Reklam

Odds på Villarreal - Champions League 2021/22

Villarreal lyfte för första gången bucklan som vinnare av Europa League efter att de hade vunnit över Manchester United i finalen på straffar. Titeln gav dem direktplatsen till årets Champions League. Framgångarna i Europas främsta turnering för klubblag har dessvärre lyst med sin frånvaro, men med Cup-triumfen från förra spelåret är det ett lag med stärkt självförtroende i årets upplaga av mästarturneringen.

Styrkor

Klubbens tränare, Unai Emery är nästan synonymt med Europa League-titlar under 2010-talet. Vann turneringen gjorde han tre gånger i rad säsongerna 2013/14, 2014/15 och 2015/16 med Sevilla. 2018/19 gick han till finalen med Arsenal och förra spelåret tog han sitt fjärde guld som manager när hans Villareal vann över Manchester United. Unais erfarenhet i de europeiska cuperna är ovärderligt för laget.

Svagheter

Villarreal hade stora problem förra säsongen att göra mål från luften och var ett av de lagen i Europas topp 5-ligor som hade sämst utdelning. De gjorde bara tre mål på dessa situationer. Sett till värvningarna som har kommit in ser det inte ut som att de har åtgärdat problemet.

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Villarreal CF kommer från staden Villarreal i Spanien. De har aldrig vunnit Champions League. Deras bästa placering i turneringen är att de gått till semifinalen. De spelar sina hemmamatcher på La Cerámica.

Champions League historik

Under sitt första deltagande någonsin i Champions League, 2005/06 hade de även sin största framgång i turneringen. De gick till semifinalen som de förlorade mot Arsenal med 1-0 efter dubbelmötena. Sedan dess har de spelat i turneringen ytterligare vid tre tillfällen, 2008/09, 2011/12 och 2016/17.

Kommentarer

Feedback