Reklam

Odds på Manchester United - Champions League 2021/22

United slutade trea i grupp H under förra årets Champions League, vilket innebar att de fick spela vidare i Europa League. De tog sig hela vägen till finalen i turneringen där de föll mot Villarreal på straffar. Ett misslyckande då Ole fortfarande inte har tagit en titel sedan han tog över laget som tränare. Men inför 2021/22 har det värvats in flera stjärnor för att lösa problemen.

Styrkor

Att få tillbaka Ronaldo till laget kommer göra United till ett av de mest framtunga lagen i Europa. Han är fortfarande en av de bästa anfallarna i världen och är klubbens viktigaste offensiva spelare. Även defensivt ser det bra ut med värvningen av Raphaël Varane till ett redan starkt försvar med Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf.

Svagheter

Det är ett misslyckande av Ole Gunnar Solskjaer att inte ha tagit laget till några medaljer ännu. Osäkert om han har vad som krävs för att styra laget i de stora matcherna. Upp till bevis är det nu när han har en av världens bästa spelartrupper att basa över.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Manchester United kommer från staden Manchester i England. De spelar sina hemmamatcher på Old Trafford. De har vunnit Champions League tre gånger.

Champions League historik

Manchester United var redan på 50-talet med i Europas turnering för mästarlag. 1956/57 var första gången de deltog. Medverkade gjorde de även 1957/58 och 1958/59. Under 60-talet tog de sin första titel när de vann 1967/68. Under större delen av 90-talet spelade de i Champions League och vann en titel, 1998/99. Senaste gången de blev mästare i Europa var 2007/08.  

Kommentarer

Feedback