Galatasaray, PAOK och Zorya Luhansk får ursäkta. Hertha Berlin blir Östersunds tuffaste test hittills i Europa League. Däremot har jämtlänningarna en stor fördel: konstgräset. Hertha Berlin har nämligen aldrig tidigare spelat en tävlingsmatch på underlaget, men tränaren Pal Dardai är inte orolig. - Det är en helt ny typ av plan, men vi ser fram emot det, säger Pal Dardai på presskonferensen.

 

Stjärnfyllt Hertha söker formen

Efter 6 matcher i Bundesliga parkerar Hertha Berlin på 8:e plats med 8 poäng. Det är väl ungefär i linje med vad de flesta ansedda experter hade tippat dem inför säsongen. Men offensivt finns det mer att hämta då man bara gjort 6 mål på lika många matcher.

Hertha Berlin gjorde ett starkt 2016/17 och slutade på sjätte plats i ligan vilket innebar direktkvalificering till Europa League. Den uttalade målsättningen är glasklar: avancemang. Men det började med 0-0 hemma mot Athletic Bilbao. Det är väl ingen katastrof i sig, men nog hade hemmafansen hoppats på mål i alla fall.

Det finns en hel del kvalitetsspelare i laget som exempelvis den norske landslagsmålvakten Rune Jarstein, mittbacken och tyske U21-landslagsmannen Niklas Stark, Rosenborgs förre stjärna Per Ciljan Skjelbred och sist men inte minst Salomon Kalou, den tidigare Chelsea-stjärnan.

 

Landslagsaktuella Ghoddos och Sema i fokus

I går presenterades Janne Anderssons trupp till VM-kvalet, ett namn som lite överraskande fanns med i listan var Ken Sema. Östersunds yttermittältare har imponerat rejält både den här säsongen och förra. En annan spelare som också kan komma att göra debut i landslaget är Saman Ghoddos. Detta trots att han tidigare har deklarerat att hans val föll på det iranska landslaget. Men eftersom han ännu inte debuterat för Iran kan han välja att representera Sverige. Janne Andersson har lämnat en plats öppen, så nu är det upp till Ghoddos.

Östersunds ordförande Daniel Kindberg är glad över uttagningarna men vädjar till medierna om lugn och ro inför kvällens match.

– Vi är oerhört stolta och glada över att landslaget vill ha två av våra spelare. Jag förstår att media vill prata med dem, men jag vädjar om att de ska få ro. De behöver fokusera inför vår match mot Berlin, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg osd.se.

Spela på Europa League hos Betser och få 100 kr

Om du spelar för minst 200 kr på någon av kvällens matcher i Europa League så får du ett gratisspel värt 100 kr. Spelet måste vara på ett odds över 2.00.