Champions League 2022/23 närmar sig sitt slut. Endast en match återstår där det är Manchester City och Inter som ska göra upp i finalen som spelas, lördagen den 10 juni på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul. Pep Guardiolas gäng går in som massiva favoriter i världens största klubblagsturnering och allt talar för att han äntligen kommer få lyfta bucklan med den engelska klubben. Vi går här igenom allt ni behöver veta gällande odds Champions League vinnare, nyheter och vi på betting bjuder även på ett speltips till den häftiga matchen.

Spela på Champions League-finalen hos Expekt!

Vi har aldrig sett så stora favoriter tidigare i en Champions League final som nu när detta fantastiska Manchester City äntligen ska få vinna den efterlängtade titeln. Vi fick i semifinalen bevittna en historisk slakt i returmötet på Etihad Stadium där matchen slutade 4-0 och totalt gick de engelska giganterna vidare med 5-1 totalt.

I den andra semin tog sig Inter vidare utan problem i dubbelmötet och derbyt mot AC Milan där man lyckades hålla nollan i båda matcherna och gå vidare med totalt 3-0. Frågan alla ställer sig nu är hur Simeone Inzaghis ska agera taktiskt för att kunna skrälla mot världens klart bästa lag just nu.

I våran TV-guide ser du TV-tider och vilka kanaler som sänder finalen av Champions League!

Odds: Manchester City - Inter

Nedan kan du jämför och hitta de bästa oddsen inför Champions League-finalen 2023.

Head to head: Manchester City - Inter

Lagens senaste möten.

Manchester City är stora favoriter

Pep Guardiola har lyckats forma världens bästa lag just nu, men folk pratar även om att detta kan vara världens genom tidernas bästa lag. Att kliva in i en Champions League-final till så låga odds som City gör här har aldrig skådats tidigare, vilket såklart är ett bevis på lagets klass.

Vägen till finalen i Istanbul har inte direkt varit enkel, nej tvärtom. Manchester City har haft en väldigt tuff lottning och visat gång på gång stabilitet mot de största konkurrenterna i den europeiska toppfotbollen. 

Här följer Man Citys samtliga resultat i årets CL-slutspel.

Åttondelsfinal mot RB Leipzig

 • 1-1 (B)
 • 7-0 (H)

Kvartsfinal mot Bayern Munchen

 • 3-0 (H)
 • 1-1 (B)

Semifinal mot Real Madrid

 • 1-1 (B)
 • 4-0 (H)

Highlights från Man Citys kross mot Real Madrid.

Räkna aldrig bort Inter

Italienarna ska vara glada över att det inte är ett dubbelmöte som väntar, för då hade lagets chanser i vår mening varit klart sämre än vad de redan är. Det är trots allt en final på neutral mark där små marginaler kan avgöra och att gå en som en massiv underdog kan passa ett lag som Inter med dess taktiska kunskap samt den rutin som finns hos mängder av spelare i truppen.

Vi såg prov på den defensiva skicklighet under slutspelet där man lyckades hålla nollan i fem av sex matcher, vilket är otroligt starkt på den här nivån. Vi ska även komma ihåg att Inter har vunnit tre av fyra finaler i den största klubblagsturneringen, varav den senaste 2009/10 när man slog Bayern München med 2-0 på Santiago Bernabeu i Madrid.

Här följer Inters samtliga resultat i årets CL-slutspel.

Åttondelsfinal mot Porto

 • 1-0 (H)
 • 0-0 (B)

Kvartsfinal mot Benfica

 • 2-0 (B)
 • 3-3 (H)

Semifinal mot Milan

 • 2-0 (N)
 • 1-0 (N)

Inter firar avancemanget till finalen med sina fans.

Speltips finalen Manchester City - Inter

Med all respekt för Inters resa i säsongens turnering så kommer vi inte helt oväntat att gå emot laget här. Det finns egentligen ingenting som talar för en skräll och kollar vi på laguppställningarna så är det ingen som går in från det italienska laget i Manchester City.

Den dominans vi fått bevittna från den engelska sidan under våren kommer ej ta stopp i Istanbul. Den sammanhållning och glädje som finns i Pep Guardiolas trupp just nu är magisk, lägg till en Erling Haaland som gick mållös från båda matcherna i semifinalen och lär vara extra sugen på att få avgöra detta. 

Vårt betting tips till Champions League finalen 2023: Manchester City vinner och håller nollan till 2.20!

TILL EXPEKT

FAQ: Champions League final 2023

Få svar på de vanligaste frågorna om Champions League-finalen 2023.

När är Champions League finalen 2023?

Finalen i Champions League 2023 spelas lördagen den 10 juni klockan 21.00.

Var spelas Champions League finalen 2023?

Finalen i Champions League spelas på Ataturk Olympic Stadium i Istanbul, med kapacitet för dryga 75 000 personer.

Vem vann Champions League 2022?

Champions League 2022 vann Real Madrid mot Liverpool i finalen.

Vad får vinnaren av Champions League 2023?

Vinnaren av Champions League 2023 får en prischeck på 20 miljoner Euro, samt en plats till nästa års turnering.

Vilka vinner Champions League 2023?

Manchester City är stora favoriter hos spelbolagen att vinna Champions League 2023.

Vart finns bästa speltips Champions League final 2023?

Du hittar speltipset för Champions League finalen 2023 på den här sidan.