Annons

Speltips : Carlos Alcaraz: Vinner ingen Grand Slam 2024

20 maj 2024 at 13:00
Uppdaterad
12
+1
Har de senaste tio åren byggt upp landets största tennissajt, vamosrafa.se som sedan några år tillbaka ligger hos Bethard. Har på olika sätt ägnat mig åt tennisbetting i mer än 20 år. Kort sagt, jag kan tennis.
Visa mer
Show less
Chans: 41%
Spelvärde: 110,70%
Lägsta spelbara odds: 2,44
Units: 8/10
Bethard Till Bethard
Jag tycker han överskattas lite just nu, Carlos Alcaraz.

Hackordningen inom tennisen är just nu att Novak Djokovic fortfarande är spelaren att slå i de största turneringarna,  Jannik Sinner är den spelare som antagligen är allra bäst, och Carlos Alcaraz är, ja, en utmanare?

Ungefär så ser jag på det i alla fall. 

Alcaraz har ett stökigt år bakom sig där han inte var bra alls i Australian Open och åkte i kvarten. Där han sen superfloppade på gruset i Sydamerika. Han vann visserligen mastersturneringen i Indian Wells men sen en ganska svag torsk i Miami och efter det har han varit skadad. Det är inte självklart att han kommer vara uppe på samma nivå som de bästa när han är tillbaka.

Franska öppna är definitivt hans bästa chans att få med sig en slam under 2024 men det är mindre än en månad till att den turneringen startar och Alcaraz är just nu inte i spel. Sen tror jag inte man ska överdriva hans grusstyrka heller. Det är på intet sätt hans överlägsna underlag. Att han har bättre chans i Franska öppna handlar snarare om att konkurrensen kanske är lite svagare än i de andra slamsen. I alla fall i toppen, men bredden på grus är å andra sidan väldigt bred.

Wimbledon är väl den av årets slams som är direkt felvärderad skulle jag säga. Alcaraz vann absolut förra året, men var han värd att vinna? Tveksamt. Känns han som någon slags superspelare på gräs? Mycket tveksamt. Djokovic är utan minsta tvekan spelaren att slå på gräs och Jannik Sinner kommer vara extremt svårslagen han också. Lägg därtill många spelare som är starka på gräs och att marginalerna är lite mindre än på andra underlag. Tufft för Alcaraz.

US Open, där finns det konkurrens. Sinner har varit klart bättre än Alcaraz hittills i år. Djokovic så klart. Och även om Alcaraz absolut kan vara på deras nivå framåt hösten, han kommer inte vara någonh slags tydlig favorit.

2,70 i odds på att Alcaraz inte får med sig någon slam i år. Väldigt intressant skulle jag säga. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba insättningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Fler speltips

Kommentarer

Feedback