Vi ger dig våran lista på de bästa spelarna i La Liga 2021/22 på varje position. Uppställd enligt formationen: 4-2-3-1. Inte helt överraskande är det att flest representanter i elvan har de tre spanska superklubbarna Barcelona, Real Madrid och Atleti. Men vissa av de mindre klubbarna sitter även dem på några av världens största fotbollsstjärnor. Läs om de största namnen enligt oss.

Målvakt: Jan Oblak

Efter att ha gjort en fenomenal säsong mellan stolparna i Atletis mål som ledde till att de tog hem ligatiteln blev han utsedd till La Ligas bästa spelare 2020/21. Dessutom slog han rekordet i att bli den snabbaste målvakten i ligans historia att komma upp i 100 hållna nollor då han gjorde detta på endast 182 spelade matcher. Imponerande är att han vaktade målet i alla Atléticos 38 matcher under spelåret och släppte endast in 25 mål.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Atlético vinner ligan 2021/22 3,75

Vänsterback: Ferland Mendy

Marcelo har varit det självskrivna förstavalet på vänsterbacksplatsen i Real Madrid sedan 2007/08, men då han börjar komma upp i ålder var klubben tvunget att hitta en ersättare. Detta hittade de i franske Ferland Mendy som gör sin tredje säsong i klubben, 2021/22. Sedan han anlände till laget fick han förtroendet av den dåvarande tränaren Zidane i större delen av matcherna i ligan och Champions League. Detta till följd av att han förutom att ta hand om och försvara sin vänsterkant även var effektiv på att gå in som mittback och täcka upp för Sergio Ramos.

Mittback: José María Giménez

Av vissa utsedd som världens bästa mittback. Det är inget överdrivet påstående om man kollar på hur pass få mål Atleti släppt in de senaste säsongerna. Tyvärr har han en del problem med skador som gjort att han under sin tid i den spanska huvudstadsklubben aldrig kunnat genomföra en hel säsong. Men trots skadeproblemen var han högst involverad i att ta laget hela vägen till ligaguldet 2020/21 då han spelade 20 matcher. Utan honom i laget är Atletis försvar rejält försvagat och därför såg klubben till att ge honom ett nytt kontrakt inför att 2021/22 skulle dra igång. Det nya avtalet sträcker sig fram till 2025.

Läs om de spelare som värderas högst i Premier Leagues!

Mittback: Jules Koundé

Hade en supersäsong med Sevilla 2020/21. Blev efter det hett villebråd på transfermarknaden under sommaren där han jagades av Tottenham Hotspur och Chelsea. Ingen av klubbarna lyckades dock att landa honom då han istället fortsätter i Sevilla. Förutom att han är utmärkt i försvarsspelet har han även offensiva kvaliteér då han gjort flertalet mål och assist trots hans position som mittback. En modern försvarare som alla toppklubbar söker. Trots att han endast mäter 1.78 i längd går han oftast vinnande ur nickdueller då han är bra på att tajma bollarna som kommer in i straffområdet.

Högerback: Daniel Carvajal

Fostrad i Real Madrid då han började spela för klubben redan som 10-åring. Började spela i B-laget från 2010 till 2012 då han blev såld till Bayer Leverkusen. Blev bara ett år där innan den spanska huvudstadsklubben bestämde sig för att aktivera den återköpsklausul som var inskriven i kontraktet vid övergången, så att de kunde köpa tillbaka honom inför spelåret 2013/14. Han har sedan dess varit förstavalet som Reals högerback. Var med under succéåren under 2010-talet när Zidane förde laget till alla titlarna i Champions League.

Central mittfältare: Pedri

Barcelonas unga stjärnskott spås bli nästa stora framtida spelare i den katalanska huvudstadsklubben och det spanska landslaget. Men professionella karriären började i Las Palmas redan 2019 där han som 16-åring blev den yngsta spelaren att debutera i det spanska seriesystemet. Barcelona värvade honom inför 2020/21 och under hans första spelår för klubben spelade han 37 matcher och gjorde 4 mål och 5 assist. Dessutom spelade han för Spanien under sommarens två stora turneringar, EM och OS. Även om han är satt som central mittfältare i den här elvan kan han spela på flertalet positioner på mittfältet.       

Central mittfältare: Frenkie de Jong

Champions League 2018/19 var Ajax det stora sensationslaget när de slog ut både Real Madrid och Juventus i slutspelet. De var så nära att ta sig hela vägen till finalen, men Spurs vann slutligen dubbelmötet av semin i Amsterdam. Det var här Europas storklubbar fick upp ögonen för honom och slutligen var det Barcelona som landade hans underskrift. Är oerhört viktig för Barcelona på det centrala mittfältet med sitt passningspel och dessutom är han en utmärkt dribblare. Dessa egenskaper gör honom till en av världens mest eftertraktade talanger.

Falsk nia/offensiv mittfältare: João Félix

Fjärde dyraste värvningen genom tiderna är João Félix när Atleti köpte loss honom från Benfica, 2019 för ca 1.2 miljarder. Har höga krav på sig då han är ansedd som den näste Ronaldo. RIktigt dit har han inte nått ännu, men är bara 21 år och har framtiden för sig. Gör sig bäst i anfallet ute på högerkanten eller som offensiv mittfältare. Hade en riktigt produktiv säsong i La Liga 2020/21 då han på bara 14 spelade matcher gjorde 7 mål och 5 assist. I våran elva är han självskriven.

Läs om vilka vi tippar vinner Europa League!

Vänsterytter: Mikel Oyarzabal

Lagkamrat med Alexander Isak i Real Sociedad och eftersom att han inte spelar i någon av de större klubbarna får han inte den uppmärksamhet han förtjänar. Hade en fantastisk säsong 2020/21 då han på de 30 matcher han spelade stod för 11 mål och 8 assist. Kan spela på flera olika positioner i anfallet och på mittfältet. Men är bäst som ytter på vänsterkanten. Är med sin snabbhet väldigt effektiv på att göra mål på kontringar, men även en expert på fasta situationer.

Högerytter: Ousmane Dembélé

Har haft en del skadeproblem sedan han kom till Barcelona 2017/18. På samma sätt har han inlett spelåret 2021/22. Men beräknas vara tillbaka i spel slutet på oktober 2021. Nu när Messi saknas i laget kommer det att läggas ett större ansvar på honom i anfallet eftersom att han är en av de offensiva spelare som varit längst i klubben. Är lika bra med båda fötterna och är en av världens snabbaste kantspringare dessutom är han en utmärkt dribblare som de flesta försvarare har det svårt att sätta stopp för.  

Central anfallare: Memphis Depay

Började karriären i Manchester United, men fick aldrig förtroende där. Såldes till Lyon och utvecklades till en av de bästa anfallarna i Ligue 1. Det tog honom inför 2021/22 till La Liga och Barcelona dit han gick på free transfer i somras. Kommer från ett EM där han var en av de bästa spelarna i det nederländska landslaget under turneringen. Har fått en lysande start i Barcelona den här säsongen. Är bara 27 år och på väg in i sin prime. Förutom att han de senaste säsongerna i franska högstaligan stått för flertalet mål är han även en utmärkt framspelare.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Memphis Depay som skytteligavinnare 8,00