Reklam

Odds på Tottenham Hotspur - Premier League 2021/22

Förtroendet från Tottenham Hotspurs ordförande Daniel Levy att tränaren José Mourinho skulle föra klubben till nya höjder 2020/21 var stort. Det sköts till pengar för att portugisen skulle få tillgång till de spelare han ville ha på transfermarknaden. Med återkomsten av Gareth Bale till klubben hade de ett av ligans bästa anfall. Men Mourinho gav honom knappt speltid och skapade i vanlig ordning drama och konflikter mellan spelarna och sig själv. Situationen blev slutligen ohållbar då resultaten inte var tillfredställande nog och Mourinho fick gå. Till fansens stora glädje blev det Ryan Mason som fick ta över laget i de sista omgångarna.

Laget slutade sjua i ligan efter att de städade av Leicester på bortaplan med 2-4 i den sista omgången. I och med den vinsten säkrade de spel i den nystartade Europa Conference League 2021/22. I ligacupen förde Mourinho dem hela vägen till finalen som de förlorade mot Manchester City.

Odds på Tottenham Hotspur i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Tottenham Hotspur i Premier League säsongen 2021/22.

Tottenham Hotspur Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 40,00
Topp 4 5,00

Information & Statistik: Tottenham Hotspur

Styrkor

Harry Kane är lagets viktigaste spelare. Vann skytte och assistligan i Premier League förra säsongen. Mourinho spelade honom i en lite mer tillbakadragen roll där han låg som en tia bakom Son och det resterande anfallet för att servera sina medspelare med passningar. Klev när det behövdes, högt upp på offensiv planhalva för att själv avgöra. Det viktigaste är att behålla honom för att klubben fortsatt ska hålla sig i övre/toppskiktet av tabellen.

  • Heung-Min Son har nyligen kritat på ett nytt kontrakt som gör att han stannar i klubben fram till 2025. Ett styrkebesked för Tottenham Hotspur då han är en av ligans bästa anfallare. Kommer fortsatt vara viktig denna säsong.
  • Lagets kapten och en av fotbollsvärldens bästa målvakter, Hugo Lloris är en spelare som ibland glöms bort i sammanhanget när det gäller att utse vilka som är viktigast för klubben och utan honom hade de inte befunnit sig såpass högt upp i tabellen som de gör säsong efter säsong.

Svagheter

När Harry Kane blir skadad faller hela Tottenhams offensiv. Samarbetet mellan honom och Son gör dem till ligans bästa anfallspar. Men när de är ur form eller skadade fungerar istället ingenting. De spelare som ska ersätta dem, Moura och Bergwijn, håller inte alls samma kvalité. En annan svaghet är hur de hanterat situationen kring vem som skulle bli deras nya tränare. Det lutade först åt att det var Conte som skulle ta över laget, men det sprack. Det hela fortsatte sedan som en enda utdragen röra tills att de slutligen tog in den gamle Wolves-tränaren Nuno Espirito Santo.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Tottenham Hotspur FC kommer från området Tottenham i norra London och spelar sina hemmamatcher på Tottenham Hotspur Stadium. Klubbnamnet förkortas oftast ner till bara “Spurs” av fans och media. Smeknamnet på laget är “The Lilywhites”. Tottenham Hotspur har vunnit den engelska första divisionen/högstaligan två gånger, FA-cupen 8, ligacupen 4, Charity Shield 7, cupvinnarcupen 1 och UEFA-cupen 2 gånger.

Deras största rivaler är Arsenal som också kommer från norra London och derbyt mellan dessa två klubbar kallas “North London derby”. Andra rivaler till Tottenham Hotspur är Chelsea och West Ham.

Historik

Klubben bildades under namnet Hotspur Football Club, 1882. Tanken med fotbollsklubben var från början att den skulle fungera som komplement till spelarna i cricketlaget “Hotspur Cricket Club” för att hålla sig sysselsatta med sport under vinterhalvåret. 1884 döptes klubben om till dess nuvarande namn Tottenham Hotspur Football Club. 1901 vann Tottenham Hotspur FA-cupen och blev därmed den första klubben utanför det ordinarie seriesystemet att göra det sedan The Football League uppstod 1888. I slutet av 1920-talet åkte de ner till andradivisionen och spenderade större delen av 30 och 40-talet där. 1950-51 vann de högstaligan för första gången.

1958 anställdes Bill Nicholson som manager för klubben och är den mest framgångsrika tränaren laget har haft någonsin. Säsongen 1960-61 förde han klubben till dubbeln då de vann både FA-cupen och ligan. De blev därmed det första laget att göra det under 1900-talet. Spelåret efter blev det ingen ligatitel, men de tog hem FA-cupen för andra gången i rad. 1962-63 blev de den första engelska klubben att vinna en europeisk trofé när de vann cupvinnarcupen. 1971-72 blev de även den första engelska klubben att vinna två olika titlar i Europa när de vann UEFA-cupen.

Under 80 och 90-talet följde flera cuptitlar både inhemskt och ute i Europa. Tottenham Hotspur var en av de klubbar som pushade hårdast för att Premier League skulle bli till. Senast vunna titeln var när de vann ligacupen 2008.

Kommentarer

Feedback