Annons

Odds på Degerfors IF - Allsvenskan 2022

“Bruket” gör sin andra säsong i Allsvenskan 2022 efter att de hade en svängig återkomst till den svenska högstaligan 2021. När allt stämde så kunde man slå vilket lag som helst hemma på Stora Valla med Edvardsen allt som oftast som matchvinnare. När de hade en dålig dag kunde man släppa in fem bollar och förlora stort. Frågan är om de djupa dalarna kan slipas bort i år och att Degerfors kan bygga upp ett mer stabilt allsvenskt spel.

Odds på Degerfors IF i Allsvenskan 2022

Lagets allsvenska plats säkrades i den sista omgången 2021 och med tunga spelartapp i kapten Ekroth och storstjärnan Edvardsen under vinterns silly season, så ser det ut som att Degerfors kommer få kämpa i nedflyttningsstriden i år igen. Nyckeln till ett allsvenskt kontrakt blir att tränarparet Solberg och Holmberg får ordning på lagets defensiv. Vi tror ändå att “Bruket” klarar kontraktet till slut och får igång sin skickliga offensiv så kan man blomstra och det är inte omöjlgt att laget då blir årets raket i tabellen. Därför tipsar vi om ett säkert odds och ett rejält chansodds nedan.

Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Degerfors: Att inte åka ur Allsvenskan 1,50
Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Degerfors: Att bli bäst av de övriga lagen 31,00

Information & Statistik: Degerfors IF

Degerfors styrkor

Hemmaspelet på Stora Valla är en fördel. Ofta håller inte gräsmattan jättehög standard vilket ger Degerfors en fördel mot de flesta lagen då laget är mer vana vid underlaget. Även lagets offensiva spel är stundtals mycket fint och svårt för motståndarna att manövrera. Extra plus till lagets två ordinarie centrala mittfältare Adam Carlen och Christos Gravius som klarade det allsvenska tempot med bravur 2021 och kan växa till ännu bättre spelare i år.

Håll koll på tiderna i Allsvenskan med våran TV-guide!

Degerfors svagheter

Tränarparet måste hitta en väg att få till en tätare försvarsspel. Många gånger under förra våren räddades laget av målvakten Diawaras briljans, innan han lämnade för Malmö FF. Allt för ofta blev laget tillbakapressade och släppte in mål, vilket gjorde att laget inte hade energi att få igång sitt anfallsspel. I fjol räddades man ändå i flera matcher av Edvardsens solomål, men den livlinan finns som bekant inte kvar 2022. Har Solberg och Holmberg det taktiska kunnandet att få till ett bättre försvarsspel i Allsvenskan och är materialet de har att jobba med tillräckligt bra för det?

Fakta om Degerfors:
 

Grundad: 1907.
Hemmaplan: Stora Valla, kapacitet 7500.
Tränare: Tobias Solberg och Andreas Holmberg.
Titlar: 1 cuptitel (1993).
Placering 2021: 13.

Degerfors Allsvenskan-historik

Degerfors har en lång historia och grundades redan 1907. Totalt har laget spelat i Allsvenskan 42 säsonger och gör nu sin andra säsong sedan återkomsten till högstadivisionen 2021. Laget har en titel genom historien vilket är en Svenska Cupen-seger 1993 men det har inte blivit något SM-guld än så länge. En mängd profiler inom svensk fotboll har tillhört klubben genom tiderna, för att nämna några av de största: Svennis, Ralf Edström, Gunnar Nordahl, Tort Grip, Erik hamren, Ola Toivonen och Olof Mellberg. Men kanske den kändaste av dem alla är Ulf Ottoson även kallad "Mål-Otto".

Kommentarer

Feedback