Europa League-finalen mellan Atalanta och Bayer 04 Leverkusen sparkar igång på Aviva Stadium i Dublin onsdagen den 22 maj kl. 21.00. Kommer Xabi Alonso och Leverkusen att fortsätta sin historiska säsong och ta ytterligare ett steg mot The Treble? Eller kommer Atalanta att skriva sin egen historia och vinna sin första europeiska trofé någonsin? Här kan du hitta de bästa odds europa league på Atalanta - Leverkusen och läsa en förhandsvisning med speltips inför den slutliga uppgörelsen.

Spela på Europa League-finalen hos SpeedyBet!

I våran TV-guide ser du TV-tider och vilka kanaler som sänder finalen av Europa League!

Odds: Atalanta - Bayer Leverkusen

Jämför och hitta de bästa oddsen inför finalen i Europa League mellan Atalanta och Leverkusen

Uppsnack till Europa League-finalen 2024 

Onsdagen den 22 maj avgörs vinnaren av Europa League 2024 när Xabi Alonsos tyska storlag Bayer 04 Leverkusen möter Gasperinis anrika Atalanta i finalen i Dublin.

Vilket av de två lagen kommer att lyfta Europa League-pokalen i slutändan? Många - inklusive alla spelbolag - tror att Leverkusen kommer att göra det. I skrivande stund erbjuder till exempel Speedybet* oddset 1,78 på att Leverkusen vinner under ordinarie tid och oddset 1,45 på att tyskarna lyfter pokalen. Oddsen på att Atalanta vinner är å andra sidan 3,85, medan italienarna är 2,75 för att vinna trofén.

Även om Atalanta har gjort det fantastiskt bra den här säsongen är det inte konstigt att Leverkusen är favoriter att vinna Europa League-finalen mot italienarna. Inte bara för att de har ett bättre lag, utan också för att det bara är deras säsong. Det är lite som om allt bara fungerade för dem och det finns inget slut i sikte. Och vid den här tidpunkten på säsongen, efter att ha vunnit det tyska mästerskapet och fortfarande inte förlorat en enda match i varken den inhemska ligan eller europeiska tävlingar, finns det ingen anledning att tro att det kommer att sluta mot Atalanta.

Europa League-finalen kommer sannolikt att bli en match där Atalanta kommer att försöka spela på samma sätt som mot Liverpool; luta sig tillbaka, spela en-mot-en och slå till på omställningar. En taktik som snabbt kan ställa till problem för Xabi Alonso och Leverkusen om de av någon anledning inte lyckas använda sitt bollinnehav till att skapa chanser i andra änden.

Men... Även om Atalanta lyckas göra det de gjorde mot Liverpool kan de inte ens känna sig självsäkra om de leder med 2-0 med 2 minuter kvar. igen. Det är precis den typ av säsong som Leverkusen har. De kan göra allt, och här på Betting satsar vi på att de vinner Europa League-finalen onsdagen den 22 maj.

Leverkusens väg till guldet i Bundesliga.

Se även: Mer Odds och statistik i vårt MatchCenter

Head to head: Atalanta - Leverkusen

Lagens tidgare möten.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

120 kr gratisspel i välkomstbonus
massor av sporter med fina odds
lätt att navigera!
Omsättningskrav: X1 omsättning

Ytterligare villkor: Giltig för nyregistrerade spelare bosatta i Sverige vid första insättningen på minst 100 kr. Insättningen matchas upp till 120 kr på gratisspelet. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 25.03.22. Vid eventuell vinst betalas beloppet ut minus värdet på gratisspelet.
Villkor och krav:  Referera till Betinia för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 120 kr. Min insättning 100 kr. Vid eventuell vinst betalas beloppet ut minus värdet på gratisspelet. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar.

Finaltips Atalanta - Leverkusen

Det är Tyskland mot Italien och två lag som verkligen tagit sig till denna final på ett imponerande sätt. Bayern Leverkusen slår nya rekord genom att fortsätta vara obesegrade och frågan är nu om man "äntligen" ska få känna ur en förlust smakar igen?

Xabi Alonsos gäng kliver inte oväntat inte som ganska klara favoriter men Gasperini njuter på nytt av att kunna slå i underläge som den outsider man varit under resans gång. 

Leverkusen har gjort mål i 22 matcher i rad (före matchen mot Augsburg den 18 maj) och hållit nollan i 10 av dem. Så det finns goda skäl att tro att de kommer att göra minst ett mål mot Atalanta.

Men vi tror att det kommer att bli svårt för dem att hålla nollan också. Italienarna har trots allt gjort mål i 19 av sina senaste 22 matcher. Vårt första och bästa tips inför Europa League-finalen mellan Atalanta och Leverkusen är att båda lagen gör mål, vilket Expekt* erbjuder oddset 1,85 till i skrivande stund.

Vi spelar: Båda lagen gör mål till 1,85 hos Expekt*!

TILL EXPEKT

FAQ: Europa League final 2024

Få svar på de vanligaste frågorna om Europa League-finalen 2023.

När är Europa Europa League finalen 2024?

Finalen i Europa League 2024 spelas onsdagen den 22 maj klockan 21.00.

Var spelas Europa Europa League finalen 2024?

Finalen i Europa League spelas Aviva Arena i Dublin, med kapacitet för dryga 51 700 personer.

Vem vann Europa League 2023?

Europa League 2023 vann Sevilla mot Roma i finalen.

Vad får vinnaren av Europa League 2024?

Vinnaren av Europa League 2023 får en prischeck på 8,6 miljoner Euro.

Vilka vinner Europa League 2024?

Oddsen är helt jämna hos spelbolagen för vem som ska vinna Europa League 2024.

Vart finns bästa speltips Europa League final 2024?

Du hittar allt om speltips Europa League 2024 på den här sidan.