Annons

Odds och speltips Junior-VM ishockey 2022 - Lettland U20 - Guide

Spelschema, Lettland U20

Hela spelschemat

Lettland har fått en gratisbiljett till JVM eftersom Ryssland är diskvalificerade. Det lär dock bli tufft för letterna att ta en enda poäng i detta mästerskap. Efter två matcher har man 3-11 i målskillnad men det glädjande är att man ställts mot både Finland och Kanada. Något slutspel lär det dock inte bli, vad som däremot talar för Lettland är att det förmodligen räcker med att skrälla i en match för lägga vantarna på fjärdeplatsen. Nyckelmatch är mot Slovakien där man faktiskt har en rimlig chans att ta tre poäng. Så bästa möjliga utfall i denna turnering är att komma fyra i gruppen och sedan överkörda av ettan i grupp B.

Odds på Lettland i JVM 2022

Nedan ser du oddsen på Lettland i JVM 2022.

Lettland JVM 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner JVM 1000,0
Vinner grupp A 1000,0

Styrkor

Det finns ett par spelare att hålla ögonen på. Sanis Vilmanis hade lekstuga i Luleå U16 förra säsongen. Men det är som sagt U16 och i den här turneringen kan man ställas mot NHL-spelare om man har otur. Vilmanis parhäst Locmelis gjorde även han rent hus i Luleå U16 och det positiva är väl att de är samspelta. Annar får nog det största stjärnan anses vara Niks Feneko som gjort 40 poäng på 62 matcher i QMJHL.

Svagheter


Lettland har tyvärr inte fått med Raivid Ansons som prioriterar förberedelser i AHL kommande säsong. Det gör att Lettland måste lägga otroligt stort hopp till ynglingarna Vilmanis och Locmelis. Backsidan är också ett stort problem där endast Feneko håller hög klass. Men hur mycket orkar han spela? 

Fakta och historik om laget


Laget har varit bofast i den andra divisionen sedan 2017 och bara varit uppe i högsta divisionen ett par gånger. Normalt sett är man ett topplag i 1A och de få gånger Lettland spelar i högstaserien är det ständigt som slagpåsar.  

Kommentarer

Feedback