Manchester United står med ena benet i finalen efter att ha fått med sig ett bra resultat på bortaplan. Marcus Rashford gjorde matchens enda mål på frispark.

José Mourinho har som vanligt jobbat med diverse uttalanden och mindgames för att dra ner pressen utifrån på både sig själv och sitt lag. Han gav upp ligan i ett helt okej läge då det, enligt honom, fanns bättre chans på att ta köksvägen in i fotbollens finrum - Champions League. Vågat eller dumdristigt att vara så tydlig med att man ska lägga sitt fokus på turneringen? Det får utvärderas senare. Hur som helst har inte Manchester United känts helt självklara längs vägen i Europa, och var illa ute mot Anderlecht där förlängningen fick avgöra vilka som skulle ta steget till semifinalen.


Fram med bussen

Nu återstår det åtminstone 90 minuter plus tillägg för att United ska få ta plats i finalen som i år spelas på Friends Arena. Förutsättningarna för att nå finalen är bra efter att Macke Rashford stänkte in matchens enda mål på frispark det i första mötet med Vigo. Mourinhos United är ökänt svårslagna, och även om poängen nödvändigtvis inte trillar in i överflöd så är förluster ytterst sällsynta, vilket krävs här för att årets europaäventyr ska ta stopp.


Celta Vigo utan vigör

John Guidettis Celta Vigo är i usel form, åtminstone om vi ser till skörden av deras senaste fem matcher som alla har slutat i förluster. Senaste vinsten kom för en månad sen mot bottengänget Granada. Celta stod för en helt okej insats senast och hade ett antal bra lägen. Det är väl inte mycket som talar för att Celta ska ta det här, samtidigt så är det bara en 1-0-ledning som ska försvaras. Mycket kan hända, och kvällens rumänske domare Ovidiu Hategan är rätt frikostig med korten.


Spela på Europa League på Folkeautomaten