare), Kaine Heyden (19, försvarare) och förstås den kraftigt hajpade – men också bara 16 år gamla – Wilson, som helt enkelt inte kunde sluta göra mål i ungdomsleden för Gerrards tidigare klubb, Rangers.

Svagheter

Från kaos till ordning. Villa framstår som en supersolid klubb nu, som gör fantastiska affärer och har många unga spelare på gång. Förra säsongen var problemet helt klart en ihålig försvarslinje. Carlos och Kamara är tänkta att åtgärda det problemet. Jag tippar att det kommer dröja något transferfönster till innan de placerar sig strax under toppen, eftersom de i dagsläget är för ojämna för det. Samtidigt storsatsas det i Newcastle och West Ham som ser aningen bättre förberedda ut. Ambitionen är dock tydlig, Gerrard har sagt till spelarna att han förväntar sig en topp-7-placering - bäst av resten.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Eftersom att klubben har funnits sedan 1874 är de en av de allra mest klassiska lagen som spelar i engelska seriesystemet. De har i omgångar sedan dess pendlat mellan att spela i den högstaligan och divisionen under. Men är nu inne på sin tredje raka säsong i Premier League.

Klubben har vunnit ligan 7 gånger, 6 av dessa titlar tog de innan första världskriget. Den sjunde och senaste ligatiteln tog laget 1981. De vann vad vi i dag kallar Champions League och UEFA Super Cup, 1981-82. Från de inhemska cuperna har de tagit 7 titlar i FA-cupen och i ligacupen 5.

Aston Villa kommer från staden Birmingham i mitten av England och deras största rivaler är Birmingham City.

Historik

Skotske William McGregor var Aston Villas ägare och tillika grundaren av det som i dag är Premier League. 1888 var han drivande i att den första organiserade fotbollsligan i världen, The Football League uppstod. För detta har han förärats en staty utanför hemmaarenan, Villa Park.

Kommentarer

Feedback