Annons

Odds på Mjällby AIF - Allsvenskan 2022

Mjällby går in i Allsvenskan 2022 efter att man gjorde en mycket fin höstsäsong 2021. Sedan dess har mer än halva startelvan lämnat truppen och Andreas Brännström är ny tränare. Högst oklar status på Listerlandet med andra ord. Försäsongen har varit helt okej och trots att man åkte ur gruppspelet i svenska Cupen så är man alltjämt obesegrade 2022.

Läs om vem vi tippar vinner Allsvenska skytteligan 2022!

Odds på Mjällby AIF i Allsvenskan 2022

Som sagt Mjällby är precis som de flesta lagen som är tänkta att hamna på den undre halvan av tabellen svårbedömda inför starten av Allsvenskan 2022. De har trots spelartappen visat prov på ett ganska stabilt grundsspel och Wiedesheim-Paul har kapacitet att göra över 10 mål under året om han hittar rätt. Vill det sig illa så är det inte otänkbart att laget får en tuff säsong och åker ur.

Mjällby AIF: Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Mjällby AIF åker ur 10,00
Mjällby AIF slutar bland de 8 bästa 2,50

Information & Statistik: Mjällby AIF

Mjällbys styrkor

Att det finns en erfaren stomme i laget som har varit med ett tag och som kan ge laget en grundtrygghet som kan räcka till ett nytt allsvenskt kontrakt. Vi tänker på spelare som Kricak, Moros Gracia, Löfquist, Bergström, Moro, Gustafsson och Gustavsson. Mjällby har även några riktigt spännande talanger som förväntas vara med i startelvan; AIK-lånet Bolin som förstemålvakt, Noah Persson som vänsterspringare, Bagarns son Otto Rosengren på mitten och MFF-lånet Elie som mittback. Denna blandning av gammalt och nytt är lagets nyckel till framgång i år. 

Läs våran artikel om vilka allsvenska lag vi tippar åker ner

Mjällbys svagheter

Det går inte att komma ifrån att ett lag som har tappat så många tongivande spelare riskerar att få en negativ effekt. Lägg därtill att tränaren är ny, så innebär det att Mjällby måste jobba hårt för att få allt det nya att fungera. Om laget inte lyckas med en stabil säsongsinledning så kan det bli mycket tufft att få skutan på rätt köl och då blir det en tuff kamp för nytt kontrakt.

Fakta om Mjällby AIF:
 

Grundad: 1939
Hemmaplan: Strandvallen (gräs), kapacitet 6500
Tränare: Andreas Brännström
Titlar: 0
Placering 2021: Nia

Mjällbys Allsvenskan-historik

Mjällby har tidigare spelat 10 säsonger i Allsvenskan och aldrig tagit en titel. Laget har spelat i Allsvenskan på 70-talet, 80-talet och fanns också i högsta serien mellan 2010 - 2014. Efter att ha åkt ur 2014 tog det sex år innan laget var tillbaka i Allsvenskan 2020. Sen dess har det blivit succé och det blir spännande att se vad Mjällby hittar på 2022. Det är imponerande hur en klubb från ett samhälle som Hällevik med runt 800 invånare ens kan vara i Allsvenskan och konkurrera med mycket större klubbar.

Kommentarer

Feedback