Annons

Odds på Brentford - Premier League 2022/23

Premier League 2022/23 blir Brentfords andra raka säsong på toppen av det engelska ligasystemet. Flera lag har drabbats av andraårssyndromet och halkat ner till Championship tidigare, är “The Bees” bättre förberedda på uppgiften? Nu får de klara sig utan Christian Eriksen som var lagets stora offensiva kreatör 2021/22 och en av de stora anledningarna att de slutade på en trettondeplats. Men de har värvat fint där största namnet är skotske vänsterbacken Aaron Hickey som hade intresse från flertalet storklubbar bl. a. Arsenal och Bayern München. Återstår att se om Eriksens ersättare Mikkel Damsgaard har samma inverkan som sin landsman.

Odds på Brentford i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Brentford i Premier League säsongen 2022/23

Brentford: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Brentford: Att bli nedflyttade 4,50
Brentford: Att klara sig kvar 1,25

Information & Statistik: Brentford

Brentfords Styrkor

Lewis-Potter. 21 år gammal och ingår i Englands U21-landslag. Gjorde 13 mål och fyra assist för Hull, som kämpade i Championship. Han gjorde också mål i sin debut för Brentford mot Strasbourg, där han byttes in sista halvtimmen. Mer känd är 20-årige Aaron Hickey som närmast kommer från Bologna. Spelar främst som vänsterback/wingback, men är lika bra med båda fötterna, så han kan även spela till höger. Idealisk spelare för Brentford. Det gamla gardet kommer bli betydelsefulla, Toney och Mbeumo. Defensivt kommer nyförvärvet Ben Mee in med en massa ovärderlig erfarenhet.

Svagheter

Den kreativa påverkan Eriksen hade på laget betydde otroligt mycket för Brentfords starka avslutning och säkrat kontrakt. Nu måste de göra det utan honom. Toney är fortfarande kvar i klubben (12 mål 2021/22) och kommer bli fortsatt viktig för produktionen även i år.. Det kreativa bidraget från mitten kommer att komma från Mikkel Damsgaard, vilket kan bli bra, men då han inte har erfarenhet tidigare från ligan känns det lite osäkert. Det kommer att bli en svår säsong, men som tur är är det även tufft för många andra, vilket kan vara fördelaktigt för Bees.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från västra London och uppstod 1889. De har aldrig vunnit högstaligan i England, men nådde säsongen 1935-36 sin högsta placering i seriesystemet någonsin när de slutade på en femteplats. De har pendlat mellan de olika divisionerna under större delen av 1900-talet, men har under 2010-talet etablerat sig i Championship.

Deras största rivaler är de två Londonklubbarna Queens Park Rangers och Fulham.

Historik

Laget kallas för ”The Bees”, smeknamnet uppstod under 1890-talet när studenter från Borough Road College hejade på sin klasskamrat, Joseph Gettins som spelade i laget, med orden “buck up Bs”. Utsända från den lokala nyhetstidningen som var på plats hörde fel och trodde att de ropade “Buck up Bees”. Det hela slutade med att det smeknamnet satte sig.

Kommentarer

Feedback