Reklam

Odds & Speltips Europa League 2021

Säsongens Europa League är det sista i nuvarande format då vi nästa säsong får en ny tredje europeisk turnering i form av European Conference League. Det innebär att Europa League kommer att bantas från 48 till 32 lag och främst innehålla lagen precis under toppen i de bästa ligorna i Europa. För svensk del innebär detta att vi inte kommer att ha något svenskt lag som kvalar till turneringen, med undantag om den svenska mästaren åker ur kvalet till Champions League och därmed får kvala till Europa League istället.

Missa inte vår genomgång av sextondelsfinalerna i Europa League

Odds vinnare Europa League 2020/21

Lag Högsta odds Spelbolag
Tottenham Hotspur 6,50
Manchester United 7,50
Arsenal 11,00
AC Milan 13,00
Napoli 13,00
Ajax 15,00
Leicester City 15,00
Bayer Leverkusen 17,00
Villarreal 19,00
Roma 21,00

Vem vinner Europa League 2020/21?

Som oddsen visar är det Tottenham som är favoriter att vinna Europa League. De hade en fin inledning på säsongen och ledde ett tag Premier League, men har sedan dess radat upp flera sämre resultat på rad och halkat längre ner i tabellen. Men Europa League är något helt annat och Mourinho är en skicklig cuptränare. Oddset på 6.50 känns ändå rättvist om vi ska se till form och de senaste prestationerna. Europa League är en svårtippad turnering. Manchester Uniteds odds på 7.50 känns även det motiverande med tanke på att de redan åkt ut en turnering när de slutade trea i sin Champions League-grupp.

Speltips: Vinnare av Europa League

Mitt tips är att det slutligen blir Manchester United som lyfter pokalen i Europa League. De kommer färska rätt in i sextondelen där de redan spelat mot några av Europas bästa lag i Champions League. Bruno Fernandes har visat sig vara en toppenvärvning för klubben och är den spelare som tillsammans med Edinson Cavani kommer ta laget hela vägen.

Manchester United vinnare av Europa League till oddset 7.50

Vinnaren får spela Champions League nästa år

Att vinna Europa League är inte den största prioriteringen för vissa storlag men med en CL-plats i potten borde det finnas motivation för att ge allt. Flera av lagen som till exempel Arsenal och Napoli får det tufft att bli topp 4 i sina respektive ligor. Då är en seger i Europa League en bra väg att gå för att kvalificera sig till nästa säsongs Champions League.

Vem som vinner turneringen avgörs den 26 maj på Gdansk City Stadium i Gdansk, Polen. Det blir den 50:e gången som turneringen spelas och den 12:e sedan namnet byttes från UEFA Cup till UEFA Europa League.

Odds och speltips på skyttekungen i Europa League

Jämfört med hur det var när gruppspelet av Europa League drog igång var det svårt att veta hur lagen skulle ställa upp med sina trupper och därför veta vilka spelare lagen skulle använda som första-striker. Det gäller då framförallt de engelska lagen som har lite bredare och bättre trupper. Det som från början kan ha varit attraktivt att spela Harry Kane, Jamie Vardy eller Pierre-Emerick Aubameyang som vinnare av skytteligan har senare visat sig inte vara ett särskilt bra spel eftersom att de inte synts till så mycket i sina respektive lags matcher i gruppspelet.

Det beror såklart på att de har vilat sina bästa spelare genom gruppspelet. Nu när sextondelsfinalerna drar igång har därför lag som inte har samma sparkapital i sina trupper använt sina bästa spelare och därmed har spelare som Pizzi i Benfica och Yusuf Yazici i Lille tagit ledningen i skytteligan. 

Spelare Högsta odds Spelbolag
Pizzi 4,00
Yusuf Yazici 7,00
Darwin Nunez 8,00
Leon Bailey 12,00
Paco Alcácer 15,00
Munas Dabbur 15,00
Amine Gouiri 15,00
Donyell Malen 17,00
Pierre-Emerick Aubameyang 21,00
Carlos Bacca 21,00
Jamie Vardy 21,00

Speltips: Vinnare av skytteligan Europa League

Jag tippar att Leicester kommer att gå långt i turneringen och nu i slutspelet tippar jag Rodgers kommer använda sig mer av Jamie Vardy i truppen. Vardy ligger redan för långt efter för att vinna skytteligan i Premier League, men det finns en god chans att han tar hem det här.

Jamie Vardy vinner skytteligan till oddset 21.00

Odds och speltips på vinnaren av assistligan i Europa League 2020/21

Den spelare som hittills stått för flest målgivande passningar i årets upplaga av Europa League är Bragas Galeno med 5 assist. På andraplats med bara en assist mindre hittar vi Arsenals Joe Willock. På tredjeplatsen är det jämnt då vi har trion James Tavernier, Borna Barišić och Arijan Ademi där alla har stått för tre målgivande passningar var. 

Tippar att Braga kommer ha det tufft att gå vinnande ur mötet mot Roma i sextondelen och därför lär det inte bli så många fler assist för Galeno. Arsenal däremot som ställs mot Benfica i sextondelen är ett av de lag jag tippar kan gå hela vägen till final, men är osäker på hur mycket speltid de kommer ge Willock? Med tanke på att han presterat så bra hittills är chanserna stora att de fortsätter spela honom fler matcher desto längre turneringen lider.

Spelare Högsta odds Spelbolag
Wenderson Galeno 3,50
Joe Willock 5,00
Leon Bailey 10,00
Kelechi Iheanacho 10,00
Takefusa Kubo 10,00

Speltips: Vinnare av assistligan Europa League 

Jag ser Arsenal som en av de stora favoriterna att gå till final i årets upplaga av Europa League. Joe Willock som har presterat bra i turneringen såhär långt kommer säkerligen få en hel del speltid och därmed ser hans chanser goda ut att vinna assistligan. 

Joe Willock vinner assistligan i Europa League till oddset 5.00

Alla vinnare av Europa League

Atlético Madrid - 2009/10
FC Porto - 2010/11
Atlético Madrid - 2011/12
Chelsea - 2012/13
Sevilla - 2013/14
Sevilla - 2014/15
Sevilla - 2015/16
Manchester United - 2016/17
Atlético Madrid - 2017/18
Chelsea - 2018/19

Sevilla FC - 2019/20

Feedback