Reklam

Djurgårdens IF

Djurgårdens IF ser väldigt spännande ut inför Allsvenskan 2021 och sportchefen Bosse Andersson har gjort ett bra jobb att hitta ett slagkraftigt lag. Nyförvärv som Joel Asoro, Albion Ademi och återvändande Magnus Eriksson gör att offensiven minst sagt ser intressant ut. Laget vann SM-guld 2019 men var något mer ojämna i fjol. Hur går det under 2021?

Odds på Djurgårdens IF i Allsvenskan 2021

Nedan listar vi odds på Djurgårdens IF i Allsvenskan 2021. Vårt speltips är att Djurgårdens IF tar hem titeln "Bäst i Stockholm", vi tror också att Djurgården kommer kämpa för guldet i år, dessvärre tror vi att Malmö FF kommer att vinna Allsvenskan 2021.

Djurgården: Allsvenskan 2021 Högsta odds Vinstchans Spelbolag
Vinner Allsvenskan 6,50 15%
Bäst i Stockholm 2,00 50%

ALLA ODDS PÅ ALLSVENSKAN

Djurgårdens styrkor

Djurgårdens styrkor ligger i offensiven där det ser mer spännande ut än på många år. Kalle Holmberg och Emir Kujovic finns som anfallare tillsammans med nyförvärvet Joel Asoro. Övriga offensiva pjäser som Bärkroth, Albion Ademi, Edward Cilifya, Magnus Eriksson och Radetinac gör att det finns en bredd i offensiven som saknades förra säsongen.

På det centrala mittfältet finns det också många bra spelare som Curtis Edwards, Rasmus Schüller, Emmanuel Banda och Hampus Findell. På de flesta positioner har Djurgården två bra spelare vilket är något som gör att de kan bli farliga under 2021. För Djurgårdens trupp innehåller både spets och bredd vilket brukar räcka långt i Allsvenskan.

Djurgårdens svagheter

Nu värvade laget visserligen Jesper Löfgren men i övrigt är försvaret det stora frågetecknet. Inte på grund av avsaknaden av bra spelare utan snarare på grund av skadeläget. Isak Hien, Erik Berg och Jesper Nyholm dras med skadeproblem och 2019 års guldmakare Marcus Danielsson försvann redan inför förra säsongen. Jacob Une Larsson har dessutom ett utgående kontrakt och om DIF vill ha några pengar för sin mittback behöver de sälja honom i sommar.

Det finns fortfarande kvalitet i försvaret men långt ifrån samma bredd som på övriga positioner. Därför är det i försvaret som DIF har sin största utmaning under säsongen 2021.

Djurgårdens Allsvenskan-historik

Djurgårdens IF har en lång historia av allsvensk fotboll. Laget har vunnit 12 SM-guld vilket är fjärde flest av samtliga klubbar. Det första SM-guldet kom 1912 och det tolfte och senaste 2019. Innan SM-guldet 2019 hade Djurgården inte vunnit sedan 2005 och laget hade sin storhetsperiod under början av 2000-talet när laget vann SM-guld 2002, 2003 och 2005. Detta efter att ha spelat i Superettan så sent som 2000.

Genom åren har många stora stjärnor tillhört klubben som Kim Källström, Johan Elmander och Marcus Danielsson. Laget har också fem segrar i svenska cupen varav den senaste 2018. Klubbens värsta rivaler är AIK och Hammarby IF. Tränare idag är Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf medan Bosse Andersson är sportchef.

Kommentarer

Feedback