Tiden i Celta Vigo blev inte som önskat för John Guidetti, således gick flyttlasset vidare i januari till nedflyttningshotade Alaves. Där har succén knappast undgått någon och i helgen stod svensken för ett mål när man gästade Barcelona på Camp Nou.

 

John Guidetti med sikte på VM

Efter en tung period i Celta Vigo med lite, om ens någon, speltid så var det tvunget för John Guidetti att börja se sig om efter andra alternativ. Guidetti är en utav spelarna som har en god chans att slå sig in i VM-truppen, men då krävs regelbundet med speltid. I januarifönstret dök Alaves upp som en möjlig nästa destination och mycket riktigt var det dit som svensken rörde sig i hopp om mer speltid. 

Förtroendet gavs med en gång och efter en rad starka insatser så fick John Guidetti chansen att starta söndagens ligamatch borta mot Barcelona, ett lag som Guidetti trivts emot tidigare. Två mål hade det blivit mot Barcelona tidigare, men inte var han nöjd med det. I den 23:e minuten fick Guidetti bollen vid halva plan och kunde efter en fin solorädd placera bollen otagbart för Marc-Andre Ter Stegen.

Målet såg länge ut att bli ödesdigert för Barcelona trots en stor dominans ifrån hemmalaget under den andra halvleken. Tyvärr för Alaves och Guidettis del så kunde dock Suarez och Messi, med varsitt mål, vända på matchen och inkassera ännu en seger för serieledande Barcelona. 

Positivt ifrån matchen, med svenska ögon sett, är att John Guidetti verkar ha hittat spelglädjen igen. Formen är gryende och kan han fortsätta på den inslagna vägen så är han ett självskrivet kort i Janne Anderssons svenska VM-trupp.