Annons

Odds på IFK Göteborg - Allsvenskan 2022

När vi går in i Allsvenskan 2022 kan man fråga sig vad Micke Stahre och Håkan Mild vill med detta nygamla Blåvitt? Sportchefer avverkas på löpande band, spelare värvas för att direkt hamna på läktaren, spelet imponerar inte, men truppen kryllar av spelare med stor erfarenhet av både Allsvenskan och bättre ligor. Lyckas hemvändarna ta sin sista chans att vara med i en toppstrid eller fortsätter man sin ökenvandring i tabellens undre delar?

Läs våran artikel med speltips om vilka vi tippar vinner Allsvenskan 2022!

Odds på IFK Göteborg i Allsvenskan 2022

Blåvitt siktar uppåt i tabellen, men få saker pekar på att de har kvaliteten för det om man bortser från Marcus Berg. Stahres taktik ser trög och destruktiv ut, han vill bygga ett defensivt starkt lag, problemet är bara att just defensiven inte ser ut att vara särskilt stark. Det är klart att om allt går Blåvitts väg så kan man vara med i toppen, därför slänger vi in ett chansodds här:

IFK Göteborg: Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 31,00
Slutar bland de åtta bästa 1,35

Information & Statistik: IFK Göteborg

IFK Göteborgs styrkor

Rutinen i truppen och att Stahre vill skapa en kontinuitet i lagets spel. Med spelare som Berg, Svensson, Wendt, Thern, Sana, Aiesh och Salomonsson så har laget kapacitet att spela jämnt med de tänkta topplagen. I truppen finns även en del yngre spelare som kan vara på väg att få ett rejält genombrott i år om de får chansen. Vilhelmsson ser intressant ut på topp till exempel.

IFK Göteborgs svagheter

Varken offensiven eller defensiven har sett mer än okej ut sedan Stahre tog över. Asbaghis lagbygge 2019 var mil före i de båda delarna 2019 med en på pappret inte lika stark trupp. Den stora frågan är om Stahre verkligen är rätt man att lyfta laget till nästa nivå. Än så länge ser det ut som att han inte klarar av det. Laget saknar även även en riktigt stark mittback och bakom Wendt på vänsterbacken finns det ingen naturlig ersättare. Skador på dessa positioner kommer att slå hårt mot laget.

Fakta om IFK Göteborg:
 

Grundad: 1904
Hemmaplan: Gamla Ullevi (gräs), kapacitet 18 416
Tränare: Mikael Stahre
Titlar: 18 SM-guld och 8 cuptitlar
Placering 2021: Åtta

IFK Göteborgs Allsvenskan-historik

IFK Göteborg har en lång historia och är en av svensk fotbolls giganter genom tiderna. Klubben har 18 SM-guld vilket är näst flest. Dessutom har laget vunnit Svenska Cupen 8 gånger och UEFA-cupen två gånger. Prisskåpet är fullt på Kamratgården, även om man bara har tagit ett SM-guld på 2000-talet. Tidigare profiler är så många i klubben att det inte finns plats att nämna alla här. Ingen nämnd ingen glömd. Totalt har man 88 allsvenska säsonger och är tvåa i maratontabellen. Därmed är det bara Malmö FF som har bättre pokalskåp av svenska klubbar.

Kommentarer

Feedback