Nyfikna på odds vinnare La Liga 2023/24? Då har ni hamnat rätt. Vi går i denna artikel igenom de stora favoriterna att vinna den spanska högstaligan. Kommer det i vanlig ordning att handla om Barcelona och Real Madrid, eller kan vi få se någon överraskning från de övriga lagen den här säsongen? Vi på betting ger er odds vinnare och svar på de vanligast förekommande frågorna om vinnare i La Liga plus mycket mer.

Spela på La Liga hos Fastbet!

Odds på vinnare i La Liga 2023/24

Vi har valt ut de enligt oddsen tre största favoriterna att vinna La Liga. Som vanligt är det Barcelona och Real Madrid som står för favoritskapet med Atletico Madrid och numera den superstora skrällen Girona som outsiders.

Vinnarodds La Liga 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Real Madrid: Att vinna La Liga 2023/24 1,22
Barcelona: Att vinna La Liga 2023/24 8,00
Girona: Att vinna La Liga 2023/24 9,00
Atletico Madrid: Att vinna La Liga 2023/24 34,00

Vilket lag har störst chans att vinna La Liga 2023/24?

Den spanska ligan är historiskt sett inte en av de mest jämna av de europeiska toppligorna. Ligan har spelats sedan 1929 och på mindre än 100 säsonger har mästerskapet bytt ägare mellan Real Madrid och Barcelona inte mindre än 62 gånger. Real Madrid har 35 mästerskapstitlar och Barcelona 27. Dessutom har de två klubbarna också bytt andraplats mellan sig 52 gånger. Med andra ord har det varit Real Madrid eller FC Barcelona i toppen av La Liga i nästan 100 år.

Fortsatt historisk fight mellan de stora ärkerivalerna?

Den kommande säsongen lämnar inte mycket utrymme för överraskningar. Om man ska tro spelbolagen kommer det återigen att bli ett race mellan de två eviga ärkerivalerna från Kastilien och Katalonien. På så sätt är det nästan en trogen kopia av förra årets La Liga-upptakt, där Barca och Real var de enda verkliga utmanarna om guldet. I år förutspås dock Real Madrid ha en marginellt bättre chans att vinna än Barcelona, Enligt La Liga-oddsen 2022/23 hölls Barcelona som en liten favorit framför "Marängerna".

Kan Atletico Madrid bryta den castiliansk-catalanska dominansen igen?

Atlético Madrid, med 11 mästerskap, är den enda historiska utmanaren till Real Madrid och Barcelona. Sett till spelarmaterial har de också varit den enda mästerskapsaspiranten förutom Real och Barca under de senaste 20 åren. Atlético Madrid vann senast mästerskapet 2020/2021 och även 2013/2014 när de var det enda laget som bröt en nästan 20-årig Real/Barca-dominans i La Liga. Atlético har tidigare visat att de kan trotsa oddsen, och under mästerskapssäsongerna 2014 och 2021 var prognoserna i stort sett desamma som för den kommande säsongen.

Girona har tagit La Liga med storm

Det finns en ny sheriff i stan. Eller i Katalonien som tidigare dominerats av FC Barcelona har nu fått en seriös utmanare äntligen. Nyligen fick vi se det fantastiska laget Girona spöa Barca på självaste Olympiastadion med klara 4-2. Nu menar klubben allvar och tänker inte bara utmana om Champions League-plats, utan även om ligaguldet. När det här skrivs har vi spelat 16 omgångar av La Liga och i topp ligger? Jo men visst Girona, på 41 poäng vilket betyder två fler än Real Madrid. Det är faktiskt inte ens säkert att Xavis Barcelona blir bäst i Katalonien. Häftigt! Det här behövs verkligen i den spanska fotbollen.

Artem Dovbyks hattrick i 5-1-segern mot Sevilla.

Favoriter till att vinna La Liga 2023/24

Det råder ingen tvekan om att en klassisk drabbning mellan Barcelona och Real Madrid förväntas i La Liga-säsongen även i år. Det förväntas också att Diego Simeones Atlético Madrid återigen kommer att vara den tredje och enda riktiga utmanaren till Barca och Real. Här tar vi en närmare titt på de absoluta favoriterna att vinna Primera División i Spanien 23/24.

Speltips vinnare La Liga 2023/24

Som vanligt när det ska tippas vinnare av La Liga handlar det om att välja rätt mellan FC Barcelona eller Real Madrid. Trots att "Marängerna" har gjort årets värvning i Jude Bellingham så väljer vi ändå Barca-sidan.

Xavi har verkligen börjat få form på det Barca han tog över och vi har all anledning at tro det bara blir bättre och bättre. Försvarsspelet såg läskigt bra ut under förra säsongen där man bara släppte in 20 mål på 38 ligamatcher. Det ska även tilläggas att när de säkrade titeln efter 34 spelade omgångar hade de endast släppt in 13 bollar.

Klubben har värvat smart och trots att rutinerade rävar som Busquets och Jordi Alba lämnat tycker vi det ser starkt ut med vad som tillkommer från den egna akademin och en Gündogan som var briljant i Manchester City. Tysken har varit högst avgörande för flertalet titlar City tagit de senaste åren och hans erfarenhet är ovärderlig. Xavi har de senaste säsongerna värvat in framstående spelare från Premier League, Christensen, Raphinha, Alonso, Torres. Spelare som kommer från en mer fysisk liga som vi tippar blir avgörandet i slutstriden av denna säsong. Det känns som att Real väger för lätt offensivt i jämförelse.

Robert Lewandowski har åtminstone en sista megasäsong i kroppen trots åldern. Real Madrid i sin tur har tappat Karim Benzema vilket blir oerhört intressant att se hur man kan täcka upp.Troligtvis blir det kännbart.

Vårat speltips vinnare La Liga 2023/24: FC Barcelona till 2.40

SPELA PÅ La Liga HOS LEOVEGAS!

Real Madrid vinner La Liga

Real Madrid kommer att möta den nya säsongen utan en av sina största profiler under de senaste 14 åren. Den franske målsprutan Karim Benzema har lämnat klubben och lämnat ett stort hål i Real Madrids anfall efter sig. 

Real Madrid firar mål

Foto:  Frederic J. BROWN / AFP

Truppen ser i stort sett likadan ut som förra säsongen, men frånvaron av Benzema är påtaglig. Den brasilianske anfallaren Vinicius Junior gjorde det väldigt bra förra säsongen, men den unge brasilianaren är inte samma målskytt i boxen som Benzema. 

Vinicius Junior är bara 23 år och det krävs att han växer upp snabbt och tar ännu mer ansvar offensivt än tidigare nu när klubben förlorat sin erfarne store anfallsikon. Vi får se om det är för överväldigande, särskilt när det är han som ska lyfta den tunga offensiva bördan efter Karim Benzema. Rykten om en eventuell värvning av Kylian Mbappé har florerat och florerat, men i skrivande stund har inget konkret kommit ut av det.

Trots avsaknaden av Benzema spås Real Madrid ändå ha de bästa chanserna att ta hem titeln enligt spelbolagen. Vinicius förväntas bära det offensiva ansvaret tillsammans med Rodrygo och med assistans från Valverde.

Nyförvärvet Jude Bellingham kommer med största sannolikhet också att vara viktig i offensiven, medan hans mittfältskollegor Tchouameni och den elegante Camavinga används mer defensivt.

Med tränaren Carlo Ancelotti kvar vid rodret förväntas inga förändringar i den taktiska och strategiska planen. Real Madrid kommer förmodligen att fortsätta att utveckla sitt spel från förra säsongen, där de levererade flera fina matcher trots att de slutade tvåa.

Nya spelare:

  • Jude Bellingham (Borussia Dortmund) 
  • Fran García (Rayo Vallecano)
  • Joselu (Espanyol)
  • Arda Güler (Fenerbahce)

Spelare som lämnat:

  • Karim Benzema (Al-Ittihad)
  • Asensio (PSG)
  • Mariano (Fri transfer)
  • Hazard (ej nytt kontrakt)
  • Latasa (Utlånad till Getafe)
  • Vallejo (Utlånad till Granada)

Förväntad startelva:

Courtois; Mendy, Alaba, Militão, Carvajal; Kroos eller Modric, Camavinga, Bellingham; Valverde, Rodrygo och Vinicius Junior.

FC Barcelona vinner La Liga

Barcelona fick precis vad de hade hoppats på med värvningen av den forne storspelaren Xavi Hernández förra säsongen. Efter tre säsonger utan guld hämtades Xavi in för att ersätta Ronald Koeman och föra Barcelona tillbaka till förstaplatsen. Xavi tillbringade de första 6 månaderna med att disciplinera laget till en grad som aldrig tidigare hade skådats. Dessutom implementerade Xavi en mer aggressiv stil och stabiliserade försvaret, som nästan avslutade med rekordbrytande siffror förra säsongen (20 insläppta mål på 38 spelade matcher).

FC Barcelona gör mål mot Arsenal

Foto:  Patrick T. Fallon / AFP

Xavi har valt att behålla nästan hela idealuppställningen från förra säsongen. Det nya spännande nyförvärvet, Gündogan från Manchester City, kommer dock med största sannolikhet att ingå i den nya startelvan inför den kommande säsongen.

Spelmässigt förväntas Barcelona hålla fast vid samma struktur och strategi från förra säsongen, där uppdraget i år verkar vara baserat på att ytterligare stärka spelförståelse och lagarbete. 

Ronald Araujo och Andreas Christensen kommer att fortsätta att leda backlinjen, medan De Jong på det centrala mittfältet kommer att flankeras av Pedri och nyförvärvet Gündogan. I anfallet kommer alla blickar återigen att riktas mot förra årets skytteligaledare, Robert Lewandowski.

Under den kommande säsongen kommer Barcelona att få lida av att inte ha sin hemmaplan Camp Nou på grund av ombyggnad. Istället kommer de att spela sina hemmamatcher på Espanyols gamla hemmaplan Estadio Olímpico på Montjuïc i Barcelona.

Nya spelare:

  • Gündogan (Manchester City)
  • Iñigo Martínez (Athletic Bilbao)
  • Vitor Roque (At. Paranaense)
  • Oriol Romeu (Girona)

Spelare som lämnat:

  • Busquets (Inter Miami)
  • Jordi Alba (Inter Miami)
  • Arnau Tenas (ej nytt kontrakt)
  • Umtiti (ej nytt kontrakt)
  • Ilias Akhomach (Villarreal)
  • Pablo Torre (Utlånad till Girona)

Förväntad startelva: 

Ter Stegen; Baldé, Christensen, Araujo, Koundé; Pedri, De Jong, Gündogan; Gavi, Raphinha eller Dembele og Lewandowski.

Atlético Madrid vinner La Liga

Atlético Madrid har länge varit den enda seriösa utmanaren om titeln vid sidan av Barcelona och Real Madrid. Detta är till stor del tack vare den argentinske tränaren Diego Simeone. Det är Simeone som har förändrat Atléticos grundläggande DNA från ett överdrivet lynnigt lag i början av 2000-talet till ett av Europas mest disciplinerade och defensivt tuffaste lag.

Antoine Griezmann - Atlético Madrid

Foto:  JOSE JORDAN / AFP

Förvandlingen har resulterat i två stora mästerskap och nyckelorden genom åren har varit homogenitet, struktur och hårt arbete. Det hårda arbetet fortsätter även under den nya säsongen, men det finns indikationer på att homogeniteten kan ha påverkats. Atletico står inför förändringar i flera kedjor inför den kommande säsongen. 

Nya värvningar har gjorts till försvaret, både centralt med turkiske mittbacken Söyüncü från Leicester och på vänsterbacken med Javi Galán. I anfallet förväntas inte Morata och återvändande lånet João Felix vara en del av Simeones planer för den nya säsongen, så den åldrande Griezmann bär nu anfallet med förra säsongens värvning, Memphis Depay. Det lämnar inte Simeone med många alternativ på bänken heller, åtminstone inte i anfallet.

Simeone är på väg att inleda sitt 12:e år som tränare för Atlético Madrid, men det finns tecken på att hans era närmar sig sitt slut. Det ryktades om en avgång redan i januari 2023, men för tillfället sitter Simeone kvar vid rodret.

Sammantaget ser det inte ut som ett Atlético-lag som verkligen kan blanda sig i mästerskapsstriden i år. Överraskningen verkar vara lite för långt borta.

Nya spelare:

  • Javi Galán (Celta)
  • Söyüncü (Leicester)
  • Azpilicueta (Chelsea)
  • Santiago Mouriño (Racing Club de Montevideo)

Spelare som lämnat:

  • Reguilón (Tottenham) 
  • Doherty (Fri transfer)
  • Marcos Paulo (São Paulo)
  • Javi Serrano (Sturm Graz)
  • Kondogbia (Marseille)
  • Lodi (Marseille)
  • Manu Sánchez (Celta), 
  • Sanabria (At. San Luis)
  • Cunha (Wolverhampton)

Förväntad startelva: 

Oblak; Javi Galán, Söyüncü, Giménez, Azpilicueta, Nahuel; Koke, De Paul, Carrasco; Griezmann og Memphis Depay.

Vinnare av La Liga de 10 senaste åren

Nedan ser ni en tabell med alla vinnare i La Liga under de tio senaste åren.

Lag Säsong
Atletico Madrid 2013/14
FC Barcelona 2014/15
FC Barcelona 2015/16
Real Madrid 2016/17
FC Barcelona 2017/18
FC Barcelona 2018/19
Real Madrid 2019/20
Atletico Madrid 2020/21
Real Madrid 2021/22
FC Barcelona 2022/23

Spelbolag med odds på La Liga

Nedan ser du spelbolag med svensk licens med odds på vinnare La Liga 2023/24.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr i sportbonus!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 1000 kr
Höga odds
Snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

FAQ: Vinnare La Liga

Få svar på de vanligast ställda frågorna om vinnare La Liga nedan.

Vilket lag i La Liga har vunnit ligan flest gånger?

Real Madrid är den klubb som vunnit La Liga flest gånger (34).

Vilket lag är favoriter att vinna La Liga 2023/24?

Real Madrid är stora favoriter till att vinna La Liga 23/24.

Vilket lag är regerande mästare i La Liga?

Regerande mästare i La Liga är FC Barcelona som vann säsongen 2022/23.

Var kan jag tippa på vilka som vinner La Liga 2023/24?

För att tippa på La Liga, se speltips la liga.