Reklam

IFK Göteborg

IFK Göteborg må ha näst flest SM-guld men de senaste åren har inte varit roliga för klubben. Fjolåret slutade laget 12:a men nu har sportchefen Farnerud slagit på det stora artilleriet. Värvningen av Marek Hamsek är givetvis spektakulär och med Marcus Berg och Oscar Wendt i sommar blir det en spännande säsong för IFK Göteborg.

Odds på IFK Göteborg i Allsvenskan 2021

Nedan listar vi odds på IFK Göteborg i Allsvenskan 2021. IFK Göteborg har goda chanser att vinna "Bäst i Väst" med tanke på starka transfers under våren 2021 (såsom Marek Hamsik). Det finns också. goda chanser för Blåvitt att vinna guld i Allsvenskan 2021, däremot tror vi att det blir svårt för IFK att slå Malmö FF eller Djurgårdens IF, i dessa matcher kommer helt enkelt IFK Göteborg visa framfötterna.

IFK Göteborg: Allsvenskan 2021 Högsta odds Vinstchans Spelbolag
Vinner Allsvenskan 7,00 14%
Bäst i Väst 1,90 52%

ALLA ODDS PÅ ALLSVENSKAN

IFK Göteborgs styrkor

IFK Göteborg har ett intressant lag och har värvat på friskt. Framförallt har man hämtat hem gamla spelare och när Marcus Berg och Oscar Wendt ansluter i sommar ser det väldigt spännande ut. Robin Söder, Marcus Berg, Oscar Wendt, Tobias Sana, Mattias Bjärsmyr Simon Thern, Sebastian Eriksson, Pontus Wernbloom och flera andra gör att man har ett bra lag. Lägg till August Erlingmark som bara är 22 år men redan gjort det bra. Men det är värvningen av Marek Hamsik som är det mest intressanta Allsvenskan sett på flera år. Han har kontrakt till 31 augusti.

IFK Göteborgs svagheter

Laget är inte särskilt balanserat. Det finns väldigt många centrala mittfältare men långt ifrån lika många spelare i andra lagdelar. Dessutom är laget skadebenäget och har redan nu skador på tunga pjäser som Jacob Johansson. Hur motiverade är alla hemvändare och finns det risk att laget blir för ålderstiget? Oavsett vilket ser Blåvitt spännande ut.

IFK Göteborgs Allsvenskan-historik

IFK Göteborg har en lång historia och har 18 SM-guld vilket är näst flest. Dessutom har laget vunnit Svenska Cupen 8 gånger och UEFA-cupen två gånger. Totalt har man 88 allsvenska säsonger och är tvåa i maratontabellen. Därmed är det bara Malmö FF som har bättre pokalskåp av svenska klubbar.

Kommentarer

Feedback