Första mötet slutade med rejäl besvikelse för de gulsvarta. 0-0 mot tvåan i Färöiska ligan är allt annat än övertygande. Resultatet innebär att det krävs seger ikväll för att avancera, och då måste spelet se mycket bättre ut.

 

Mer fart och rörelse krävs i anfallsspelet

Ska AIK ta sig vidare, vilket de bör, måste det hända mycket mer i anfallsväg. Matchen uppe på Färöarna blev en väldigt lamslagen och händelsefattig historia. AIK trillade boll, färingarna backade hem men i slutändan hände det ingenting.

Trolig startelva (3-5-2)

Linnér - Väisänen, Nyholm, Johansson – Sundgren, Blomberg, Affane, Olsson, Thern – Ishizaki, Goitom

 

Vad har vi på Kí Klaksvík?

Motståndarna Klaksvík ligger för närvarande tvåa i färöiska ligan och har de senaste säsongerna varit ett stabilt topplag. Senaste gången de vann ligan var dock 1999, d.v.s. 18 år sedan.

Bortsett från två serber, en dansk och en holländare är samtliga spelare från Färöarna. Och det är inga spelare som gemene man har koll på - inte ens de mest inbitna Football Manager-nördarna.

De har varit med i Europaspel åtta gånger men aldrig lyckats ta sig förbi första rundan, varken i Champions League eller Europa Leauge. Största framgången är en hemmavinst med 3-2 mot Maccabi Haifa i cupvinnarcupen säsongen 1995/1996. Tyvärr för deras del hjälpte det föga då man förlorade med 0-4 i returen.

Skulle de, mot alla odds, gå vidare mot AIK vore det en skräll i paritet med Progres Niedercorn, det luxemburgska laget som nyligen slog ut Glasgow Rangers. Färöiska ligan är för övrigt rankad 51:a i Europa, fem placeringar under den Luxemburgska ligan.