Europa League 2023/24 är i full gång med en ny intressant upplaga där Liverpool är stora favoriter att vinna. Vi har analyserat tre klubbar som enligt oddsen är största favoriter att vinna turneringen. Det råder ingen tvekan att pressen ligger på Jurgen Klopps gäng som är en sällan skådad favorit när det kommer till europacup-spel. Betting.se går här igenom de lag med störst chans att vinna Europa League 23/24.

Spela på CL-vinnare hos ComeOn!

Europa League favoriter vinnare 2023/24

Här nedan följer oddsen på de lag som har störst chans att vinna Europa League.

Lag Högsta odds Spelbolag
Liverpool 3,50
Leverkusen 10,00
Roma 13,00
Brighton 14,00
West Ham 19,00
Atalanta 21,00

Vilket lag är störst favorit att vinna Europa League 2023/24?

Vi kan inte minnas när vi hade en så här på förhand stor favorit till att vinna EL. Det är såklart Liverpool vi pratar om som den här säsongen är megafavoriter till att få lyfta bucklan i maj 2024. Oddsen ligger på runt 4.00 på att Reds tar hem turneringen vilket kan jämföras med Manchester City som man i skrivande stund får omkring 3.00 som vinnare i Champions League.

Det kommer som alla vet ansluta lag här från gruppspelet i CL då de som hamnar på tredjeplatserna får en extra chans. Detta gör det kanske något svårvärderat innan man vet exakt vilka lag som kommer ta en plats i Europa Leagues slutspel, men vad det än blir kommer självklart Liverpool stå som favoriter, om än med något mindre glapp ner till närmsta utmanarna.

Liverpools fokus kommer såklart vara ligaspelet och fokuset på att vara tillbaka bland de fyra bästa lagen, men en fin livlina att ha med är just vinst i EL där vinnaren belönas med en plats till nästa års CL. 

Vinner Liverpool Europa League 2023/24?

Son vi nämnde tidigare är Liverpool dom största favoriterna vi sett historiskt i den här turneringen och det mesta talar för att det kommer bli ett rött inferno när finalen avgörs i Dublin, den 22 maj 2024. Jurgen Klopp börjar få ihop ett nytt lag som på sikt är redo att utmana både i Premier League och Champions League på allvar. Just nu har man dock en bit kvar till den absoluta toppen.

Beroende på vad som sker längre fram i turneringen, med lag som tillkommer från CL samt hur det går för Liverpool i Premier League så ska man fortfarande ses som klara favoriter till att vinna Europa League. En nackdel som dock gäller att ha med i beräkningen är afrikanska mästerskapen som avgörs i början av 2024, där Reds kommer tappa bland att Mohamed Salah en dryg månad. Visserligen bör det inte påverkar allt för mycket i just denna turnering, men mer generellt med alla tävlingar inkluderat.

Så vad blir svaret på frågan, vinner Liverpool Europa League? Vi tror det. Även om det kommer ske en hel del rotation längs tävlingen gång så finns det en bredd som andra lag inte riktigt kan mäta sig med. Hungern av att vinna titlar finns i klubbens dna, och att få invadera Dublin för Liverpool fansen är en morot som heter duga.

Vilka lag kan utmana Liverpool om titeln?

Säsongen är fortfarande ung men man börjar få en liten koll på hur lagen står sig ute i ligorna. I dagsläget ser det väldigt jämnt ut bakom Liverpool i oddslistan på vem som vinner EL men att se Roma som andrahandsfavorit är ju inget som skrämmer något lag idag direkt. Visst så har klubben en fin historik med cupspel men Mourinhos gäng övertygar verkligen inte så här långt och har fått kämpa hårt inte minst i Serie A i inledningen.

Ett lag vi däremot höjer ett varningens finger för är Bayer Leverkusen med Xabi Alonso som gör ett fantastiskt jobb som tränare. Tänk vad häftigt om han får stå som motståndare i finalen mot sin gamla klubb där han är legend och oerhört populär. Ett drömscenario för oss neutrala, men även såklart för mängder av fans där ute.

Roberto de Zerbi har haft en tuff start på det europeiska äventyret med sitt Brighton. Här har vi dock ett lag som bör växa in i turneringen och som ska ses ha goda möjligheter att gå långt. Om det räcker till final? Tveksamt.

Vinnare Europa League senaste tio säsongerna

I tabellen nedan ser du vilka lag som vunnit Europa League de tio senaste säsongerna.

EL-vinnare Säsong
Sevilla 2022/23
Frankfurt 2021/22
Villarreal 2020/21
Sevilla 2019/20
Chelsea 2018/19
Atletico Madrid 2017/18
Manchester United 2016/17
Sevilla 2015/16
Sevilla 2014/15
Sevilla 2013/14

Spela på vinnare Europa League hos svenska spelbolag

Nedan ser du spelbolag i Sverige där du kan spela vinnare Europa League 2023/24.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 500 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 12x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

FAQ vinnare Europa League

Få svar på de vanligaste ställda frågorna om vinnare Europa League nedan.

Vilket lag har funnit Europa League flest gånger?

Sevilla är det mest framgångsrika laget i Europa League so vunnit klart flest titllar.

Vilket lag är favoriter att vinna Europa League 2023/24?

Liverpool är klara favoriter till att vinna Europa League 2023/24.

Vilket lag är regerande mästare i Europa League?

Sevilla vann Europa League 2022/23 och är regerande mästare.