Slutspelet i Champions League är här! Vilket lag vann Champions League 22/23? Manchester City. Men vem vinner Champions League 23/24? Odds Champions League vinnare är högaktuellt och i den här texten kan du läsa mer om när vi på Betting går igenom favoriter Champions League 2023/24. Förutom att vi diskuterar vilka vinner Champions League 2023/24 får du även en djupare genomgång av de stora favoriterna. Texten innehåller dessutom speltips och vanliga frågor om turneringen. Texten är helt enkelt en guide för dig som vill få en bättre bild av CL-säsongen och de största lagen som deltar i turneringen.

Spela på CL-vinnare hos Expekt!

Champions League favoriter vinnare

Se nedan för de lagen i Champions League som är favoriter att vinna mästarturneringen 2023/24.

Favoriter: Vinnare Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Real Madrid 2,40
Bayern München 3,75
Paris SG 3,50
Borussia Dortmund 10,00

Vilket lag är störst favorit att vinna Champions League 2023/24?

Precis som alltid finns det ett par lag som är större favoriter än alla andra till att vinna Champions League. Och precis som alltid är den stora frågan: vem vinner champions League 2023/24? Vilka de stora favoriterna är varierar såklart från år till år. Men, vilket lag är favorit Champions League 2023/24? Innan säsongen höll vi Manchester City som den absolut största favoriten till att vinna, igen. Men eftersom att de blev utslagna av Real Madrid i kvartsfinalen är våran favorit till titeln det spanska huvudstadslaget. Även om Bayern München, PSG och Borussia Dortmund ser riktigt bra ut blir det svårt i en eventuell final att besegra "Los Blancos". 

Läs vårat Champions League speltips nedan på vilka vi tippar vinner Champions League 2023/24.

Speltips på vinnare av Champions League 2023/24

Vi tippade Manchester City som vinnare av Champions League 2023/24, men efter att de blev utslagna av Real Madrid på hemmaplan i kvartsfinalen på straffar är våra favoriter Ancelotti och co.

Det finns inget lag i hela Europa som är såpass meriterat i den här turneringen. Har de tagit sig hela vägen till semin går de även vidare till final. Nästa stopp på vägen väntar Bayern München, ett lag som har haft det problematiskt under spelåret och även om de samlade sig i kvarten och slog ut Arsenal är “Marängerna” något helt annat. Gunners har inte samma rutin i de stora matcherna. Real vann turneringen så sent som 2022 och flertalet spelare är fortfarande kvar i mästarlaget som Modric, Vinicius Junior, Valverde och Kroos.

I årets upplaga av det spanska huvudstadslaget har Andriy Lunin tagit ansvaret mellan stolparna och varit en supermålvakt, Bellingham dominerar på mittfältet. I Ancelotti har de en av världens bästa tränare i dessa sammanhang och vi tippar att italienaren än en gång leder sitt lag hela vägen till platsen högst upp på podiet till 2.40 gånger pengarna.

TILL EXPEKT!

Kommer det stå mellan Manchester City och Bayern München?

Vilket lag vinner Champions League 2024 – den ständiga frågan. Att Manchester City och Bayern München är två huvudkandidater till att vinna årets upplaga av Champions League råder det inga tvivel om. Båda dessa klubbar är utan tvekan två av världens bästa fotbollslag. Inför den här säsongen gjorde City ett par smarta nyförvärv medan Bayern tog in den makalösa Harry Kane. Möjligtvis kan Kane vara den sista pusselbiten för ett Bayern München som mer än allt annat vill vinna CL. Det är ingen vild gissning om vi säger att årets upplaga av Champions League mycket väl kan komma och stå mellan City och Bayern. Även om vi håller City något högre så är Bayern München, med Kane i spetsen, en väldigt stark utmanare.

Kan Real Madrid, Arsenal och Barcelona utmana om titeln?

När vi pratar om Champions League kan vi aldrig någonsin räkna bort Real Madrid. Marängerna är mesta mästare i turneringen och visar gång på gång att man aldrig ska räknas bort. Även om man har tappat sin stora målskytt i Benzema klarade de gruppspelet strålande. Förstaplats och 16-7 i målskillnad. Nyförvärvet Jude Bellingham har stått för en makalös succé. Real Madrid kan absolut vara med och utmana om titeln. När det gäller Arsenal är känslan att truppen är för tunn samtidigt som man satsar allt på Premier League. Även Barcelona precis som sina rivaler från Madrid vann sin grupp. Men Känslan är dock att Barcelona har mycket att jobba på för att utmana om CL redan i år.

Kan någon annan klubb utmana de fem stora favoriterna?

I den här artikeln har vi diskuterat utifrån vilka vi tror är de stora favoriterna. Texten är alltså inget facit och både Inter samt Napoli hade kanske förtjänat att nämnas som favoriter. Oavsett vad kan både Inter och Napoli vara med och utmana de stora favoriterna. Som ni alla vet tog sig Inter hela vägen till final ifjol och laget ser knappast sämre ut detta spelår. Även Napoli spelade otroligt bra fotboll ifjol då man vann Scudetton. Dessa klubbar har under lång tid visat att man kan störa vilket lag som helst. Med lite vind i seglen kan det bära riktigt långt för dessa italienska storklubbar.

Svenskar i Champions League 2023/24

Favoriterna att vinna Champions League

32 lag gjorde upp i åtta olika grupper, återstår gör 16 lag till slutspelet men det är egentligen bara 5–6 klubbar som har en realistisk chans att vinna. Såklart finns det även ett par underdogs som är skickliga och kan störa de stora klubbarna. Hursomhelst anser vi att Manchester City, Bayern München, Real Madrid, Arsenal och Barcelona är de lag med störst chans att lyfta pokalen. Nedan kommer en mer djupgående genomgång av dessa klubbar. Hur ser klubbarna ut rent formmässigt i dagsläget? Vilka intressanta spelarövergångar har skett? Och hur ser deras chanser ut att vinna Champions League?

Manchester City vinner Champions League

Uppdatering: Manchester City blev utslagna av Manchester City i kvartsfinalen på straffar.

Vi har redan varit inne på det, men Manchester Citys chanser till att vinna Champions League är stora. Truppen är i stort sett exakt densamma som vann finalen ifjol. Alla viktiga pjäser är kvar och de som har lämnat bidrog inte speciellt mycket.

Manchester City - mästare Champions League

Foto: Oli SCARFF / AFP

Norrmannen Haaland som var en STOR bidragande faktor till de enorma framgångarna förra året. I årets upplaga av Champions League har han stått för fem fullträffar och en assist på sex matcher. Den norska målmaskinen ser alltså inte på något sätt mätt ut efter alla framgångar. I dagsläget är Haaland världens bästa målskytt och så länge han får vara skadefri blir Manchester City livsfarliga i CL.

Under sommaruppehållet gjorde City klart med ett par intressanta nyförvärv. Matheus Nunes, Jeremy Doku och Gvardiol anslöt till klubben. Dessa tre spelare är unga och mycket intressanta. Den som har fått mest speltid hittills är backen Josko Gvardiol – en spelare som har alla förutsättningar för att bli en back i världsklass. Under januarifönstret hämtades 18-årige mittfältaren Claudio Echeverri in från River Plate. En spelare vi inte vet så mycket om ännu.

Det som var mest oroväckande för Manchester City under gruppspelet var att mittfältsgeneralen Kevin De Bruyne var långtidsskadad. Även om Pep Guradiolas gäng klarade sig bra utan honom vet vi alla hur bra han är i viktiga matcher. Men De Bruyne är tillbaka nu när åttondelsfinalerna dragit i gång och kommer vara viktig under hela slutspelet.

I det stora hela har City den bästa tränaren och förmodligen den bästa spelartruppen. Det visade man gång på gång ifjol. Manchester Citys chanser att vinna Champions League för andra året i rad får ses som stora.

Nya spelare:

  • Matheus Nunes (Wolves)
  • Parker Harrison (Manchester United)
  • Jeremy Doku (Rennes)
  • Josko Gvardiol (RB Leipzig)
  • Claudio Echeverri (River Plate)

Spelare som lämnat:

  • Joao Cancelo (Barcelona)
  • Cole Palmer (Chelsea)
  • James McAtee (Sheffield Utd)
  • Kalvin Phillips (utlånad till West Ham)

Bayern München vinner Champions League

Bayern München är en klubb med stora ekonomiska muskler och under sommaruppehållet gick man all in för två stora värvningar: Harry Kane och Jae-Min Kim. En anfallare och en mittback. I övrigt ser truppen i stort sett likadan ut som ifjol. Bayern förstärkte smart under sommaren, men räcker det för att ta sig hela vägen till Wembley? 

Harry Kane - Bayern München

Foto: Christof STACHE / AFP

Att Harry Kane äntligen bytte klubb kändes helt oundvikligt. Han har länge varit en av världens bästa anfallare men i Tottenham vann han inte några titlar, vilket han sannerligen kommer göra i Bayern München, även om det inte blir detta spelår. Kane har hållt samma nivå i Bayern samtidigt som han gett en ny dimension till deras anfallsspel. Denna övergång var en ”perfect match” för bägge parter. Om Bayern tar sig långt i Champions League är Kane en högst bidragande faktor.

Ser vi till truppen i övrigt är det en komplett sådan. Förutom att laget kryllar av världsstjärnor finns det även en bredd i laget. Varje lagdel håller alltså hög nivå där alla spelare kan spela utan att laget på något sätt blir sämre, vilket inte ska underskattas när man tävlar i många turneringar samtidigt.

Det ska även sägas att tränaren Thomas Tuchel har gjort det riktigt bra sedan han tog över. Planen från början var att han enbart skulle leda klubben säsongen ut efter att Nagelsman fick sparken ifjol. Efter goda resultat slutade det dock med att han fick stanna permanent och efter denna säsong förstår vi varför. Laget ser oerhört starkt ut och vi bör inte bli allt för förvånade om Bayern München spelar Champions League final denna säsong.

Nya spelare:

  • Min-Jae Kim (Napoli)
  • Harry Kane (Tottenham Hotspur)
  • Sacha Boey (Galatasaray)
  • Eric Dier (Tottenham Hotspur

Spelare som lämnat:

  • Lucas Hernandez (PSG)
  • Marcel Sabitzer (Dortmund)
  • Sadio Mané (Al Nassr)
  • Benjamin Pavard (Inter)
  • Ryan Gravenberch (Liverpool)

Vill du ha fulla spelschemat för Champions League 23/24, se Champions League spelschema.

Real Madrid vinner Champions League

Los Blancos, Los Merengues, Los Galaticos, The Great White. Ja, mesta mästarna i Champions League har många namn. Trots att man tappade sin stora anfallsstjärna Karim Benzema i somras har laget sett bra ut. Med värvningen av Jude Bellingham och det avtryck han redan lämnat är tappet av Benzema förmodligen inte lika kännbart.

Real Madrid Champions League

Foto: Thomas COEX / AFP

En spelare som tagit ett stort ansvar den här säsongen är brassen Vinicius Junior. Även om han har gått från klarhet till klarhet behöver Vinicius växla upp ytterligare när Benzema inte längre finns där. Förutom Benzema tappade de inte några tongivande spelare under sommar eller vinteruppehållet. Med andra ord kan vi vara säkra på att både backlinjen och mittfältet kommer hålla samma höga nivå som tidigare. Det fanns en del frågetecken kring anfallet efter att deras stora matchvinnare försvunnit.

Men nyförvärvet Jude Bellingham var svaret på den frågan. Benzema och Bellingham är såklart två helt olika spelare, men efter att ha gjort succé under säsongen verkar det som att många i Madrid har glömt fransmannen. Fyra mål på fem matcher för engelsmannen hittills. Och det har inte varit vilka mål som helst – målen har varit direkt matchavgörande.

Om vi ser till hur bra Real Madrid är i Champions League rent historiskt och hur man har presterat under den här säsongen har vi all anledning att tro på Marängerna. I en grupp de vann med Union Berlin, Napoli och Braga är man stora favoriter att ta sig långt även i slutspelet. Så länge Carlo Ancelotti lyckas bibehålla den livsfarliga offensiven utan Benzema kommer Real Madrid gå långt i Champions League.

Nya spelare:

  • Jude Bellingham (Dortmund)
  • Arda Guler (Fenerbahce)
  • Kepa Arrizabalaga (Chelsea)

Spelare som lämnat:

  • Alvarao Ordizola (Real Sociedad)
  • Jesus Vallejo (Granada)
  • Karim Benzema (Al Littihad) 

Arsenal vinner Champions League

Uppdatering: Arsenal blev utslagna av Bayern München i kvartsfinalen.

Arsenals säsong är i full gång och mycket tyder på att formen är kvar sedan fjolåret. Under spelåret i Premier League har man sett riktigt bra ut. Inga tongivande spelare har lämnat klubben och med Declan Rice på mittfältet har The Gunners sett ännu vassare ut denna säsong. 

Arsenal Champions League

Foto: Adrian DENNIS / AFP

Arsenal är en klubb som spelar en offensiv och fartfylld fotboll, vilket innebär att de offensiva spelarna behöver ta ett stort ansvar. Även om defensiven är stabil hänger mycket på att anfallet fungerar. Martin Odegaard har vuxit ut till en självklar ledare som bidrar med både poäng och kreativitet. När Odegaard, Saka och Martinelli har rätt dag är det få försvarare som kan sätta stopp för dem.

Om vi ser till hur Arsenal presterade förra säsongen fanns det inte mycket att klaga på. Laget var otroligt nära att vinna sin första Premier League titel på många år, men tappade guldet efter några svaga insatser i slutet av säsongen. Oavsett vad har Mikel Arteta gjort ett otroligt bra jobb sedan han kom till klubben. Förutom att spelet på planen ser bättre ut än på över ett decennium finns det en helt annan optimism runt klubben i dagsläget.

I grupp B ställdes Arsenal mot Lens, PSV och Sevilla. Artetas gäng hade inte några problem med att ta hem gruppsegern. Även om London-klubbens huvudsakliga fokus förmodligen är att vinna Premier League har man goda möjligheter att ta sig långt i Champions League. Det gäller dock att alla nyckelspelare håller sig friska då Arsenal inte har den bredaste truppen.

Nya spelare:

  • Declan Rice (West Ham)
  • Jurrien Timber (Ajax)
  • Kai Havertz (Chelsea)
  • David Raya (Brentford)

Spelare som lämnat:

  • Nicolas Pepe (Trabzonspor)
  • Nuno Tavares (Nottingham)
  • Sami Lokonga (Luton)

Barcelona vinner Champions League

Uppdatering: Barcelona blev utslagna av PSG i kvartsfinalen.

Efter många svaga säsonger vann Barcelona äntligen en titel förra säsongen då man tog hem La Liga på ett imponerande sätt. Xavi har onekligen stått för ett imponerande jobb som tränare i sin gamla klubb. För att bli ännu starkare plockade de in ett par riktigt etablerade spelare.

Barcelona Champions League

Foto: Josep LAGO / AFP

För ett par säsonger sedan kändes Barcelonas trupp något ålderstigen, men i dagsläget finns det en bra balans mellan unga talanger och äldre erfarna spelare. Robert Lewandowski, som kom till klubben förra säsongen, har tagit ett stort ansvar. Förutom att han öser in mål för sitt Barcelona är han en ledare både på och utanför planen. Polacken har varit tongivande för sitt lag även detta spelår.

Med tanke på hur starkt Barcelonas transferfönster var, räknade vi med att laget skulle vara ännu bättre i år. Även om man tappade ett par lovande talanger så är ersättarna snäppet vassare. Spelare som Joao Felix, Joao Cancelo, Oriol Romeu och Ilkay Gundogan anslöt till klubben. Joao Felix har sett ut att trivas i Katalonien då han hittills stått för en poängmässigt imponerande säsong i Champions League.

Trots att Barcelona inte är någon av de allra största favoriterna till att vinna Champions League kan vi inte räkna bort dem helt och hållet. Som tidigare nämnt har Xavi stått för ett enastående jobb som tränare och laget går från klarhet till klarhet. Och med alla nya spelare som kommit till klubben har man både en större bredd och mer kvalitet rent generellt i laget. Barcelona må vara något av en underdog i Champions League denna säsong, men vi tror att Xavis gäng kan gå riktigt långt i år.

Nya spelare:

  • Joao Felix (Atl. Madrid)
  • Joao Cancelo (Manchester City)
  • Martinez Inigo (Ath. Bilbao)
  • Ilkay Gundogan (Manchester City)
  • Vitor Roque (Athletico-PR)

Spelare som lämnat:

  • Ansu Fati (Brighton)
  • Eric Garcia (Girona)
  • Clement Lenglet (Aston Villa)
  • Abde Ezzalzouli (Real Betis)

Vinnare Champions League senaste tio säsongerna

I tabellen nedan ser du vilka lag som vunnit Champions League de tio senaste säsongerna.

CL-vinnare Säsong
Manchester City 2022/23
Real Madrid 2021/22
Chelsea 2020/21
Bayern München 2019/20
Liverpool 2018/19
Real Madrid 2017/18
Real Madrid 2016/17
Real Madrid 2015/16
Barcelona 2014/15
Real Madrid 2013/14

Spela på vinnare Champions League hos svenska spelbolag

Nedan ser du spelbolag i Sverige där du kan spela vinnare Champions League 2023/24.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan konto
Supersmidig livebetting!
Bredare oddsutbud än de flesta
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Erbjudandet är giltigt under perioden 2022-12-19 12:00 – tillsvidare. Endast ett bonuserbjudande per kund gäller. Lägsta insättning för bonus aktivering är 100 kr. Maximalt bonusbelopp är 1000 kr. Det är inga omsättningskrav på vinster från gratissnurr.
Villkor och krav:  Referera till Hajper för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 500 kr. Min insättning 100 kr.

FAQ vinnare Champions League

Få svar på de vanligaste ställda frågorna om vinnare Champions League nedan.

Vilket lag har funnit Champions League flest gånger?

Den spanska storklubben Real Madrid är mesta mästare och har vunnit Champions League flest gånger i historien.

Vilket lag är favoriter att vinna Champions League 2023/24?

I dagsläget är den spanska klubben Real Madrid favoriter till att vinna hela Champions League.

Vilket lag är regerande mästare i Champions League?

Manchester City är regerande mästare i Champions League. Man slog den italienska storklubben Inter med 1-0 i finalen, efter mål av spanjoren Rodri.

Var kan jag tippa på vilka som vinner Champions League 2023/24?

Kolla in vår lista över spelbolag och tippa CL-vinnare eller klicka dig vidare på någon av knapparna i artikeln.