Vem blir utsedd till EM-slutspelets bästa spelare? Går priset till en redan etablerad stjärna som Harry Kane, Cristiano Ronaldo eller Kylian Mbappé? Eller kan ett mindre känt namn som Álvaro Morata gå in och dominera mästerskapet? Vi har kollat närmare på de spelare vi främst tippar kommer att vara med och slåss om att bli EM:s bästa spelare. Vi ger er även speltips på vem vi anser har störst chans att vinna priset.

Odds EM:s bästa spelare

Bästa spelare EM 2021 Högsta odds Spelbolag
Raheem Sterling 2,50
Harry Kane 4,00
Jorginho 5,00
Harry Maguire 7,00
Leonardo Bonucci 12,00
Simon Kjaer 12,00
Giorgio Chiellini 14,00
Gianluigi Donnarumma 16,00

Passningsskicklige Kevin de Bruyne

Det blev ett olyckligt slut för Kevin de Bruyne på årets säsong med klubblaget Manchester City när han fick lämna planen skadad i Champions League-finalen som de förlorade mot Chelsea. Men efter att han har opererat sig ser det ljust ut och han kommer förmodligen att spela Belgiens premiärmatch mot Ryssland. För sina insatser i Premier League under säsongen blev han utsedd till ligans bästa spelare när han för andra året i rad tog hem PFA Player of the Year. Är en av världens bästa mittfältare och allltid livsfarlig med bollen på offensiv planhalva.

Nästa stora stjärna Kylian Mbappé

Kommer från en individuellt framgångsrik säsong i PSG där han slutade som vinnare av skytteligan i Ligue 1. Dessvärre blev det ingen ligatitel. Snålt med mål har det blivit i de senaste matcherna med det franska landslaget, iaf i VM-kvalet då han inte nätade en enda gång på de två matcher han spelade. Desto bättre har det gått i EM-genrepet där Frankrike mötte Bulgarien och Wales. Han startade i båda och gjorde ett mål. När mästerskapet väl drar igång är det ingen tvekan om att han kommer vara en av de främsta spelarna att bidra till Frankrikes framgångar.

Slitvargen N'Golo Kanté

Förtjänar all uppmärksamhet som riktas mot honom nu, för han har varit fullständigt fenomenal i Chelsea där han under våren varit bärande på mittfältet. Stundtals har han varit världens bästa mittfältare. Imponerande hur han i finalen mot Manchester City med sin bländande defensiv stoppade allt som kom i hans väg. Går in i sommarens mästerskap som en av de hetaste spelarna i världsfotbollen.

Mångfaldige Antoine Griezmann

Frankrike ser ruskigt bra ut efter att vi har bevittnat de två senaste träningslandskamperna inför EM. Griezmann har i sin roll som attackerande mittfältare bakom Frankrikes anfallare varit högst bidragande till de senaste vinsterna. Han har gjort ett mål och hans fina form från våren i klubblaget Barcelona ser ut att hålla i sig även in i sommarens turnering. Återstår att se om han är så bra som under det europeiska mästerskapet 2016 när han vann skytteligan?

Målkungen Harry Kane

De flesta hade nog förväntat sig att Kane skulle ta hem priset som Premier Leagues bästa spelare den föregående säsongen då han vann både assist och skytteligan. Han var såklart en av toppkandidaterna, men föll på mållinjen när pokalen istället gick till Kevin de Bruyne. Men oavsett pris eller inte vet vi redan att han är världens bästa anfallare. Något vi tippar han kommer att visa direkt från start i EM. Kapten Kane har en självklar startplats som central anfallare. Vi visste redan att han var livsfarlig framför målet, men nu har han bevisat att han är en av världens bästa framspelare.

Komplette Paul Pogba

Är i sina bästa stunder en av världens bästa fotbollsspelare, men tyvärr är det inte alltid han visar upp det. Är självskriven i den franska startelvan och kommer att spela varje match. Kommer från en bra säsong i Manchester United där han tillsammans med Bruno Fernandes på mittfältet förde laget till en andraplacering i ligan. Spelade 21 matcher och anledningen till att det inte blev fler var för att han hade en del problem med Covid. Är han på sitt bästa humör kommer han att vara en av mästerskapets viktigaste spelare.

Poängmaskinen Bruno Fernandes

Har gått fram som en poängmaskin i Premier League sedan han värvades in till Manchester United i januari 2020. Säsongen 2020/2021 var hans första fulla säsong och han gjorde inte någon besviken. Det blev hela 18 mål och 12 assist. Detta producerade han från mittfältet, så för att jämföra är det siffror som flera av ligans bästa anfallare är långtifrån att uppnå. Med allt detta i bagaget inför sommarens mästerskap är det inte så konstigt att de portugisiska fansen har stora förhoppningar på att nationen ska nå långt i EM.

Målgaranten Romelu Lukaku

Det blev ingen skytteligatitel i Serie A den här säsongen för Romelu Lukaku, den gick till Cristiano Ronaldo. Istället blev det en pokal som ligavinnare, Inters första sedan 2009/10. När säsongen summeras är den belgiske anfallaren med största sannolikhet mer nöjd med det. Han stannade på 24 gjorda mål, vilket räckte till en andraplacering. Är en av de stora favoriterna att ta hem titeln som mästerskapets skyttekung och med passningar från De Bruyne är det ingen omöjlighet att han lyckas med det. En stark öppning mot Ryssland i St. Petersburg där han gör mål kan det sedan fortsätta rulla på.

Superstjärnan Cristiano Ronaldo

Är på förhand en av mästerskapets bästa spelare, för oavsett om han spelar i landslaget eller klubblaget är han så gott som alltid matchens bästa spelare på planen. Få, eller om ens någon kan på samma sätt som Ronaldo dominera oavsett motstånd. Det krävs inte mycket utrymme för att han ska göra det bästa av en situation framför målet. Det kommer att bli intressant att se hur han och Bruno Fernandes spelar ihop i EM.

Framtidshoppet Jadon Sancho

Unge Jadon Sancho kommer från en strålande säsong med klubblaget Borussia Dortmund då han i alla ligamatcher och cuper stått för 14 assist och 16 mål på 34 matcher. Då gjorde han 2 mål och 3 assist enbart i Champions League på 4 matcher. Med såna siffror väcks såklart intresset från storklubbarna. Enligt ryktena är det Manchester United som ligger närmast att värva honom. Till skillnad från säsongen i klubblaget har han inte spelat lika mycket för landslaget. Men antagligen kommer han att få starta på kanten med Kane i mitten, vilket kommer bli en intressant kombination.

Vem vi tippar blir EM:s bästa spelare

Raheem Sterlings förtroende har inte varit lika starkt från Pep Guardiola i klubblaget City den här säsongen som tidigare. Spelåret har varit aningen hackigt. Men under EM har allt släppt och det är han som i gruppspelet fick kliva fram och fixa trepoängarna för England med sina mål. I slutspelet har han bidragit både med att spela fram och göra mål. Är oumbärlig för sitt landslag håller han samma nivå är det inte mer än rättvist att han utses till den bästa spelaren EM 2021.

TILL EXPEKT