Blir det något svenskt lag i Europaspelet i år? Vi har tre chanser kvar, samtliga i Europa League efter att AIK något snöpligt försvunnit ur Champions League-kvalet mot Maribor förra veckan. Hur går det då? Hur ser chanserna ut? Lottningen är klar, förutsättningarna är klara. Malmö, Norrköping och AIK har två hinder kvar. I veckan påbörjas det näst sista dubbelmötet för samtliga, och vi tittar till chanserna.

AIK-Sheriff Tiraspol 1,30-3,10 Bethard

AIK, som nog hellre hade fortsatt sitt Champions League-kval den här veckan, ställs mot moldaviska Sheriff Tiraspol och man är stora favoriter till att kvalificera sig. Inte ofarliga dock, Sheriff. Man har vunnit den inhemska ligan sju av de åtta senaste åren och man har god rutin av spel i Europa. Fyra gånger har man deltagit i gruppspelet i Europa League de senaste 10 åren. Siffror som AIK bara kunnat drömma om. Senast de kvalade in till gruppspelet var 2017. AIK börjar borta på Sheriffs hemmaplan, Sheriff Stadium som tar drygt 12 000 åskådare.

Vad tippar redaktionen då? 

Kanske lite överskattning på AIK ändå sett till moldavernas meriter i Europa på senare år.

AIK ryker? Högt odds på Sheriff hos Bethard

Om AIK tar sig vidare från dubbelmötet ställs man mot förloraren av Celtic och Cluj som fortfarande kvalar till Champions League.

Malmö FF-HRK Zrinjski Mostar 1,18-4,15 ComeOn

Malmö, som igår blev av med ledningen i Allsvenskan till Djurgården, drog lite av vinstlotten i Europa League-kvalet. Efter att ha haft det tufft i förra omgången ställs man nu mot Mostar från Bosnien. Den här klubben saknar i stort sett meriter överhuvudtaget på europeisk nivå och detta ska vara lite av ett upplägg att ta sig vidare för Malmös del.

Noterbart också att Malmö drog den riktiga vinstlotten av de svenska lagen även i den sista kvalrundan. Om man tar sig förbi Mostar, vilket allt talar för, så ställs de mot Neftci Baku eller Bnei Yahuda Tel Aviv. Inga europeiska jättar precis och om man jämför med att det kunde blivit motstånd som Spartak Moskva, Strasbourg eller Aris Thessaloniki, mycket fin lottning. Det kommer inte bli lätt, men Malmö har väldigt goda förutsättningar att ta sig in i slutspelet.

Malmö inleder på hemmaplan.

500% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
Bra utbud
Snabba utbetalningar
18+ | Regler och villkor gäller

Norrköping-Hapoel Beer Sheva 1,76-1,90 Bethard

AIK stora favoriter, Malmö jättefavoriter, och så har vi en jämn match för ett av de svenska lagen också. Norrköping är bara ytterst knappa favoriter till att ta sig förbi detta israeliska motstånd. Dessa israeler har gått helt okej i Europa på senare år. Man deltog i gruppspelet i Europa League 16/17, samma år som man var framme i playoff till Champions League där man föll mot Celtic på ett otroligt snopet sätt. 2-0 hemma men hela 2-5 borta och det fick bli Europa League istället där man fick en tuff grupp med Inter, Southampton och Sparta Prag. Året innan, 15/16 vann man den inhemska ligan och noterbart här att Norrköping är det enda av de svenska lagen som fått ett motstånd som spelar i en relativt stark inhemsk liga. Den israeliska ligan är på en helt annan nivå än den moldaviska och bosniska. 

Klarar Norrköping då detta? En bra start på hemmaplan kommer garanterat krävas för östgötarna.

Norrköping vinner hemma - 1,83 hos Bethard!

Vid vinst väntar antingen Feyenoord eller Dinamo Tblisi för Norrköping. 

Samtliga svenska lag spelar sina hemmamatcher under torsdagskvällen. Titta gärna i vår tv guide för att se vilka kanaler matcherna sänds i.