Det är dags för en ny intressant upplaga av odds JVM ishockey och den här gången kommer vi få följa småkronorna på hemmaplan i Göteborg. Junior VM ishockey har blivit ett folkkärt event och numera en riktig vinter/nyårstradition där vi får se fartfylld hockey med framtidens stora namn. Betting går i den här artikeln igenom vilka som är de bästa spelarna i JVM 23/24. Vem är världens bästa Junior-hockeyspelare idag?

Spela på JVM hos ComeOn!

Mellan den 26 december och 5 januari 2024 kommer vi få njuta av riktigt fin underhållning när Junior-VM spelas på hemmaplan i Göteborg, med totalt 10 lag som gör upp i Scandinavium och Frölundaborg.

Sverige tillhör en av favoriterna att ta hem JVM 2023/24 och i laget finns det ett gäng stora framtidslöften. Vem ifrån småkronorna tar plats på vår lista över världens bästa juniorer i hockey? Här följer Betting.se topplista med världens just nu bästa junior-hockeyspelare. 

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

Macklin Celebrini, C - Kanada/Chicago Steel

Det förmodade förstavalet nästa juni kommer att göra sin JVM-debut för kanadensarna och kommer med stor sannolikhet att göra det som vital del för första-linen. Macklin Celebrini har det kompletta offensiva spelet - Kraft, snabbhet och finess. Ett otroligt skott och händer som en riktig snidare. Förvänta dig inte Connor Bedard-liknande siffror, men han har skickligheten för att bli turneringens MVP, om Kanada kan komma igång.

Cutter Gauthier, C - USA/Philadelphia Flyers

Cutter Gauthier var ett monster i 2023 års turnering. Nu är han ett år äldre, starkare och klokare. Flyers största framtidslöfte är hästen som kommer att dra släden för amerikanerna där framme. Med en imponerande internationell meritlista redan i bagaget är det en guldmedalj som står i fokus. Lite kuriosa här är att Cutter faktiskt är född i Sverige och Skellefteå. Han har dock aldrig representerat någon svensk hockeyklubb.

Adam Gajan, G - Slovakien/Green Bay Gamblers/Chicago Blackhawks

Det är inte alltför ofta vi har den regerande bästa målvakten från föregående år tillbaka för att försvara sin JVM-utmärkelse. Men det är vad Adam Gajan vill och kan göra. Den slovakiska truppen har en del högklassiga talanger utspridda i hela laguppställningen, men deras turnering kommer säkerligen styras av hur deras 19-åriga målvakt klarar sig, och vill det sig riktigt väl kan nog de slovakiska juniorerna slåss om medaljer.

Jiri Kulich, C - Tjeckien/Rochester Americans/Buffalo Sabres

Även om det ännu inte är bekräftat, pekar allt på att Jiri Kulich återvänder till JVM för sin andra turnering. 19-åringen har varit strålande internationellt för Tjeckien och lika strålande i den amerikanska ligan. Han kommer att vara den bästa spelaren i sin klubb och när han går framåt kommer även Tjeckiens offensiv att göra det. Utan Kulich i laget så kan vi nog räkna bort tjeckerna helt i racet om medaljerna.

Jonathan Lekkerimäki, LW - Sverige/Vancouver Canucks/Örebro HC

Jonathan Lekkerimäki är en renodlad skytt om någon och har återhämtat sig väl efter en nedslående "draft-plus-ett-säsong". Han imponerar stort i sin debutsäsong för Örebro HK i SHL, där Lekkerimäki i skrivande stund står på 10 mål och 6 assist efter 24 spelade matcher. Vancouver Canucks-proffset kommer att göra sitt tredje framträdande vid detta evenemang och den här gången kommer han utan tvekan leda småkronorna möjligtvis hela vägen till guldet. Förväntningarna kommer att vara skyhöga.

Lenni Hämeenaho, RW - Finland/Ässät/New Jersey Devils

Lenni Hämeenaho kommer att återvända till JVM för sin andra och sista tur. New Jersey Devils framtidsman exploderade i början av sin Liiga-säsong men har svalnat på senare tid. Han är fortfarande delad sexa i skytteligan vid tidpunkten sedan han anslöt. Eftersom Joakim Kemell inte ansluter till laget kommer det vila mycket mer ansvar på Hameenaho när det gäller målproduktionen i detta mästerskap.

James Hagens, C - USA/USNTDP Juniors

Det är inte ofta vi ser "draft-minus-one-spelare" delta i det här evenemanget, men James Hagens är inte som de flesta spelare. Förhandsfavoriten att gå först i draften 2025 är en mycket intelligent, mångsidig och skicklig center. Hagens största styrka är att han kan tänkas passa in var som helst i laguppställningen och göra avtryck. Nu måste han bara komma med i laguppställningen.

Lane Hutson, D - USA/Boston Uni/Montreal Canadians

Den mest offensiva försvararen i turneringen kan till och med vara den mest offensiva spelaren i Göteborg i år. Lane Hutson kommer att åka mycket skridskor och få många många minuter på isen för amerikanerna. Förvänta dig många poäng, flashig puckhantering och massor av risktagande. Han har den offensiva talang som krävs för att kunna vara med i toppen av poängligan JVM 2023/24.

Axel Sandin Pellikka, D - Sverige/Skellefteå AIK/Detroit Red Wings

Småkronorna kommer att luta sig tungt mot sin bästa power play-uppställning och Axel Sandin Pellikka kommer att spela en viktig roll. 18-åringen leder SHL:s poängliga för alla U24-försvarare i år. Sandin Pellikka är en skicklig puckförare, men det är hans förmåga att komma till avslut som är hans signum. Ska Sverige vinna Junior-VM 23/24 så är det här en spelare som måste kliva fram, och vi tror han kommer göra så.

Konsta Helenius, C - Finland/Jukurit

Konsta Helenius är bara en av handfull draft-kvalificerade spelare som åker skridskor vid detta mästerskap och kan vara den smartaste av dem alla. Den 17-årige pivoten har producerat i en takt i finska Liiga som vi sällan ser. Han kommer att spela en viktig roll framåt och om Helenius snabbt kan anpassa sig till den här nivån kommer det att vara enormt viktigt för Finlands strävan efter bara sin tredje medalj på de senaste åtta försöken.

Dalibor Dvorsky, C/RW - Slovakien/Sudbury Wolves/St. Louis Blues

Detta blir den tredje turneringen för Dalibor Dvorský. St Louis Blues förstarundeval har inte lyckats glänsa under sina två första resor, men i år kommer han att vara den obestridliga ledaren för slovakernas juniorer. Flytten till OHL mitt under säsongen har gett resultat och 18-åringen kommer in i turneringen med ett glödhett lag. Om Slovakien ska kunna ta medalj måste Dvorsky vara helt på topp. Dalibor Dvorsky har tillhört flera svenska klubbar, däribland AIK och Oskarshamn.

Jordan Dumais, RW - Canada/Halifax Mooseheads/Columbus Blue Jackets

Ingen spelare har gjort lika många poäng i kanadensisk juniorhockey under de senaste två säsongerna som Jordan Dumais. Den underdimensionerade yttern kommer att få en möjlighet att trivas på den större isen och visa upp sin avancerade offensiva arsenal. Möjligheten kommer att vara kung, bara han är med i laguppställningen kommer poängen att strömma in snabbt.

Spelbolag med odds på spelarmarknader i JVM

Nedan listar vi de spelbolag som normalt sett har höga ishockey odds!

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Inget omsättningskrav på vinster. Min insättning 100 kr. Ev. vinster är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är riktiga pengar. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2020-12-22. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt.

FAQ: Junior-VM bästa spelare

Här får ni svaren på de vanligaste frågorna om JVMs bästa spelare.

Vem är världens bästa juniorspelare i hockey 2023?

Svårt att säga vem som är den absolut bästa junioren i ishockey just nu. Småkronornas Jonathan Lekkerimäki tillhör toppen.

Vem vinner poängligan i JVM 2023/24?

Jonathan Lekkerimäki har goda möjligheter att ta hem poängligan i JVM.

Vem blev MVP i Junior VM 2022/23?

Connor Bedard fick utmärkelsen som turneringens bästa spelare i JVM 2022/23.