Annons

Odds på AIK - Allsvenskan 2022

AIK föll verkligen på målsnöret i guldkampen förra året. Försvarsspelet var seriens bästa och nu har tränare Grzelak kritat på ett nytt kontrakt. Det ser på många sätt ut att bli en ny fin säsong men det finns trots allt frågetecken kring om lagets offensiv är bra nog att vara med i guldstriden Allsvenskan 2022.

Odds på AIK i Allsvenskan 2022

AIK föll verkligen på målsnöret i guldkampen förra året. Försvarsspelet var seriens bästa och nu har tränare Grzelak kritat på ett nytt kontrakt. Det ser på många sätt ut att bli en ny fin säsong men det finns trots allt frågetecken kring om lagets offensiv är bra nog att vara med i guldstriden.

Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
AIK: Att vinna Allsvenskan 2022 5,50

Information & Statistik: AIK

AIK:s styrkor

Lagets målvaktsuppsättning och försvarare är av absoluta toppklass. Kanske den lagdel som är den enda lagdel i hela serien som är bättre än vad Malmö kan visa upp. Nordfeldt är en klassmålvakt som har många år kvar, Milosevic, Lustig, Papagiannopoulos, Otieno är en fyrbackslinje att dö för. Lägg till värvningen av Björnström och den spännande talangen Mendes. Det kommer att vara otroligt svårt att få hål på lagets försvar i år igen.

Jämför odds på AIK:s matcher i vårat matchcenter!

AIK:s svagheter

Gnaget ser aningen tunna ut på sina kanter, där det verkligen saknas en klasspelare. På det centrala mittfältet är det också tunt bakom Hussein och Larsson. Samma gäller  bakom anfallarna Stefanelli och Bahoui. Guidetti hade behövt vara med från början av säsongen. Och en spelare till behövs till kantspelet. Visst finns det talanger där men de unga spelarna kan inte dra hela lasset om laget ska vinna guld.

Fakta om AIK:
 

Grundad: 1891.
Hemmaplan: Friends Arena (gräs), kapacitet 50 128.
Tränare: Bartosz Grzelak.
Titlar: 12 SM-guld och 8 cuptitlar.
Placering 2021: Tvåa.

AIK:s Allsvenskan-historik

Med 93 allsvenska säsonger i bagaget är AIK en av de mest anrika svenska klubbarna. Laget spelar på nationalarenan Friends Arena efter att tidigare hållit till på Råsunda. Bartosz Grzelak är lagets tränare idag men han lär inte ta något SM-guld det här året. Däremot har AIK vunnit flera SM-guld, hela 12 stycken faktiskt vilket är fjärde bäst i landet. AIK är också trea i Allsvenskans maratontabell. Med denna fakta så är AIK historiskt sett den bästa Stockholmsklubben, även om supportrar från Bajen och Djurgården givetvis har invändningar mot ett sådant påstående.

Kommentarer

Feedback