Spanien är ett av de länder som drabbats hårdast av pandemin men trots det är La Liga en av ligorna som drar igång ganska tidigt. 

Torsdagen 11:e juni är det dags för de normalt fullkomligt stekheta Sevilla-derbyt mellan Sevilla och Real Betis. Lite svalare den här gången kanske. Matcherna i La Liga kommer under resten av säsongen förstås spelas inför tomma läktare men ändå, prestigen kommer vara där och det blir en rivstart på omstarten under torsdagen.

De stora drakarna väntar dock till helgen innan de drar igång. Lördagen 13:e juni spelar Barcelona borta mot Mallorca och sen söndagen den 14:e juni är det dags för Real Madrid som spelar hemma mot Eibar.

Barcelona leder La liga inför omstarten

Hur ser det då ut i tabellen inför omstarten?

 1. Barcelona, 58 p 
 2. Real Madrid, 56 p 
 3. Sevilla, 47 p
 4. Real Sociedad, 46 p
 5. Getafe, 46 p
 6. Atletico Madrid, 45 p
 7. Valencia, 42 p

Hoppet från Valencia ner till Villareal på den åttonde platsen är fyra poäng och det känns troligt att vi ovan har de lag som ska göra upp om europaplatserna i Spanien den här säsongen. 

Toppstriden förstås, Barcelona mot Real Madrid som vanligt. Dessa två lag har delat på titlarna de senaste fem åren men ännu mer otroligt, de har vunnit 14 av de senaste 15 åren. Bara Atletico Madrid har stuckit emellan med sin vinst 13/14. Innan dess var det Valencia som var senast med att bryta dominansen. De vann två gånger på tre år mellan 2002 och 2004. Innan Valencia då? Faktiskt Deportivo La Coruna som vann säsongen 99/00. Bortsett från dessa fem mästarlag får man gå tillbaka hela vägen till 83/84 för att hitta en annan mästare. Då vann Atheltic Bilbao. 

Barcelona har två poängs försprång på Real Madrid de är också klara favoriter. Barcelona 1,61, Real Madrid 2,25 om man just nu frågar oddsen hos Bet365*. Bakom dem återfinns Atletico Madrid som spelas till 251 gånger pengarna.

Atletico Madrid får kämpa för CL-platsen

Atletico Madrid ja, ska de klara Champions League-platsen? Deras säsong är lite av en besvikelse så här långt, även om förväntningarna kanske var lite mindre än vanligt. Man hade efter några år med näst intill intakt trupp rejäl rotation till den här säsongen och det har märkts på planen. Bara en poäng bakom och dessutom bara två poäng upp till tredjeplatsen. De borde kunna höja sig under säsongens slutskede och lite intressant odds på att de klarar det kanske.

Kan Alexander Isak ta Sociedad till Champions League?

För oss svenskar är förstås Alexander Isaks Real Sociedad intressanta. Mycket fins säsongen från dem och de nosar på en av Champions League-platserna. Inte betrodda på att klara det dock, men har man en känsla för att Isak med kompisar klarar det får man ett intressant odds.

Messi snudd på klar som skytteligavinnare

Minns ni den stenhårda kampen mellan Leo Messi och Cristiano Ronaldo i La Liga under många år? Den kampen förs inte längre annat än i Champions League och möjligen i ett VM till. I La Liga är det numera Messi som är ensam härskare och så här ser det ut i skytteligan inför omstarten.

 1. Messi, 19 mål
 2. Benzema, 14 mål 
 3. Moreno, Perez, Suarez, Marti, 11 mål
 4. Angel, Ocampos, 10 mål

Spel mot ett mål skulle man kunna säga. Messis målskörd den här säsongen är långt från några rekord och inget som sticker ut för honom själv, men konkurrensen förefaller denna säsong begränsad. Han får ses med god chans att vinna skytteligan utan att göra ett enda mål till, något som knappast kan anses vara troligt. 

Spelschemat i La Liga kommer vara stenhårt och mycket komprimerat. Matcherna kommer dessutom spridas ut, särskilt under helgerna, så att tv-tittarna ska ha möjlighet att se så många matcher som möjligt. Bara att tacka och ta emot för oss fotbollsälskare. 

Besök gärna vår fina tv-guide för att se alla speltider från La Liga.  

100 % upp till 1250 kr i spelkrediter

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler och villkor gäller