Annons

Tysklands landslag inför EM 2021

Spelschema, Tyskland

Hela spelschemat

Det finns alltid stora förväntningar på Tyskland inför EM och VM. Landet med nästan 84 miljoner invånare hör även denna gång till favoriterna. Men denna gång får de finna sig i att nationer som England, Belgien och Frankrike rankas som större favoriter inför EM 2021.  

Läs våra bästa speltips på EM

Hur gick det för Tyskland i EM 2021?

Tyskland hamnade tvåa i sin grupp och fick därmed möta ett starkt engelsk landslag som enkelt kunde krossa de tyska EM-drömmarna i åttondelsfinalen.

Tysklands matcher i Fotbolls-EM 2021

Nedan finner du länkar till alla Tysklands matcher i Fotbolls-EM 2021.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Åttondelsfinal

Tabell Grupp F - Fotbolls-EM

Lag SM V O F MS P
Frankrike 3 1 2 0 +1 5
Tyskland 3 1 1 1 +1 4
Portugal 3 1 1 1 +1 4
Ungern 3 0 2 1 -3 2

Tysklands styrkor

  • Har en superstark offensiv med profiler som Leroy Sané och Serge Gnabry
  • Två av mästerskapets bästa målvakter vaktar tyskarnas målbur

Tyskland har en oerhört stor talangpool och en stor skara etablerade profiler att välja mellan under uttagningarna till landslaget. Detta innebär bland annat att de nästan bara har spelare som spelar för Europas toppklubbar. Men det finns även utrymme för spelare från "mindre" klubbar som FC Augbsurg och Borussia Münchengladbach att ta sig till landslaget.

Tyskarnas stora styrka är offensiven. På mittfältet hittar vi spelare som är duktiga på att leverera både mål och assist såsom Leon Goretzka, Ilkay Gündogan och Toni Kroos. I anfallet finns spelare som Serge Gnabry, Leroy Sané och Timo Werner. Det kryllar av duktiga avslutare. 

Tysklands offensiv är oerhört stark.

Tyskland Fotbolls-EM - Grupp F

Källa: ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL / AFP

Tysklands svagheter

  • Har en förmåga att klappa ihop fullständigt i de matcher de möter bättre motstånd
  • Är en av världens största fotbollsnationer genom tiderna, men har inte tagit ett guld sedan 2014

Tysklands svaghet är defensiven. Bortsett från målvakterna är namnen i de bakre leden inte lika framträdande som i offensiven. Men framstående och välkända namn är inte alls ett kriterium för att ha en bra defensiv. Ett försvar kan självklart fungera utan några större namn.

Tyskland är väldigt skickliga på att stänga ner de svagare motståndarna. Men mot svårare motstånd kan det ibland bli mer problematiskt.

I EM-kvalet höll de nollan i fem av sex matcher mot de sämre lagen i gruppen (samtidigt som de bombade in mål bakom målvakterna från Nordirland, Vitryssland och Estland). Den enda av de sämre motståndarna som lyckades göra mål på Tyskland var Nordirland som förlorade med hela 6-1.

För att stärka vår tes kring att det tyska försvaret inte håller mot starkare landslag är det bara att titta på matcherna mot Nederländerna i kvalet. Här släppte de in fyra mål på bortaplan(2-4)och två mål hemma(3-2). Trenden med ett svagt försvar mot de bättre lagen fortsatte under Nations League-spelet 2020. Här ställdes Tyskland mot betydligt bättre motståndare jämfört med Nordirland, Vitryssland och Estland.

Till skillnad mot EM-kvalet lyckades inte Tyskland hålla nollan en enda gång i Nations League. Faktum är att de spelade 3-3 hemma mot Schweiz och förlorade med hela 0-6 mot Spanien.

2020 spelade laget två vänskapsmatcher. Här lyckades de hålla nollan mot Tjeckien (1-0 seger) medan de spelade 3-3 mot Turkiet.

Vägen till EM 2021

Tysklands väg till EM 2021 var enkel då de vann sju av åtta matcher. Enda nederlaget på vägen mot EM var 2-4 förlusten hemma mot Nederländerna. Övriga lagen i gruppen var Nordirland, Vitryssland och Estland. Mot dessa något sämre nationer hade inte Tyskland några större problem när de körde över dem med resultat som 6-1 och 8-0.

Läs mer om Tysklands landslag på deras officiella hemsida: www.dfb.de/en

Tysklands EM-historik

Tyskland är historiens mest framgångsrika nation i EM. De har vunnit åtta medaljer, vilket är dubbelt så många som tvåan Spanien. De har totalt tagit tre guldmedaljer, tre silvermedaljer och två bronsmedaljer.

Vid EM 2016 slutade "Die Mannschaft" fyra efter att ha förlorat semifinalen med 0-2 mot Frankrike. Även 2012 tog det stopp i semifinalen, men i EM 2008 gick de hela vägen till finalen. Senaste gången Tyskland vann ett EM-guld var 1996 i England.

Tyskland har nått semifinalen i nio av de senaste 12 Europeiska Mästerskapen.

Kommentarer

Feedback