Det råder ingen tvekan om att Premier League har en hel del grymma spelare, varav några är i toppskiktet i världen. Cristiano Ronaldo är ett utmärkt exempel på detta, men det finns även en hel del andra förstklassiga spelare som vi ska titta lite närmare på i den här artikeln.

Premier League bästa spelare rankat 10-1 hittar du nedan.

10. Virgil Van Dijk

Virgil Van Dijk har under de senaste åren visat sig vara en rejäl kraft att räkna med. Mittbacken som för närvarande spelar i Liverpool är en av de främsta på sin position i hela världen, och är förmodligen den bästa mittbacken i hela Premier League.

En av Van Dijks stora fördelar och styrkor gentemot andra backar är hans utmärkta positionering. Det känns helt enkelt som att han står på rätt plats hela tiden, vilket är en enorm fördel. Han är helt enkelt väldigt bra på att förutse vad som ska hända.

9. Declan Rice

Declan Rice står inte riktigt lika mycket i rampljuset som resterande spelare på den här listan. Den försvarsorienterade spelaren är oerhört duktig på det defensiva spelet, och ger vilken spelare som helst rejält med huvudbry.

Även om Rice fyller ut skorna rejält i West Ham, kommer han dock inte få den uppskattning han förtjänar förrän han flyttar till en storklubb.

Hur som helst är Declan Rice en av de allra bästa spelarna i Premier League just nu, inte minst när det gäller det defensiva arbetet.

8. Son Heung-Min

Son Heung-Min är den bästa asiatiska fotbollsspelaren i världen, och är en av de allra bästa spelarna i hela Premier League.

Son är en målspruta av rang, men är även känd för att vara en stor del av det förarbete som krävs för att Harry Kane ska kunna prestera på topp.

Få försvarare är bra nog att sätta stopp för Son under hans bästa dagar, och är mer än tillräckligt för att han ska få plats på nummer 8 på den här listan.

7. Phil Foden

Phil Foden är en fantastisk mittfältare som även kan spela på andra positioner. Han är en av de viktigaste ingredienserna till Manchester Citys stora framgångar under de senaste åren, trots sin väldigt unga ålder.

Foden har en grym spelkänsla som gör att han snabbt kan positionera både sig och bollen på ett strategiskt sätt. Därmed är han ett ständigt hot, oavsett vilket lag han spelar mot.

Vi kan med allra största sannolikhet förvänta oss en lång och framgångsrik karriär av den här ungtuppen.

6. Trent Alexander-Arnold

De flesta är överens om att Trent Alexander-Arnold är en av de bästa högerbackarna just nu, och många anser även att han är den bästa av dem alla. Alexander-Arnold har en unik förmåga att få fram bollen dit den ska, och har levererat massvis med assist och mål under de senaste säsongerna.

Med tanke på hans unga ålder är sannolikheten hög för att han ännu inte har nått sin kulmen, vilket i sådana fall innebär att vi har spännande saker att se fram emot i framtiden!

5. Harry Kane

Harry Kane fortsätter att göra mål i match efter match, säsong efter säsong. Faktum är att han har varit en av ligans bästa målgöraren under de senaste 10 åren, och har vunnit den inhemska skytteligan hela 3 gånger!

Kane är dock inte bara inblandade i målskyttet, utan är en viktig del för laget som helhet, samt är en av de allra främsta spelarna som vi har i Premier League just nu.

4. Mohamed Salah

Mohamed Salah har rekordet för flest mål (32) under en säsong i Premier League. Han har även varit väldigt konsekvent under sin tid i Liverpool, samt har vunnit skytteligan vid tre separat tillfällen, trots att han endast spelat i Premier League sedan 2017.

Salah har varit en oerhört viktig del i Liverpools framgångar under de senaste åren, och är onekligen en av de allra främsta spelarna som finns just nu i Premier League.

3. Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne är en mittfältare med ett fantastisk målsnitt, en förmåga att driva bollen framåt, samt sammanfogar mittfältet på ett sätt som få andra spelare är kapabla till.

Under sin tid i Manchester City har han varit med och vunnit otaliga titlar, och mer kommer det förmodligen att bli i framtiden!

2. Erling Haaland

Även om Erling Haaland fortfarande är purung och ännu inte visat sina förmågor i Premier League, är han en anfallare som ett helt galet målsnitt. Haaland har det mesta som krävs för att kunna prestera på toppnivå, t.ex. snabbhet, styrka och spelsinne.

Under de kommande åren kommer vi med allra största sannolikhet få se många förstklassiga prestationer från Haalands sida, samt kommer förmodligen att vara med och tävla om både Premier Leagues golden boot och Ballon D’or.

1. Cristiano Ronaldo

Cristiando Ronaldo har tappat lite av sin storhet under den senaste tiden, men är trots detta den allra bästa spelaren i Premier League, möjligtvis i världen. Han har presterat på topp i Manchester United, och om resterande spelare hade levt upp till förväntningarna hade de förmodligen varit med och krigat om förstaplatsen i ligan.

Ronaldo är i princip en komplett spelare, och har förmodligen några år kvar på den allra högsta toppen.

Missa inte vår analys av odds på Premier League-säsongen

Vanliga frågor

  • Hur mycket tjänar en Premier League spelare?

Hur mycket en spelare tjänar i Premier League kan skilja sig drastiskt mellan olika spelare. Den genomsnittliga lönen ligger dock på strax över 600.000 svenska kronor i veckan, men de allra bästa spelarna tjänar flera miljoner i veckan.

  • Hur mycket tjänar den bäst betalda spelaren i Premier League?

Den högst betalda spelaren i Premier League just nu är Cristiano Ronaldo med sina 26,8 miljoner pund per år.

  • Vilken spelare kommer att vinna skytteligan?

Vilken spelare som kommer vinna skytteligan är svårt att säga, men Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah, Harry Kane och Erling Haaland är lågoddsare.

  • Vilken är den svenska bästa spelaren i Premier League?

Det finns många svenska spelare i Premier League, men de bästa just nu är Anthony Elanga och Victor Nilsson Lindelöf.

  • Vilket är det bästa laget i Premier League?

Det bästa laget i Premier League är Manchester City, tätt följt av Liverpool, Chelsea och Tottenham.