Reklam

Italiens landslag inför EM 2021

Spelschema, Italien

Onsdag 16 juni 2021

21:00 Italien - Schweiz


Söndag 20 juni 2021

18:00 Italien - Wales


Hela spelschemat

Italien är en av de historiskt största fotbollsnationerna i världen. Landet har tagit hela fyra VM-guld, där senaste titeln var i VM 2006 efter att de i finalen slog Frankrike i en match som gick till både förlängning och straffar innan det avgjordes. Senaste gången de spelade en final efter det var i EM 2012, då mot Spanien som vann med hela 4-0.

Odds: Hur går det för Italien i Grupp A?

Här går vi igenom odds på hur det går för Italien i Grupp A av Fotbolls-EM 2021.

Hur går det för Italien i gruppspelet? Högsta odds Spelbolag
Vinnare av Grupp A 1,55
Kvalificera sig från Grupp A 1,02

Odds: Hur långt går Italien under EM 2021?

I tabellen nedan visar vi hur långt Italien beräknas gå utefter odds på EM 2021.

Hur långt går Italien i EM? Högsta odds Spelbolag
Kvalificerar sig till final 6,00
Andraplats 10,00
Vinnare 12,00

Lagen i Grupp A

Italiens styrkor

  • Solida defensivt
  • Ciro Immobile – outsider till titeln som skyttekung
  • Vann alla matcher i EM-kvalet

Italien klarade av EM-kvalet utan några större svårigheter då de vann sin grupp i överlägsen stil. Gli Azzuri släppte endast in fyra mål och gjorde 37 framåt på tio matcher. In i sommarens EM kommer de med en spännande trupp blandat med en hel del rutin och flera yngre förmågor på uppgång. I anfallet hittar vi dribblingsäkra spelare som Berardi och Insigne. Men även en av de bättre målskyttarna i Serie A de senaste säsongerna, Ciro Immobile. Italien är kända för sitt solida försvar och längst bak som mittbackspar hittar vi de stora namnen, Bonucci-Chiellini som förutom att de spelar ihop i landslaget känner varandra utan och innan från klubblaget Juventus.

Italiens svagheter

  • Verratti är skadad
  • Har ingen världsstjärna som kan avgöra på egen hand

Italiens landslag består av bra spelare på alla positioner, men de saknar den där riktiga världsstjärnan som kan avgöra en match på egen hand.

Vägen till EM

Italien tog sig vidare till EM genom att vinna sin kvalgrupp i fullständigt överlägsen stil. På deras tio spelade matcher blev det tio segrar. Maximalt antal poäng och en målskillnad på 37-4. Det ser därmed riktigt lovande ut för Roberto Mancinis landslag. Italien vann grupp J, där övriga nationer som deltog var Bosnien-Hercegovina, Grekland, Finland, Armenien och Liechtenstein. Av dessa lag var det Finland som lyckades bäst då de slutade tvåa bakom Italien och för första gången någonsin kvalificerade sig för ett slutspel i EM.

Italiens bästa målskytt i kvalet var Andrea Belotti som gjorde fem mål. Flest assist stod Juventus-spelarna Federico Chiesa och Leonardo Bonucci för då de gjorde tre var.

Italiens första match i EM 2021 blir på hemmaplan, i Rom på Stadio Olimpico. För motståndet står Turkiet. Matchen spelas 11 juni, kl 21:00. Gli Azzuri kommer att spela alla sina gruppspelsmatcher på hemmaplan, vilket kan vara till en fördel om det kommer att tillåtas publik på arenan.

Läs mer om Italiens landslag på deras officiella hemsida: www.figc.it

Italiens EM-historik

Italien har ett EM-guld i prisskåpet. De vann EM 1968 på hemmaplan. I finalen mötte de Jugoslavien som de besegrade med 2-0. Målskyttarna för Gli Azzuri var Pietro Anastasi och Luigi Rivera.

Som vi nämnde i inledningen spelade Italien EM-finalen 2012 mot Spanien som de förlorade med 4-0. De spelade även final i EM 2000 och denna gång var det Frankrike som stod för motståndet. Det var Italien som tog ledningen i matchminut 55 genom att Marco Delvecchio gjorde 1-0 och det såg länge ut som att det då var avgjort, men Frankrike kom tillbaka genom att Sylvain Wiltord kvitterade till 1-1 och matchen gick till övertid. I detta EM spelade man med Golden Goal, så det räckte med att David Trezeguet i matchminut 103 sköt in bollen för att säkra guldet till Les Bleus.

I EM 2016 blev det uttåg i kvartsfinalen efter att Tyskland vann på straffar.

Lägg odds på Italien i Fotbolls-EM 2021

Bet365 har högst odds på Italien inför fotbolls-EM 2021. Klicka på länken nedan för att se alla odds du kan lägga på Italien

TILL BET365

Spelschema, Italien

Onsdag 16 juni 2021

21:00 Italien - Schweiz


Söndag 20 juni 2021

18:00 Italien - Wales


Spelschema, Odds och speltips EM 2021

Kommentarer

Feedback