Annons

Ryder Cup 2024: Odds, speltips och TV-tider

Uppdaterad
Pontus.BlomExpert Pontus.Blom
Skriver odds- och spelartiklar samt delar speltips här på betting.se. Har en gedigen bakgrund inom spelindustrin där jag jobbat flera år som oddsättare på flera av de största spelbolagen. Du kan lita på att jag håller dig uppdaterad med det senaste och bästa inom sport- och spelvärlden.
Visa mer
Show less

Enligt alla sammanställda odds på den 44:e upplagan av Ryder Cup hade Europa cirka 45% vinstchans inför tävlingen. Men med ett så pass stjärnspäckat lag kan så klart allt hända och som grädde på moset är svenska supertalangen Ludvig Åberg uttagen i det europeiska laget och vill så klart komma in och bidra med sin fina form. På den här sidan kommer du kunna följa allt kring Ryder Cup odds, analyser av spelarna och genomgång av banan med oss på Betting. Häng med!

Odds på Ryder Cup 2024

Tittar vi på spelbolagens Ryder Cup odds inför tävlingen är USA knappa favoriter med cirka 55% vinstchans, men nu har vinden vänt. Nedanför jämför vi spelbolag med odds på Ryder Cup 2024.

Odds bästa poängplockare i Ryder Cup

Vem blir bästa poängplockare i Ryder Cup? Det är så klart ett riktigt jämnt race där näst intill halva startfältet har chansen att bli hjälte. Allt handlar om hur de trivs på på banan och hur formen är.

Odds: vinna flest poäng i Ryder Cup 2024 Högsta odds Spelbolag
Scottie Scheffler 9,00
Rory McIlroy 9,00
Viktor Hovland 10,00
Jon Rahm 11,00
Xander Schauffele 12,00
Patrick Cantlay 13,00
Tommy Fleetwood 13,00
Brooks Koepka 13,00
Collin Morikawa 15,00
Max Homa 17,00
Matt Fitzpatrick 19,00
Tyrrell Hatton 19,00
Justin Thomas 19,00
Jordan Spieth 21,00
Ludvig Åberg 23,00
Justin Rose 26,00
Rickie Fowler 26,00
Sam Burns 34,00
Wyndham Clark 34,00
Shane Lowry 41,00
Sepp Straka 51,00
Nicolai Hojgaard 51,00
Brian Harman 67,00
Robert Macintyre 71,00

Odds dag 2 vinnare i Ryder Cuper

Det var Europa för nästan hela slanten under öppningsdagen. Inför dag två i Ryder Cup är det dock väldigt jämna odds, och mycket häner på hur det går för det skandinaviska paret Hovland/Åberg.

Odds: Dag 2 i Ryder Cup Högsta odds Spelbolag
Europa 2,10
Oavgort 6,00
USA 2,25

Odds bästa rookie i Ryder Cup

Svensken Ludvig Åberg är i kalasform och hans chanser att bli bästa rookie är relativt goda då han är oddsfavorit. Frågan är om han håller för pressen? Max Homa är andrafavorit till att bli bästa rookie i Ryder Cup. Men någon vidare rookie är han dock inte: 32 år gammal med sex vinster på PGA-touren är det en rutinerad herre

Odds: Bästa europeiska rookie i Ryder Cup 2024 Högsta odds Spelbolag
Ludvig Åberg 1,53
Sepp Straka 3,00
Nicolai Hojgaard 13,00
Robert Macintyre 17,00

Odds på hole-in-one i Ryder Cup - dag 2

Sex gånger i historien har det blivit hole-in-one i Ryder Cup. Sist var 2006 när både Paul Casey och Scott Verplank slog varsin hole-in-one på samma hål, med bara 24 timmars mellanrum. 

Odds på Hole-in-one i Ryder Cup 2024 under dag 2 Högsta odds Spelbolag
Ja 13,00
Nej 1,01

Europas lag i Ryder Cup

Team Europa leds av kapten Luke Donald som var med och vann 2012. Senast Europa vann Ryder Cup var 2018, då med både Alex Norén och Henrik Stenson i laget. I år representeras Sverige av Ludvig Åberg som visat gryende form senaste tiden och blivit belönad med ett Wild Card. Här nedanför har vi samlat alla spelare som kvalat in och fått wild card till Ryder Cup 2023.

Rory Mcilroy

Världstvåan Rory Mcilroy är ankaret i den Europeiska laget. Han har vunnit fyra majors och debuterade redan 2010 i Europas Ryder Cup-lag. Totalt har han deltagit sex gånger och har vunnit Ryder Cup fyra gånger. Starka papper för nordirländaren som spelat in 14 poäng till Europa på sina 24 spelade matcher.

Jon Rahm

Inledde säsongen på bästa möjliga vis och med tre vinster på sina fem första tävlingar. Krönte den fina säsongsstarten med att vinna US Masters. Gjorde även bra resultat i The Open vilket vittnar om att han är som bäst när det verkligen gäller. Har spelat Ryder Cup två gånger tidigare med ett matchfacit på fyra vinster, tre förlusten och en oavgjord. Den halvsvingande spanjoren blir en viktig kugge i team Europe.

Robert Macintyre

Kvalade in via den europeiska poänglistan och gör sitt första Ryder Cup-framträdande. Är blott på 54 plats på världsrankingen och får ses som ett av de svagare korten i startfältet. Visade dock på hemmaplan i Scottish Open att han är att räkna med och faktum är att hans senaste vinst på touren kom just i Italien, på samma bana som Ryder Cup spelas på i år.

Viktor Hovland

Skandinaviens Tiger Woods har haft en ruggig bra sommar med tre vinster och en andraplats i PGA Championship. Är formodligen den mest formstarke spelaren i truppen och banan ska passa honom bra. Har förbättrat sitt närspel något oerhört senaste halvåret.

Tyrrell Hatton

Hade en bra sommar med en andraplats i The Players som främsta resultat. Men Hatton vet vad det innebär att tävla för Europa i Ryder Cup. Har varit med i laget två gånger tidigare utan att göra något större avtyck. Krävs dock att han tar ett par poäng för Europa om det ska bli några framgångar i Italien.

Matt Fitzpatrick

Kvalade även han in via den internationella poänglistan. Har deltagit i Ryder Cup två gånger tidigare men har aldrig vunnit någon match (fem delade). Gör sitt första framträdande på hemmaplan. Är rankad åtta i världen och har visat gryende form senaste månaderna – dock utan att vinna någon titel. Puttningen och närspelet generellt har alltid varit hans starka sida men är inte någon toppspelare från tee.

Sepp Straka (kaptenens val)

En av fyra debutanter i laget. Vann sin andra PGA-titel i början av juli och hamnade på delad andraplats i The Open vilket har gett honom en världsranking på 23. Slår inte jättelångt med drivern men har grym säkerhet i den. Stora svagheten är runt green där han är direkt svag.

Tommy Fleetwood (kaptenens val)

Ett ganska naturligt val att med Fleetwood till Ryder Cup. Har visat bra form senaste månaderna utan att vinna någon titel. Slår relativt kort men har grymt närspel vilket är den viktigaste egenskapen på den här banan.

Justin Rose (kaptenens val)

Känns som att Rose blev uttagen på gamla meriter. Men just erfarenhet av Ryder Cup kan vara avgörande i slutändan då pressen är helt enorm på spelarna. Är komplett som spelare utan några superkrafter. Även om Rose aldrig kommer att bli den spelare han en går var så kan hans närvaro ändå ge ett lugn i laget.

Lowry Shane (kaptenens val)

Kanske det osäkraste kortet i laget. Gjorde en bra vår men har tappat på rankingen senaste månaderna. Har inget som riktigt sticker ut i sitt spel och det är bara att hoppas på att han håller för pressen. Ska vara bra i matchspel vilket förmodligen är anledningen till att han blev uttagen.

Nicolai Højgaard (kaptenens val)

Den långtslående dansken har tagit golfvärlden med storm senaste året. Är lite av en lose cannon som drivar galet långt men med stor spridning. Spelet runt green måste sitta om det ska bli några poäng.

Ludvig Åberg (kaptenens val)

Här kan vi snacka om någon som tagit golfvärlden med storm. Den 23-åriga svensken är enda spelare som gått direkt från college till PGA-touren där han vann sin första tävling här om veckan. Har drivern som bästa klubba vilket kan visa sig helt avgörande på den här banan som belönar långa och raka drivar. Gör så klart sin första Ryder Cup men har erfarenhet från matchspel som junior. Blev proffs så sent som i juni och har därför inte hunnit spela ihop något rimlig ranking men nog är han en av världens 25 bästa golfare.

Ludvig Åberg - Ryder Cup

Foto: Andreas SOLARO / AFP

USA:s lag i Ryder Cup

USA:s lag I Ryder Cup består av följande spelare

Kapten: Zach Johnson

Automatiskt inkvalade spelare: Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Brian Harman, Patrick Cantlay, Max Homa och Xander Schauffele.

Kaptenens val: Sam Burns, Rickie Fowler, Brooks Koepka, Collin Morikawa, Jordan Spieth och Justin Thomas.

Banan i Ryder Cup: Marco Simone

Banan heter Marco Simone och är byggd kring ett slott från 1100-talet som ligger utanför Rom. Det är första gången som tävlingen hålls i Italien. Faktum är att banan byggts om fullständigt inför Ryder Cup. Man har plockat ner el-ledningar som tidigare gick längst med ett par av hålen och gjort plats för åskådare och läktare. Alla hålen är nyrenoverade och organisationen har jobbat dag in och dag ut i tre år för att få den i toppskick.

Marco Simone är designad för drama. Särskilt de tre sista hålen ger spelarna utrymme för att både scora och slå bort sig. Det är en vänligt ondulerad bana som anses vara fysiskt tuff så väl som för spelare som åskådare och caddies.  

Det finns två stycken par 4 där den våghalsige kan driva green och och ytterligare två par 5:or där det är möjligt att gå in på två slag. Det innebär dock en hel del risker, men räkna med att vi kommer få se aggressivt spel, åtminstone sista dagen.

Om Ryder Cup

Ryder Cup är världens mest presitigefyllda lagtävling i golf där USA ställs mot Europa. Tävlingen arrangeras vartannat år och 2023 spelas tävlingen utanför Rom i Italien.

Ryder Cup är en tävling som utmärker sig genom sitt unika format. Istället för att spela individuellt som i de flesta golftävlingar, är Ryder Cup en lagtävling där Europa och USA gör upp mot varandra. Lagens sammansättning bestäms delvis genom kval och delvis av kaptenarna, och spelarna måste samarbeta för att försöka ta hem segern åt sitt lag. Detta skapar en helt annan dynamik och spänning jämfört med andra golfturneringar.

Ryder Cup är också känt för den unika atmosfären som skapas av fansen. De europeiska och amerikanska supportrarna ger tävlingen en intensiv och färgstark stämning, och det är alltid ett nöje att se hur passionerade de är för sina lag. Publiken kommer att vara i högform, frågan är vilka av spelarna som är det?

FAQ: Ryder Cup

Här samlar vi vanliga frågor och svar om Ryder Cup 2024.

Är någon svensk med i Ryder Cup 2024?

Ja, Ludvig Åberg blev uttagen.

När spelas Ryder Cup 2024?

Ryder Cup 2024 börjar 29 september och avslutas 1 oktober.

Var spelas Ryder Cup 2024?

Ryder Cup 2024 spelas på banan Marco Simone som ligger utanför Rom i Italien.

Vilka vinner Ryder Cup 2023?

Det går inte att svara på med enligt alla sammanställda odds på Ryder Cup är USA favoriter.

Speltips på Ryder Cup

Kunde ej hitta några speltips

Kommentarer

Feedback