Reklam

Odds på Aston Villa - Premier League 2022/23

Säsongen 2020/21 var för Birmingham-laget en succé. Det var Aston Villas andra raka säsong tillbaka i Premier League och de var på allvar ett tag med om att slåss om att spela i Europa. Detta mycket tack vare att Grealish  periodvis var en av ligans bästa spelare. Värvningen av anfallaren Ollie Watkins var även det en fullträff. Största händelsen för klubben och dess fans var när de krossade Liverpool på hemmaplan med hela 7-2. Slutligen hamnade de på en elfteplats och med värvningen av Emiliano Buendía visar de att ambitionerna är högre detta spelår.

Odds på Aston Villa i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Aston Villa i Premier League 2021/22

Aston Villa Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 150,00
Bästa Midlands klubb 3,75

Information & Statistik: Aston Villa

Aston Villas Styrkor

  •  Värvningarna av Emiliano Buendía, Danny Ings och Leon Bailey är väldigt intressanta.
  • Är de på spelhumör kan de mäta sig med vilket lag som helst i ligan

Aston Villa gjorde allt de kunde för att behålla sin stora stjärna, Jack Grealish. Det var han som stod för det mesta kreativa framåt, men nu när han gått till City kliver Emiliano Buendía in och tar hans position. Med Danny Ings framför sig kan det komma att bli en livsfarlig kombo för motståndarlagen. En annan styrka laget har som måste lyftas fram är deras målvakt, Emiliano Martínez som de värvade in från Arsenal, föregående säsong.

Svagheter

Det visade sig att de var alltför beroende av Jack Grealish förra säsongen. När han blev skadad radade förlusterna upp sig. Men med Buendía i laget har de minskat risken att samma mönster ska återupprepas. Det saknas erfarenhet i laget. De flesta spelarna är under 30 och det kan bli riskabelt när de är ett såpass nyuppflyttat lag.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Eftersom att klubben har funnits sedan 1874 är de en av de allra mest klassiska lagen som spelar i engelska seriesystemet. De har i omgångar sedan dess pendlat mellan att spela i den högstaligan och divisionen under. Men är nu inne på sin tredje raka säsong i Premier League.

Klubben har vunnit ligan 7 gånger, 6 av dessa titlar tog de innan första världskriget. Den sjunde och senaste ligatiteln tog laget 1981. De vann vad vi i dag kallar Champions League och UEFA Super Cup, 1981-82. Från de inhemska cuperna har de tagit 7 titlar i FA-cupen och i ligacupen 5.

Aston Villa kommer från staden Birmingham i mitten av England och deras största rivaler är Birmingham City.

Historik

Skotske William McGregor var Aston Villas ägare och tillika grundaren av det som i dag är Premier League. 1888 var han drivande i att den första organiserade fotbollsligan i världen, The Football League uppstod. För detta har han förärats en staty utanför hemmaarenan, Villa Park.

Kommentarer

Feedback