Annons

Odds på IFK Norrköping - Allsvenskan 2022

“Peking” har inför Allsvenskan 2022 tappat sin skyttekung, men samtidigt förstärkt det svagare försvaret. Lutar det åt att Norling kommer att bygga laget bakifrån i år för att bli mer stabila och utmana toppen den vägen? Svar ja.

Odds på IFK Norrköping i Allsvenskan 2022

Lagets defensiva nyförvärv, Ekpolo, de Brito och Dagerstål imponerar. Samtidigt måste Nyman hålla sig skadefri nu när Adegbenro har lämnat. Om Norrköping får till dessa två delar så kan säsongen bli mycket trevlig. 

IFK Norrköping: Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 31,00
Placerar sig bland de tre bästa 5,50

Information & Statistik

IFK Norrköpings styrkor

Tränare Norling har identifierat lagets brister från 2021 och ser ut att ha byggt truppen för att bli bättre på många saker som svajade då. Defensiven ska hålla emot bättre nu, samtidigt som lagets offensiva spel borde ha satt sig bättre än vad som var förra året. Laget kan mönstra en mycket stark startelva om truppen är skadefri, vilket alltid är ett plus. Förstavalen på alla positioner är allsvensk toppklass rakt igenom.

IFK Norrköpings svagheter

Lagets styrka är också lagets svaghet. Truppen saknar en hel del bredd om man ser bakom de tänkta startspelare. Nyman och Levi är ganska skadedrabbade spelare och går de sönder så är det svårt att se vilka som ska ersätta deras offensiva egenskaper. Samma gäller egentligen i alla delarna av truppen. Den ser helt enkelt inte tillräckligt bred ut för att vara med och slåss om guldet under en hel lång säsong. Då skador och avstängningar alltid kommer att uppstå under en säsong.

Fakta om IFK Norrköping:
 

Grundad: 1897
Hemmaplan: Platinumcars Arena (konstgräs), kapacitet 16 000
Tränare: Rikard Norling
Titlar: 13 SM-guld och 6 cupsegrar.
Placering 2021: Sjua


IFK Norrköpings Allsvenskan-historik

IFK Norrköping har en lång och framgångsrik historia i Allsvenskan och har hela 13 SM-guld vilket är fjärde flest. Före storstadsklubbar som Djurgården och Hammarby. Senaste guldet kom 2015 med nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson som tränare. Men laget har behållit sin status som ett topplag och har en sund ekonomi, många bra spelare och vågar satsa. Därför ser framtiden ljus ut för IFK Norrköping.

Kommentarer

Feedback