Reklam

Odds på Brentford - Premier League 2021/22

Londonlaget är återigen tillbaka i den engelska högstaligan för första gången sedan 1947. De har nu under flera säsonger i rad varit nära att gå upp från Championship, men fallit på mållinjen varenda gång. Det har tagit dem 74 år att ta sig tillbaka. Det återstår att se om det kommer bli succé då de ekonomiska förutsättningarna inte är de bästa. Är ett av lagen som sparkar igång säsongen 2021/22 då de möter Arsenal på fredag 13 augusti.  

Odds på Brentford i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Brentford i Premier League säsongen 2021/22

Brentford Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 500,00
Bästa uppflyttade lag 2,20

Information & Statistik: Brentford

Brentfords Styrkor

  • Som nykomling är alltid överraskningsmomentet och underskattning från de andra lagen en fördel.
  • Kanske lite tidigt att säga nu, men deras ekonomiska modell för att ta fram spelare har varit ett framgångskoncept i Championship. Om de lyckas med det i Premier League kan det bli riktigt bra.

Det har tagit lång tid att bygga laget de har i dag. Det är deras ägare Matthew Benham som infört den s.k Moneyball-modellen. Genom att analysera spelare och ta fram den data som passar in i spelmodellen så billigt som möjligt har de byggt ett lag som tagit sig hela vägen till Premier League.

Svagheter

Det är inte lätt att som nykomling spela i världens främsta liga. Det är en stor omställning för alla spelarna att gå upp och mäta sig mot några av världens främsta. De saknar såklart erfarenheten och det första året som nykomling är tufft. Allt handlar om överlevnad.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från västra London och uppstod 1889. De har aldrig vunnit högstaligan i England, men nådde säsongen 1935-36 sin högsta placering i seriesystemet någonsin när de slutade på en femteplats. De har pendlat mellan de olika divisionerna under större delen av 1900-talet, men har under 2010-talet etablerat sig i Championship.

Deras största rivaler är de två Londonklubbarna Queens Park Rangers och Fulham.

Historik

Laget kallas för ”The Bees”, smeknamnet uppstod under 1890-talet när studenter från Borough Road College hejade på sin klasskamrat, Joseph Gettins som spelade i laget, med orden “buck up Bs”. Utsända från den lokala nyhetstidningen som var på plats hörde fel och trodde att de ropade “Buck up Bees”. Det hela slutade med att det smeknamnet satte sig.

Kommentarer

Feedback