Reklam

Degerfors - Örebro: 1

Matchcenter
18 maj 2021 at 18:30 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Stora Valla
14 maj 2021 at 09:44 (Uppdaterad 18 maj 2021 at 20:19) 14/05
12
0
Chans (1-X-2): 55-30-15%
Spelvärde: 118,25%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-0
William Hill Spela nu hos William Hill

Äntligen är det dags för allsvenskt derby på Stora Valla igen för första gången på 24 år. Derbyt flyttades två dagar för att det skulle vara möjligt att ta in 500 åskådare från och med den 17 maj men nu har det svängt i frågan ännu en gång och det kommer fortsatt vara maximalt åtta åskådare på plats. Givetvis är detta otroligt sorgligt men förutsättningarna är som de är och fansen i Degerfors får helt enkelt glädja sig åt att de tar emot Örebro i ett allsvenskt derby för första gången sedan 1997.

Degerfors har börjat hitta rätt

Det är ingen vanlig nykomling vi har att göra med utan Degerfors är ett lag som inlett ganska starkt även om det blev förlust i såväl premiären mot AIK som andra matchen mot Kalmar. Därefter har det gått betydligt bättre. Visserligen förlust mot Mjällby men seger borta mot IFK Göteborg, hemma mot Djurgården i premiären på Stora Valla samt oavgjort senast borta mot IFK Norrköping. Fyra poäng mot de två lag som ligger överst i tabellen på de två senaste matcherna visar på en stigande formkurva.

Örebro har två raka segrar

Stigande formkurva går också att säga om Örebro som efter kryss i premiären förlorade tre raka matcher med totalt 0-9 i målskillnad. Men sedan fiaskostarten har det gått bättre för Närkeklubben som nu tagit två raka segrar. Först 1-0 mot Halmstads BK hemma på Behrn Arena men det är vinsten borta mot BK Häcken som är spektakulär. På 12 minuter vände man 0-2 till 3-2 och även om Häcken är ett lag i kris är det ändå en stark bedrift. Nu måste de nog upp ytterligare en nivå då det lär vara ett extremt motiverat Degerfors man ställs emot på Stora Valla.

Fler odds och marknader på derbyt mellan Degerfors - Örebro hittar du i vårat matchcenter!

Hemmalaget håller för favoritskapet - Speltips Degerfors - Örebro

I det första derbyt på 24 år finns det definitivt mycket att se fram emot. Degerfors två senaste matcher har visat att de är i Allsvenskan för att stanna och en seger mot Örebro skulle ta laget upp på den övre halvan i tabellen. De båda lagen står båda på sju inspelade poäng efter sex omgångar och skulle därför mer än gärna ta en seger under tisdagens match. Med tanke på att Degerfors spelar på Stora Valla känns de snäppet farligare än sin motståndare som visserligen vunnit två raka matcher men samtidigt visat på stora brister i försvaret. Elva insläppta mål är näst sämst i serien, bara Varberg har fler insläppta. I slutändan tror vi att Degerfors håller för en seger och vi spelar därför hemmalaget som segrare i derbyt mot Örebro.

  • Brett utbud
  • Lång erfarenhet av betting
  • Generös välkomstbonus

Kommentarer

Feedback