En massa fotboll väntar denna fina höstdag och vi kan bara luta oss tillbaka och invänta några av de största matcherna under helgen. I Italien ställs storklubbarna Milan och Juventus samman i ett hett möte på San Siro och i Spanien tar Valencia emot Barcelona på Mestalla!

Valencia – Barcelona | Avspark 16.15

Ett inledningsvis väldigt formsvagt Valencia tar emot de regerande mästarna Barcelona på Mestalla och ett hett möte är att vänta! Barcelona placerar sig på en fjärdeplats i La Liga bakom storklubbarna från Madrid och Sevilla. Efter en ur Barca-ögon sett svag inledning har laget vässat formen och dessutom fått tillbaka Lionel Messi! Nu har laget två raka 4 – 0 segrar, först mot Deportivo i ligan och nu i veckans Champions League mot Manchester City där Messi stod för ett fint hattrick!

Valencia finner vi på 14:e platsen efter 3 segrar och hela 5 förluster på de första åtta omgångarna. Laget börjar dock hitta rätt och de tre vinsterna har kommit på de 4 senaste matcherna! Kanske kan de även störa Barcelona ikväll? Ja, ifall vi ser till det senaste mötet lagen emellan så var det Valencia som vann borta på Camp Nou med 1 – 2!

Hur slutar då kvällens match? Valencia på uppåtgående form tar emot Barcelona som även då pikar formen och normalt sett ska Barcelona vinna här även om jag tror att Valencia kommer ställa till med bekymmer!

Valencia – 6.00 | Oavgjort – 4.75 | Barcelona – 1.41

AC Milan – Juventus | Avspark 20.45

Kvällen summeras med en ytterst tung drabbning på San Siro. Det handlar om ligaettan Juventus som gästar tredjeplacerade Milan i giganternas match! Juventus toppar helt rättvist och inte alls överraskande Serie A med sina 21 inspelade poäng och redan nu har man en fempoängs marginal ner till Roma på andraplatsen följt av Milan på samma poäng.

Milan har 5 segrar på de 6 senaste matcherna och har verkligen hittat rätt! Nu möter man istället ett formstarkt Juventus som har ännu bättre form med 6 raka segrar och däribland två tunga segrar i Champions League. I veckan besegrade man Lyon i Frankrike med 0 – 1 trots en man kort i omkring 40 minuter. Målet signerat Cuadrado kom efter det röda kortet och laget lyckades bevara ledningen på ett urstarkt vis!

Det är i liknande matcher som vi hittar de vassaste oddsen och denna kamp är inte heller ett undantag. Juventus är Italiens klart starkaste lag och det enda frågetecknet blir den fysiska formen efter veckans CL match. Dock tror inte jag att det berör ”Den gamla damen”. Juventus vinner till fina 1.79 hos VIKS!
AC Milan – 4.50 | Oavgjort – 3.50 | Juventus – 1.79