Måndag och erkänn, det känns lite tungt där i kontorsstolarna, i skolan, eller var ni nu sitter. För min del är måndagar inte mycket annat än en ny möjlighet att ytterligare en vecka ägna mig åt att titta på sport. Måndagar är med andra ord en bra dag för mig, medan fredagar egentligen på vissa sätt är en lite sämre. Jag "jobbar" ju lika mycket under helgerna, om inte mer, än jag gör under vardagarna. Men en måndag som denna, då kan jag väl istället försöka gjuta lite mod i er. Jag tänkte att vi kan ta och gå igenom vad vi har att se fram emot under veckan.

För det första kan det noteras att mastersturneringen i tennis från Madrid idag drar igång på riktigt allvar. Den smygstartade lite igår, men först idag som den riktigt är igång med full uppsättning matcher. Den har vi med oss hela veckan fram till söndag. Nadal favorit, Djokovic och Murray utmanar, och det ska kunna bli riktigt intressant. Spel från klockan 12 till sena kvällen på dagarna. Vill man titta så kan man göra det hos Unibet* som livesänder allt. 200% i bonus där just nu om man registrerar sig via denna länk.

Måndag

Hockey-VM rullar på med matcher även idag. Först klockan 16:15, Ryssland-Tyskland. Alltid lite kul att följa hemmanationerna och Tyskland är inte alls oävna denna gång. Kanske att de kan hitta lite inspiration från fransmännens hemmaskräll mot Finland igår. Senare ikväll har vi där också Sverige som tar sig an USA. USA har denna gång lyckats aningen sämre än Sverige med att få med sig sina bra spelare och Sverige är klara favoriter till att vinna där.

Två allsvenska matcher ikväll också. Elfsborg-Malmö, en toppmatch får sägas och kanske dags för Malmö att inkassera sin första förlust, vem vet. Vid vinst ikväll rycker de ifrån konkurrenterna en aning och är sex poäng före alla andra. Lite väl tidigt för de andra att släppa iväg titelfavoriten på det sättet, kan man tycka. Samtidigt också Norrköping mot Sundsvall, men den kommer ju lite i skymundan. Starttid 19 för dessa matcher.

Sist, men absolut inte minst ikväll, klockan 21 är det Premier League-dags. Chelsea kan i praktiken säkra titeln om de slår Middlesbrough på hemmaplan. Vilket de så klart ska fixa. Motståndarna är redan avsågade i tabellen och komma åka ur till Championship.

För eventuella nattugglor finns sen både NHL och NBA. Sjätte matchen mellan Pittsburgh och Washington där Washington måste vinna på bortaplan för att hålla liv i matchserien. Eller hoppas vi att de torskar kanske? Finns ju ett par svenskar där som då kan komma till VM. I NBA går Golden State inatt för att skicka ut Utah i fyra raka. Det lär de klara.

Tisdag

Speedway? Jag har inget emot speedway, men eliterien, nja. Jag föredrar nog GP-tävlingarna. En match sänds dock, om det är någon som gillar det. Klockan 19, Rospiggarna-Smederna.

Inte mycket i övrigt, förrän 20:45, CL-dags. Juventus-Monaco. Juventus har 2-0 efter första mötet så spänningen lär utebli men ändå, en CL-semifinal är aldrig fel. Det är åtminstone inget fel på nivån.

Onsdag

Även under onsdagen vilar Sverige i hockey-VM och inga pangmatcher i övrigt. Onsdagen kan man ägna sig åt sportvila, fram till sena kvällen i alla fall då Atletico vid 20:45 ska göra ett tappert försök att vända 0-3 mot Real. De kommer de givetvis aldrig klara men vem vet, någonting har han säkert i bakfickan ändå, Simeone.

Torsdag

Redan tidig eftermiddag startar sändningarna från The Players Championship, golfsäsongens största och mest prestigefyllda tävling bortsett från de fyra majortävlingarna. Norén visade fin form veckan som var och någon gång ska väl Stenson komma igång också. Tävlingen pågår fram till söndag.

20:15 är det dags för Sverige i hockey-VM igen. Lettland står för motståndet. De ska vi ju kanske inte förlora mot.

21:05 sen returerna i Europa Leagues semifinalspel. United har 1-0 efter första mötet med Celta och bör givetvis kunna lösa det med tanke på att de nu har hemmaplan. Ajax avgjorde redan i första mötet med Lyon. 4-1 har de att gå på inför bortamatchen. Det kommer krävas ett brutalt ras för att tappa det.

Fredag

Formel 1, någon? Spaniens GP är det som gäller i helgen med träning under fredagen, kval under lördagen och racet på söndagen.

Tidig match för Sverige i hockey-VM. TV4 har nog en del att säga till om när det gäller spelprogrammet om man säger så. Ingen slump att Sveriges match mot Italien startar 16:15 just denna dag. Lets Dance flyttar man inte på i första taget.

18:30, Superserien i amerikansk fotboll. Kan vara lite sevärt ibland beroende på att nivån är så extremt låg. Och då menar jag verkligen extremt. Tyresö mot Stockholm är det som möts denna dag.

En allsvensk match. Kul att de börjat köra allsvenskan även på fredagar tycker jag. AFC, som inte direkt rosat marknaden hittills, möter Norrköping på hemmaplan.

För ovanlighetens skull ska det också spelas Premier League denna fredag. West Brom-Chelsea, där Chelsea antagligen kommer ta de poäng som krävs för att även i teorin vara mästare säsongen 16-17.

Lördag

Den tidiga matchen i Premier League är Man City-Leicester. Sen lite oklart vilken match som sänds klockan 16. Tre ganska ointressanta matcher dock. Sen match klockan 18:30 är Stoke-Arsenal.

Vi har däremot allsvenskan klockan 16. Kalmar-Häcken och AIK-Örebro.

På kvällen med start klockan 19, GP i Speedway från Warszawa.

Ganska tunn sportlördag faktiskt. Vi får hoppas på bra väder som istället kan skicka ut oss på egna sportaktiviteter.

Söndag

I Premier League har vi denna dag Crystal Palace-Hull klockan 13, West Ham-Liverpool 15:15 och Tottenham-United 17:30.

Stor allsvensk dag också. Sundsvall-Jönköping och Halmstad-Hammarby klockan 15. 17:30 sen, Sirius-Elfsborg och Malmö-Östersund.

Dagen avrundas sen 20:15 med att vi ska möta våra södra grannar Danmark i hockey-VM.

Vad säger vi, det ska nog gå att överleva en vecka till va? Om ni är sugna på att placera spel på något av allt detta, kolla in våra fina bonusar här på sajten.

Om man vill få ett eget sammanhang kring vad som sänds den här veckan så rekommenderar jag tvmatchen.nu.