Här kommer du att hitta allt som du behöver veta om vilka lag som är favoriterna att vinna Premier League 2023/24. Världens bästa liga är igång igen och vi ger dig de bästa och mest ingående tipsen om Premier League vinnare. Vi har valt fem klubbar som sticker ut lite extra när det kommer till toppstriden. Vi på Betting tippar att det är mellan dessa lag som titelstriden kommer att utkämpas. Mer om detta senare i genomgången, häng med!

Premier League favoriter vinnare

Se lagen i Premier League som är favoriter att vinna ligan 2023/24.

Vilket lag är störst favorit att vinna Premier League 2023/24

Manchester City visade vem som bestämmer förra året när man plockade hem både PL och CL. Vilket så klart innebär att man är förhandsfavoriter att stå som vinnare av Premier League 2023/24. Bakom City ser vi fyra klara utmanare. Arsenal steppade upp i fjol och var länge ledande i titelracet. Nu har man fortsatt ta in spelare och Rice kan ge laget en extra dimension. Man United ser allt stabilare ut under ten Hags ledning och ska inte räknas bort här. Liverpool lär vara rejält revanschsugna och man har fyllt på med offensiva pjäser under sommaren. Newcastle är lite svårbedömda på förhand men vi hoppas så klart lite extra på de svartvita, med tanke på Alexander Isak.

Speltips på vinnare av Premier League 2023/24

Peps Man City ser inte ut att ha något stopp just nu. Haaland öser in mål och laget verkar bara bli bättre när det gäller som mest. Man är stora favoriter att ta hem Premier League 2023/24. Visst vi ser potential i de andra lagen som utmanar och det kan givetvis bli en fight om titeln. Men City ser så pass starka ut för tillfället att det egentligen inte går att argumentera för något annat än att titeln återigen kommer att gå till de ljusblåa delarna av Manchester. Manchester City vinner Premier League 2023/24.

Tippa favoriten i PL hos FastBet!

Kommer det stå mellan Manchesterklubbarna City och United?

14 poäng skiljde mellan mästarna Man City och trean Man United när säsongen avslutades i våras. Det är som vanligt svårt och ovisst att tippa vem som vinner Premier League. Men visst kittlar det lite extra om vi skulle få en jämn titelstrid mellan lokalrivalerna från Manchester? Om ten Hags manskap på allvar ska vara med högst upp i toppen så måste deras målproduktion öka. City har målmaskinen Haaland som inte ser ut att ha några planer på att sluta göra mål. Vi rankar fortsatt City som klart starkare än United, men visst finns det en möjlighet att City kan bli lite bekväma efter att ha vunnit trippeln i våras.

Kan Liverpool, Arsenal och Newcastle utmana om titeln?

Ingen av dessa tre klubbar ses som favoriter att vinna Premier League 2023/24. Arsenal och Newcastle stod efter lite eftertanke för riktigt fina säsonger i fjol och nu gäller det för de båda lagen att visa att de är i toppen för att stanna, och att de klarar av en toppstrid i PL samtidigt som man spelar i Champions League. Liverpool lär vara besvikna över sin femteplats och uteblivet spel i CL. Gemensamt för alla tre lagen är att de har potential att stå som vinnare av Premier League. Men att de i såna fall måste prestera på sin maxkapacitet samtidigt som Man City inte hittar sin toppform under säsongens gång.

Bästa spelarna i Premier League 2023/24

Kan någon annan klubb utmana de fem stora favoriterna?

Bakom de fem lagen som har störst förhandschans att stå som vinnare av Premier League så har vi identifierat fyra klubbar som kan ses som potentiella skrällag. Först har vi de två uppenbara storlagen Tottenham och Chelsea som båda stod för mer eller mindre katastrofala säsonger i fjol. Båda klubbarna har nu nya tränare och de satsar definitivt på att i alla fall vara med och slåss om CL-platserna. Sedan har vi De Zerbis Brighton som efter Potters sorti fortsatte att vara med och störa precis bakom toppskiktet. Sist ut är Emerys Aston Villa som exploderade efter att spanjoren tog över mitt i säsongen.

För mer om odds Premier League, se Odds Premier League vinnare!

Favoriterna att vinna Premier League

Vilka vinner Premier League 2023/24? Spelbolagen är överens på förhand att Manchester City återigen är förhandsfavoriter att plocka hem titeln. Bakom de regerande mästare finns det en rad klubbar som står på tur och vill utmana: Arsenal var med i racet om titeln senast och satsar stenhårt på att vara med igen, ten Hags United kom trea och vill nog också snuva lokalrivalerna på titeln. Newcastle lär vara svårslagna men kan få det tufft. Liverpool fans tolererar nog inget annat än att laget lyfter sig ett par snäpp snabbt. Samma gäller Chelsea och Tottenham.  Sedan finns även Aston Villa och Brighton som två potentiella skrällag. Vi gör oss redo för ännu en säsong och spännande toppstrid i världens bästa liga. Du missar väl inte hur vi har tippat Premier League tabellen?

Manchester City vinner Premier League

En av sommarens största transferföljetonger blev klar en vecka innan PL drar igång. Världens mest hypade och jagade back Josko Gvardiol blev till slut klar för Manchester City, vilket inte direkt höjde oddsen hos spelbolagen på att de regerande mästarna är favoriter till Premier League-titeln 2023/24.

KDB och Haaland - Man City
Foto: Jung Yeon-je / AFP

Med Gvardiol ser Peps lagbygge som vann trippeln i våras än mer komplett ut. Kovacic ska ersätta Gundogan. Visst Mahrez har lämnat, men på hans plats står Foden redo att ta över. Även Bernardo Silva, Alvarez och Grealish kan spela till höger om det behövs. Även talangen Cole Palmer ser nu ut att vara med och konkurrera om de offensiva platserna.

Som vanligt så kan vi vänta oss att Pep roterar bland truppens spelare och med olika formationer. Det finns dock några stöttepelare som han ogärna byter ut. Rodri var otrolig som defensivt ankare med en oväntad offensiv spets i fjol, räkna med att han fortsätter sin fina form. Sedan är så klart de Bruyne och Haaland väldigt viktiga för lagets offensiv. Även om KDB kan komma att matchas lite sparsamt efter sina diverse skadeproblem under den förra säsongen.

Till sist var den flexibla trion Akanji, Stones och Silva monumental för trippelvinsten. De kan spela på många olika positioner och på så sätt värderas de väldigt högt av Pep. Trion är också väldigt jämna i sina prestationer, de står sällan för en dålig insats.

Nya spelare:

  • Mateo Kovacic (Chelsea)
  • Josko Gvardiol (RB Leipzig)

Spelare som lämnat:

  • Riyad Mahrez (Al-Ahli)
  • Yangel Herrera (Girona)
  • Ilkay Gündogan (Barcelona)
  • Benjamin Mendy (Lorient)
  • Nahuel Bustos (Talleres)
  • Issa Kabore (Utlånad till Luton)
  • Josh Wilson-Esbrand (Utlånad till Reims)

Förväntad startelva (3-4-2-1):

Ederson; Akanji, Dias, Gvardiol; Bernardo Silva, Rodri, Stones, Grealish; De Bruyne, Foden; Haaland.

Manchester United vinner Premier League

Ten Hag fortsätter sitt renoverande och formande av Manchester United. De Gea har fått tacka för sig och in kommer målvaktsdemonen Onana från Inter. I backlinjen har Maguire fått lämna över kaptensbindeln till Bruno Fernandes, och visst känns det som att Maguire lär lämna klubben innan transferfönstret drar igen när sommaren tar slut.

Jadon Sancho - Manchester United

Foto: Paul Faith / AFP

Bakåt var man relativt stabila i fjol och det såg ut som ten Hag prioriterade att sätta en stabil defensiv. Dalot blommade ut som högerback och lär vara förstaval där i år. Varane och Martinez tar hand om mittlåset, med Lindelöf som stabil back up. Shaw gjorde vänsterbacken till sin, frågan är om Malacia kan utmana där i år.

På mitten är Casemiro otroligt viktig för lagets balans och Bruno hittade formen fint offensivt som poänggörare. Mount och Eriksen lär slåss om den sista centrala platsen, även om Mount även kan ta plats på en kant.
Dansken Höjlund blev till sist klar för klubben och kommer med förväntningar om att ta över anfallplatsen från Rashford. Just Rashford var i stundtals fin form i fjol och frågan är vad som kommer hända med hans målproduktion om han flyttas tillbaka till vänsterkanten?

Högerkanten är lagets stora akilleshäl just nu. Både Antony och Sancho kom för stora pengar, men ingen av dem har lyckats väl på Old Trafford än så länge. Känslan är att Antony kommer få förtroendet att bevisa sig först när säsongen drar i gång.

Nya spelare:

  • Mason Mount (Chelsea)
  • Andre Onana (Inter)
  • Jonny Evans (Leicester)
  • Rasmus Höjlund (Atalanta)

Spelare som lämnat:

  • Anthony Elanga (Nottingham)
  • Alex Telles (Al-Nassr)
  • Zidane Iqbal (Utrecht)
  • David de Gea (Fri transfer)
  • Axel Tuanzebe (Fri transfer)
  • Phil Jones (Fri transfer)
     

Förväntad startelva (4-3-3):

Onana; Dalot, Varane, Martinez, Shaw; Casemiro, Mount, Bruno Fernandes; Antony eller Sancho, Höjlund, Rashford.

Liverpool vinnare Premier League!

Liverpool vinner Premier League

Klopps manskap missade topp 4 för första gången sedan säsongen 2015/16. Nu är man givetvis med i diskussionen om vilket lag som vinner Premier League 2023/24, men mer som en dark horse än en av de största favoriterna.

Cody Gakpo - Liverpool
Foto: Daniel ROLAND / AFP

Fokus nummer ett lär vara för Liverpool att ta sig tillbaka till topp 4 och Champions League när årets säsong summeras. Henderson, Firmino, Fabinho och Milner har lämnat under sommaren. Dessa fyra har varit en stor del av stommen som Klopp byggt lagets framgångar på, även om alla fyra nog har passerat sina bäst före datum.

Mac Allister och Szaboszlai är spännande mer offensivt skickliga mittfältare, vi ställer dock oss frågande till vem som ska sköta den defensiva balansen på mitten. Alexander-Arnold har testats i en ny roll där under försäsongen, men i så fall behövs en ny högerback. Räkna med fler nyförvärv innan fönstret stänger.

Man lär fortsatt behöva en Salah i form för att lyckas fullt ut. Annars kryllar det av offensiva alternativ här: Gakpo väntas ta steg, precis som att Darwin bör ha fler mål i sig. Jota och Luis Diaz är skadefria och redo att konkurrera. Får laget igång sin offensiv finns det en enorm höjd här.

Nya spelare:

  • Dominik Szoboszlai (RB Leipzig)
  • Alexis Mac Allister (Brighton)
     

Spelare som lämnat:

  • Fabinho (ittihad)
  • Jordan Henderson (Al-Ettifaq)
  • Robert Firmino (Al-Ahli)
  • Naby Keita (Werder Bremen)
  • James Milner (Brighton)
  • Fabio Carvalho (Utlånad till RB Leipzig)
  • Sepp van den Berg (Utlånad till Mainz)
  • Calvin Ramsay (Utlånad till Preston)
  • Rhys Williams (Utlånad till Aberdeen)
  • Alex Oxlade-Chamberlain (Fri transfer)

Förväntad startelva (4-2-3-1): 

Alisson; Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson; Elliot, Mac Allister; Salah, Gakpo eller Szoboszlai, Luis Diaz; Darwin Nunez.

Arsenal Vinnare Premier League - Bethard!

Arsenal vinner Premier League

Arteta höll länge kvar Gunners i titelracet men över en lång säsong var Man City för starka. Nu har man kryddat laget för ett par miljarder på tre spelare. Timber kan spela överallt i backlinjen och frågan är egentligen hur lång tid det kommer att ta innan han är tillbaka efter skadan i premiären? 

Saka - Arsenal
Foto: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Declan Rice ska gå rakt in i laget, och var förra året en av Premier Leagues allra bästa mittfältare. Havertz kan ha varit tänkt som parhäst till Ödegaard på mitten, men nu lär han få spela som spjutspets då Gabriel Jesus kommer att missa säsongsinledningen.

Saka och Martinelli fick sina stora genombrott under den förra säsongen och tillsammans med Ödegaard bildar de en otroligt giftig offensiv, här finns även den mycket skicklige Trossard att tillgå.

Trots att laget spred ut målskyttet på en mängd spelare så tror vi ändå att den riktiga skillnaden mellan Arsenal och City är att Gunners trots allt saknar en Haaland som öser in mål själv. För att PL-titeln ska hem till norra London så måste nog Haaland hamna i en målsvacka. Visst, Arsenal kan fortsätta att sprida ut målskyttet på sina offensiva pjäser, men någon som gör över 30 mål finns inte i detta lagbygge. Och det är oftast laget med den största målskytten som till slut står där med pokalen.

Nya spelare:

  • Declan Rice (West Ham)
  • Kai Havertz (Chelsea)
  • Jurrien Timber (Ajax)
     

Spelare som lämnat:

  • Granit Xhaka (Leverkusen)
  • Auston Trusty (Sheffield United)
  • Pablo Mari (Monza)
  • Ainsley Maitland-Miles (Fri transfer)

Förväntad startelva (4-3-3):

Ramsdale; White, Saliba, Gabriel eller Timber, Zintjenko; Rice, Ödegaard, Havertz; Saka, Gabriel Jesus, Martinelli eller Trossard.

Newcastle vinner Premier League

Eddie Howe förvandlade förvånansvärt snabbt sitt storsatsande Newcastle till ett stabilt topplag i PL. Nu blir nästa steg att lyckas manövrera laget genom en tvåfrontssäsong som topplag i ligan samtidigt som man ska in i CL.

Joelinton - Newcastle
Foto: Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Truppen är inte lika bred som de andra topplagen och vi tror att laget kommer slåss om en CL-plats men inte vara med i titelracet i år. Man rankas tätt bakom topplagen i vilket lag som ska vinna Premier League 2023/24.

Man har lyckats behålla alla sina defensivt viktiga spelare från förra säsongen, så laget bör fortsatt vara stabila defensivt. På mitten kan nye Tonali ge laget en ny dimension med sin fysik och speluppfattning. Barnes lär plocka en ytterplats och Almiron ser fortsatt fin ut. Wilson kan gå före Isak som spjutspets, men svensken har även testats på en kant. Så det ska inte vara omöjligt för Isak att bli bofast i startelvan.

Laget lär gå en tuff kamp om de sista CL-platserna med Liverpool, Chelsea och Tottenham som alla vill tillbaka in i turneringen. Samtidigt ser både Aston Villa och Brighton starka ut. Det kan bli en mycket tuff uppgift för Howes mannar att befästa sin topplacering under denna säsongen.

Nya spelare:

  • Sandro Tonali (Milan)
  • Harvey Barnes (Leicester)
  • Yankuba Minteh (Odense)

Spelare som lämnat:

  • Allan Saint-Maximin (Al-Ahli)
  • Chris Wood (Nottingham)
  • Karl Darlow (Leeds)
  • Jamal Lewis (Utlånad till Watford)
  • Yankuba Minteh (Utlånad till Feyenoord)
  • Kell Watts (Utlånad till Wigan)
  • Matty Longstaff (Fri transfer)
  • Ciaran Clark (Fri transfer)

Förväntad startelva (4-3-3):

Pope; Trippier, Schär, Botman, Burn; Tonali, Joelinton, Bruno Guimaraes; Almiron, Wilson eller Isak, Barnes.

Se alla lagens spelschema, spelschema Premier League.
 

Vinnare Premier League tio senaste säsongerna

Se lista nedan på vilka lag som har vunnit Premier League tio senaste säsongerna.

Lag Säsong
Manchester City 2013/14
Chelsea 2014/15
Leicester 2015/16
Chelsea 2016/17
Manchester City 2017/18
Manchester City 2018/19
Liverpool 2019/20
Manchester City 2020/21
Manchester City 2021/22

Manchester City

2022/23

Spela på vinnare Premier League hos svenska spelbolag

Nedan ser du svenska spelbolag där du kan spela på vinnare av Premier League 2023/24.

Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr i sportbonus!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 1000 kr
Höga odds
Snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.


100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Välkomstbonus: 500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500kr insättningsbonus
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, freespins gäller Book of Dead. 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Giltig i 60 dagar

Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Gäller nya kunder, Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

FAQ vinnare Premier League

Få svar på de vanligast ställda frågorna om vinnare Premier League nedan.

Vilket lag i Premier League har vunnit ligan flest gånger?

Manchester United har vunnit den engelska ligan 20 gånger varav 13 är Premier League-titlar.

Vilket lag är favoriter att vinna Premier League 2023/24?

Enligt spelbolagen är de regerande mästarna Manchester City favoriter att vinna Premier League 2023/24.

VIlket lag är regerande mästare I Premier League?

Manchester City är regerande mästare.

Var kan jag tippa på vilka som vinner Premier League 2023/24?

I artikeln kan du klicka på någon av knapparna som tar dig till spelbolagen eller så kan du se de hetaste speltipsen på våran sida om tips Premier League.