Reklam

AIK

AIK:s fjolårssäsong var väldigt blandad. Inför säsongen gick tränaren Richard Norling ut med hög svansföring och sa att laget skulle spela som Atalanta. Det blev kanske inte riktigt vad laget hoppats på utan efter en katastrofal vår fick Norling sparken. Laget lyckades med sin nye tränare och en rad nyförvärv klättra i tabellen men i slutändan blev det inte bättre än en nionde plats. Inför säsongen 2021 är det inte många som tror att det ska bli någon vidare placering för ”Gnaget” som på grund av svag ekonomi legat lågt under transferfönstret.

Odds på AIK i Allsvenskan 2021

Nedan listar vi odds på AIK i Allsvenskan 2021. Skadeläget i AIK beror helt på hur långt det går denna säsong. Håller AIK sig skadefritt kan dem mycket väl slå både Hammarby samt Djurgården och få titulera sig som "bäst i stan". Att AIK skulle vinna Allsvenskan 2021 får anses som osannolikt i dagsläget, det beror dock helt och hållet på huruvida laget klarar av att hålla sig skadefria genom säsongen.

AIK: Allsvenskan 2021 Högsta odds Vinstchans Spelbolag
Vinner Allsvenskan 21,00 4,7%
Bäst i Stockholm 3,20 31%

ALLA ODDS PÅ ALLSVENSKAN

AIK:s styrkor

Rutinen är något som AIK kan luta tillbaka sig på. I somras plockade laget Sotirios Papagiannoopoulos, Mikael Lustig och Sebastian Larsson. De två sistnämnda är ordinarie i landslaget och höjer kvalitén avsevärt. Dessutom finns trotjänaren och lagkaptenen Henok Goitom kvar och laget har fler bra och erfarna spelare som Nabil Bahoui, Nicolas Stefanalli, Stefan Silva och mittbacken Per Karlsson.

Dessutom finns det en del spännande talanger i laget. Innan sommarens värvningar fick AIK förlita sig mycket på talangerna som nu blivit ett år äldre. Bilal Hussein är den mest spännande av dessa som definitivt kan gå för stora belopp om han fortsätter prestera och utvecklas.

AIK:s svagheter

AIK har inte bredden som krävs för en riktig topp-placering. De kan mönstra en bra elva men om laget råkar ut för några skador finns det inte riktigt ersättarna. Dessutom är det inte särskilt många spelare runt 25-strecket. Det finns några men det är mycket över 30 eller väldigt ungt. AIK hade behövt några spelare till av hög kvalité för att kunna utmana om SM-guldet och frågan är hur de äldre spelarna klarar av att hantera det komprimerade spelschemat tack vare sommarens EM-slutspel.

AIK:s Allsvenskan-historik

Med 92 allsvenska säsonger i bagaget är AIK en av de mest anrika svenska klubbarna. Laget spelar på nationalarenan Friends Arena efter att tidigare hållit till på Råsunda. Bartosz Grzelak är lagets tränare idag men han lär inte ta något SM-guld det här året. Däremot har AIK vunnit flera SM-guld, hela 12 stycken faktiskt vilket är fjärde bäst i landet. AIK är också trea i Allsvenskans maratontabell.

Kommentarer

Feedback