Annons

Odds på Tottenham Hotspur - Premier League 2022/23

Tolv månader har gått sedan anställningen av Nuno Espirito Santo, valet av tränare som blev så fel det kunde bli. Portugisen fick bara 10 matcher som huvudtränare. Tottenham var snabba att agera för att hitta ersättaren när de istället tog in en av världens bästa managers i Antonio Conte. Dramatiskt in i sista omgången blev det när de höll nerverna i styr för att sluta före Arsenal och därmed tog de den sista Champions League-platsen. Dessutom hade de liljevita från norra London ligans bäste målskytt - som inte ens var Harry Kane - och en transferkassa på 150 miljoner pund.

Nu är planen att lägga alla ägg i Antonio Contes korg och bygga upp ett lag i hans väldisciplinerade regi. Beväpnade med ett av Europas mest fruktansvärda anfall - Kane, Guldskovinnaren Son Heung-min, Dejan Kulusevski och nyförvärven Ivan Perisic, Richarlison, mittfältaren Yves Bissouma och försvararen Clement Lenglet är siktet inställt på tredjeplatsen.

Det är nya hoppfulla tider i Spurs Premier League 2022/23.

Odds på Tottenham Hotspur i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Tottenham Hotspur i Premier League säsongen 2022/23.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Tottenham Hotspur: Att vinna Premier League 19,00
Tottenham Hotspur: Att sluta topp 4 1,50

Information & Statistik: Tottenham Hotspur

Styrkor

Trots att Harry Kane inte hade en fullt lika produktiv säsong 2021/22 som året innan när han vann både skytte som assistligan är han fortfarande lagets viktigaste spelare. Han är kanske världens mest kompletta offensiva spelare då han både kan sjunka längre ner i banan för att gå in i en roll som en tia, men även spela som nia. Dessutom är han en av ligans bästa straffskyttar. Har sett riktigt bra ut på försäsongen och med Antonio Conte som tränare för klubben verkar han vara mer besluten än någonsin tidigare att stanna i Spurs.

En annan styrka är tränaren Antonio Conte och hans välkända vinnarmentalitet som smittar av sig på hela laget. Italienaren har en lång lista med titlar i alla klubbar han tränat. Han kräver mycket från klubbledningen och Tottenhams ordförande Daniel Levy har öppnat skattkistan för att backa honom till 100%. Det har investerats i nya spelare för att bredda truppen som nu har tillräckligt mycket kvalité för att kunna vara med och slåss i toppen av tabellen.

Svagheter

Harry Kane och Son är lagets viktigaste offensiva spelare och när inte de presterar har det tidigare varit tunt med alternativ. Nu har det förstärkts under sommaren med värvningen av Richarlison och såklart även Dejan Kulusevski som hämtades in i januari. Vi vet fortfarande inte hur det skulle se ut med Kane eller Son borta ur ekvationen och det är ett orosmoln. 

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Tottenham Hotspur FC kommer från området Tottenham i norra London och spelar sina hemmamatcher på Tottenham Hotspur Stadium. Klubbnamnet förkortas oftast ner till bara “Spurs” av fans och media. Smeknamnet på laget är “The Lilywhites”. Tottenham Hotspur har vunnit den engelska första divisionen/högstaligan två gånger, FA-cupen 8, ligacupen 4, Charity Shield 7, cupvinnarcupen 1 och UEFA-cupen 2 gånger.

Deras största rivaler är Arsenal som också kommer från norra London och derbyt mellan dessa två klubbar kallas “North London derby”. Andra rivaler till Tottenham Hotspur är Chelsea och West Ham.

Historik

Klubben bildades under namnet Hotspur Football Club, 1882. Tanken med fotbollsklubben var från början att den skulle fungera som komplement till spelarna i cricketlaget “Hotspur Cricket Club” för att hålla sig sysselsatta med sport under vinterhalvåret. 1884 döptes klubben om till dess nuvarande namn Tottenham Hotspur Football Club. 1901 vann Tottenham Hotspur FA-cupen och blev därmed den första klubben utanför det ordinarie seriesystemet att göra det sedan The Football League uppstod 1888. I slutet av 1920-talet åkte de ner till andradivisionen och spenderade större delen av 30 och 40-talet där. 1950-51 vann de högstaligan för första gången.

1958 anställdes Bill Nicholson som manager för klubben och är den mest framgångsrika tränaren laget har haft någonsin. Säsongen 1960-61 förde han klubben till dubbeln då de vann både FA-cupen och ligan. De blev därmed det första laget att göra det under 1900-talet. Spelåret efter blev det ingen ligatitel, men de tog hem FA-cupen för andra gången i rad. 1962-63 blev de den första engelska klubben att vinna en europeisk trofé när de vann cupvinnarcupen. 1971-72 blev de även den första engelska klubben att vinna två olika titlar i Europa när de vann UEFA-cupen.

Under 80 och 90-talet följde flera cuptitlar både inhemskt och ute i Europa. Tottenham Hotspur var en av de klubbar som pushade hårdast för att Premier League skulle bli till. Senast vunna titeln var när de vann ligacupen 2008.

Kommentarer

Feedback