Vi har nu lämnat gruppspelet bakom oss och går in i nästa fas av EM 2021 när åttondelsfinalerna drar igång. Vi går igenom samtliga av dessa möten, men vill såklart passa på att uppmärksamma Sverige där vi kan konstatera att Janne Andersson för andra gången i rad har tagit oss vidare i ett mästerskap, men skillnaden denna gång jämfört med VM 2018 är att vi går in i åttondelen som gruppsegrare. En oerhört fin prestation där alla i vårat blågula landslag i allra högsta drag bidragit till framgången. Våra motståndare i åttondelen på tisdag(29/6)är Ukraina och matchen startar 21:00.  

Wales – Danmark: Lördag 26/6, 18:00 

Danmark avslutade sin premiärmatch på Parken med en förlust mot Finland men efter den olyckliga incidenten då Christian Eriksens hjärta stannade har de höjt sig. I deras sista gruppspelsmatch när de mötte Ryssland gick de upp i sin fulla kapacitet och vann med 4-1. Gareth Bale och Aaron Ramsey har hittat varandra bra under mästerskapet och flera av de andra spelarna i Wales har tack vare dessa två gått upp i nivå. Men det är väl det som även är Wales problem, att deras två stora stjärnor måste prestera annars är de för sårbara och mitt tips är att det inte kommer att hålla mot ett stekhett Danmark.

Italien – Österrike, lördag 26/6, 21:00 

Italien är det laget som spelat bäst under hela mästerskapet hittills. Mest imponerande var premiärmatchen i Rom mot Turkiet där de körde över dem med 3-0. Segrar har det även blivit i de två andra gruppspelsmatcherna mot Schweiz och Wales. Alaba och Sabitzer i all ära, superbra insatser av båda två, men de har inte ställts mot ett såpass bra motstånd som Italien ännu och de har inte vad som krävs för att stoppa Mancinis vinstmaskin. För även om Insigne och co efter insatsen i den sista gruppspelsmatchen mot Wales inte höjde på några ögonbryn är det ett smart drag att inte bränna ut sig helt i gruppspelet, antagligen är matchen mot Österrike en match man kommer kunna ta det ganska lugnt i också.

Italien - Österrike Högsta odds Spelbolag
Italien 1,53
Österrike 8,50

Holland – Tjeckien, söndag 27/6, 18:00 

Holland hade det lite smått kämpigt med Ukraina i deras premiärmatch där den offensiva duon Yaremchuk-Yarmolenko gav det nederländska försvaret en hel del huvudvärk. Men slutligen drog högerbacken Dumfries längsta strået när han med sitt mål säkrade tre poäng. Till deras andramatch var superbacken De Ligt tillbaka och sedan dess har det stabiliserats i de bakre leden. Tjeckien har mycket att tacka Patrik Schick för, en hel nations stora hjälte, då han stått för en del imponerande och avgörande mål för att ta laget till åttondelen. Men märktes tydligt i mötet mot England att det inte håller mot de bättre nationerna och därför blir Nederländerna för svåra här. 

Holland - Tjeckien Högsta odds Spelbolag
Holland 1,71
Oavgjort 3,95
Tjeckien 5,75

Belgien – Portugal, söndag 27/6, 21:00 

Belgien visade direkt i öppningsmatchen mot Ryssland borta var skåpet ska stå när de lämnade med 3-0 i vinst och en Lukaku som tvåmålsskytt. Det såg till en början aningen sämre ut mot Danmark, men efter att De Bruyne gjorde debut i mästerskapet vände allt och nu är Belgien en av de hetaste nationerna att gå hela vägen. Många av spelarna i det portugisiska landslaget har varit en besvikelse under turneringen, men det spelar ingen roll när de har en Ronaldo i laget. Han har som vanligt varit helt otrolig och stundtals burit laget helt ensam. Men tippar att de faller på att fler spelare inte kommit upp i nivå. 

Kroatien – Spanien, måndag 28/6, 18:00 

Det gick väldigt trögt för Kroatien till en början som inte fick anfallspelet att fungera och Modric hade problem att hitta rätt. Men i den sista gruppspelsmatchen mot Skottland släppte det och Modric var lysande när han låg bakom allt som skapades framåt dessutom hamnade han i målprotokollet. Spanien gick hårt mot Sverige när de möttes i Sevilla, men de lyckades inte förvalta sina målchanser. Problemen fortsatte även mot Polen i det andra gruppspelsmötet. Men så lossnade allt mot Slovakien där de öste in 5 mål. Nu när Spanien kommit upp i nivå släpper de inte det och tar ganska lätt Modric och co i åttondelen. 

Kroatien - Spanien Högsta odds Spelbolag
Kroatien 7,00
Oavgjort 3,80
Spanien 1,65

Frankrike – Schweiz, måndag 28/6, 21:00 

Frankrike gjorde jobbet mot Tyskland och vann med 1-0. Blekare var de i mötet mot Ungern och fick bara med sig ett kryss efter 1-1. I sista gruppspelsmatchen mot Portugal fick vi se en av mästerskapets hittills bästa matcher där Benzema med sina två mål presenterade sig i turneringen. Bäst i laget var dock Pogba som briljerade på mittfältet. Trots att det går att ifrågasätta Frankrikes insats mot Ungern ska de av bara farten köra över Schweiz i kvartsfinalen. Alplandets bästa insats var i sista gruppspelsmatchen mot ett Turkiet utan självförtroende, inget som imponerar mot världsmästarna.  

Frankrike - Schweiz Högsta odds Spelbolag
Frankrike 1,57
Oavgjort 4,15
Schweiz 7,70

Läs våra speltips inför Frankrike - Schweiz

England – Tyskland, tisdag 29/6, 18:00 

Defensivt har England sett bra ut och framåt har de gjort vad de behövt men inte mer. För här sitter de på ett av världens bästa anfall där Harry Kane inte kommit upp i nivå, istället är det Sterling som gjort nationens två enda hittills gjorda mål, utan att imponera. Tyskland har istället haft det svårare i försvaret där de alltför lättvindigt släppt in bollar och naturligtvis är England medvetna om detta. Tippar att de höjer sig nu och visar sin vilken potential de har och slår ut Tyskland.  

Sverige – Ukraina, tisdag 29/6, 21:00 

Vilket mästerskap det svenska landslaget gör. Vi går som gruppsegrare in i åttondelen. Det som till en början såg ut som att vi bara kunde försvara oss ledde slutligen till att vi kunde resa oss och avgöra matcher i slutminuterna. Allt har inte sett perfekt ut såklart, men det spelar ingen roll när vi i åttondelen ställs mot Ukraina. För visst de har en bra offensiv duo i Yaremchuk och Yarmolenko, men resten av laget imponerar inte. Kulusevski är het efter sin insats mot Polen, Forsberg den stora målskytten och mellan stolparna har vi Olsen som stoppar allt. Klart vi går till kvartsfinal.